41 elever på udveksling med Erasmus

Af: Karina Anée Købke

41 elever fra Køge Handelsskole har været og opleve verden og prøve kræfter med både sprog, kultur og arbejdsliv i storbyer i Europa. Eleverne rejser ud på egen hånd i tre uger som en del af Erasmus-programmet. Køge Handelsskole håber, at kunne sende over 100 elever på udlandsophold i år. 

Her ses vores 22 HHX-Erasmus-Dublin-elever foran deres indkvarteringssted - Point Campus i Dublin.

I den internationale afdeling på Køge Handelsskole er der glæde at spore.  41 elever er netop hjemvendt efter de har været ude at prøve sig selv af i fire storbyer i Europa.

"Køge Handelsskoles Erasmus-akkreditering er forlænget og det er muligt at rejse i Europa. Det betyder, at vi igen kan sende vores elever på opdagelsesrejer som en del af Erasmusordningen. Eleverne får en enestående og unik mulighed for at booste deres sproglige kompetencer og få et indblik i, hvordan kulturen og arbejdslivet er i en europæisk storby, fortæller Tina Biil Eriksen, der international koordinator.

Eleverne i Malaga.

På dybt vand

37 HHX-elever fra 3.g og 4 EUX-elever fra 1.g har været afsted på 3-ugers Erasmusophold i Dublin, Perpignan, Malaga og Malta.  


”Vi bliver udfordret på alle parametre, både fagligt og personligt. Vi er i den grad ude af vores komfortzone. Vi står på egne ben i et fremmed land, og det er i sig selv både spændende og udviklende. Vores spanske er helt klart også blevet løftet. Vi startede med en uge i sprogskole og nu er vi alle ude i praktik forskellige steder i Malaga, og også her får vi øvet vores spanske, da de fleste kun taler en smule engelsk.  Det er en sindssyg god oplevelse, ingen af os ville være foruden, selvom vi nogle gange har haft svært ved at bunde – men så er det jo godt, at vi kan svømme,” fortæller Patrick Bransholm Schou fra Malaga, med et smil.

Fra den franske by Perpignan beretter Simon Taarning:

”Det er seriøst en kæmpe oplevelse, som igen af os ville være foruden. Vi har lært en masse fransk af på Alfmed-sprogskole, hvor vi fik franskundervisningen af en sød mand ved navn Fred. Fred lærte os en masse hverdagssætninger og gloser, som vi efterfølgende har kunnet bruge på vores arbejde. Socialt er vi også blevet rystet sammen, da vi naturligvis tilbringer en masse tid sammen”.

Frranskundervisning i Perpignan.

Eleverne starter opholdet med en uges intensivt sprogkursus og i de sidste 2 uger er de i virksomhedspraktik inden for detail, restauration eller kontor. 

Eleverne rejser på egen hånd, og de bor sammen i gruppevis i lejligheder, hvor de selv står for indkøb og madlavning, så de får også en smagsprøve på, hvordan det er at være på egen hånd ude i den store verden.

Vil du opleve verden mens du studerer?

Flere spændende rejseoplevelser på vej

Køge Handelsskoles tre internationale koordinatorer har netop været til møde med partnere i Dublin for at lægge planer for fremtidige ophold og projekter.

”Så tilbage på det internationale kontor arbejder vi allerede på de næste udsendelser: Sprogkurser i Dublin og Erasmusophold for medarbejdere - og så skal vi have både EUX 1g og HHX 2g elever afsted i foråret også. Godt med gang i butikken igen”, siger Tina Biil Eriksen.

Int. koordinatorer Inge Jakobsen og Tina Biil Eriksen sammen med vores irske samarbejdspartner fra organisationen TWIN - Beth O'Shea.

Læs også...