1100 elever på Køge Handelsskole varmede op til demokratiets festdag

Af: Karina Anée Købke

Emner som mistrivsel, karakterræs, inflation, udflytning af uddannelser til provinsen og gymnasiefordelingen blev livligt debatteret, da vi traditionen tro holdt valgdebat med hele 12 kandidater på besøg.

For os er det vigtigt at skabe de bedste rammer for, at vores elever bliver klædt på til det kommende valg. At de får lov til at spørge ind til de ting, der rør sig hos dem. Særligt nu hvor et emne som mistrivsel blandt unge fylder meget i debatten.

Eleverne havde på forhånd forberedt spørgsmål inden for emnerne ’Økonomisk krise og ufred i en kaotisk verdensorden, samt ’Hvad med os? Trivsel, uddannelse og ungdomsliv’.

Kandidaterne blev ligeledes mødt af dilemmaspørgsmål som; ”Skal vi have en ny karakterskala”? ”Skal gymnasieelever fordeles efter forældres indkomst”? Skal uddannelser udflyttes provinserne”?

Elevrådet var også på scenen og fortalte om deres view på mistrivsel og perfekthedskultur, der efterfølgende blev debatteret. Der var også spørgsmål fra de 1100 elever i salen.

Valg i øjenhøjde

”Vi vægter altid at invitere til Valgdebat på Køge Handelsskole for få valget i øjenhøjde, så vores elever forhåbentlig bliver lidt klogere på, hvor de skal sætte deres kryds til deres første folketingsvalg,” fortæller Lykke Rømer, der styrede debatten med hård hånd.  

Derfor skal der lyde en stor tak til:

Frederik Enevoldsen (A)

Line Krogh Lay (B)

Mads Andersen ( C )

Mads Bruun Olsen (F)

Lars-Christian Brask (I)

Eva Guldfred (K)

Mike Villa Fonseca (M)

Jasmin Kaur (Q)

Morten Dahlin (V)

Trine Mach (Ø)

Line Gessø (Å)

… for at komme forbi Køge Handelsskole og debattere de spørgsmål, vores elever havde på hjertet.

Gå ned og sæt jeres kryds

Vigtigst er det, at I går ned og stemmer – Sådan var det afsluttende budskab fra alle de veloplagte politiske debattører.

Læs også...