Er du forælder?

Vi har samlet forskellige informationer, vi håber, kan være en hjælp for jer forældre, der skal vejlede jeres unge menneske.

Hvad kan dit barn blive? Hvorfor er det klogt at vælge?

Det er ofte de spørgsmål og overvejelser, mange unge sidder med, når de skal vælge ungdomsuddannelse. Som forælder kan uddannelsesverdenen være svær at navigere i. Der er virkelig mange muligheder - og også mange veje, man kan gå, og stadig lande på det ønskede karrieremål.

Her vil vi prøve at give et par gode råd om uddannelsesvalg samt et overblik over de uddannelser, man kan vælge på Køge Handelsskole; hvad man kan bruge dem til videre i livet, hvad forskellen på dem er, og hvilken fremtidsmuligheder, de hver især særligt peger i retning af.

De forskellige uddannelser på Køge Handelsskole?

På Køge Handelsskole har vi tre uddannelsesretninger, der alle har handel og business i fokus.

Skolens uddannelsesrektor Jonas Lindelof og uddannelseschef Hans Severinsen forklarer i filmen her forskellen på de tre uddannelser.

Forskellen?

HHX er en studentereksamen på linje med andre gymnasieuddannelser som STX og HTX. Handelsgymnasiet tager 3 år.

EUD Business er en mere praktisk uddannelse, hvor du allerede efter 1 år er klar til at komme i lære. 

EUX Business kombinerer de to uddannelser, så du både får en teoretisk, men også en lidt mere praktisk uddannelse, der kun tager 2 år, inden du er klar til at læse videre på de mellemlange uddannelser eller komme i lære. Du bliver både erhvervsfaglig student og får en erhvervsuddannelse.

Alle tre uddannelser er fælles om det handels- og økonomiske fokus i mange af fagene.

Gode uddannelsesråd

  • Hvad er du særlig god til? Hvad er dine særlige, personlige kompetencer? Når I har talt om det, så bliver det nemmere at se, hvilke uddannelsesområder, der kunne passe godt

  • Uddannelses- og karriereveje er tit snørklede. Husk at ungdomsuddannelsen kun er første skridt - og at den ikke leder til én vej, men mange veje efterfølgende

  • Man behøver ikke have et fast endemål: En ungdomsuddannelse kommer til at introducere flere forskellige arbejds- og interesseområder, så man løbende kan prøve sig selv af. Og mens man lærer, får man et tydeligere billede af, hvad man gerne vil arbejde med i fremtiden

  • Husk: Du kan altid læse op på et eller flere fag, hvis du ender med at ville i en anden retning

Hvorfor valgte andre Køge Handelskole?

Mange unge er ikke afklarede med, hvilken karriere, de ser foran dem.

Det er helt forståeligt. Her er det værd at huske på, at lige meget hvilken uddannelsesretning man går, så bliver man ikke låst. Alle uddannelserne åbner en masse nye døre.

6 unge fortæller om deres valg her.

En tryg start

Vi tror på, at du lærer bedst, når du har det godt. Derfor vægter vi intro højt.

Hjælp og støtte

For os er det vigtigt, at du trives - både fagligt, personligt og socialt. Derfor har vi et stort netværk rundt om alle vores elever, der hjælper, støtter og vejleder under uddannelsen.

Spørgsmål?

Vores team af studievejledere kan hjælpe både med uddannelsesspørgsmål, og spørgsmål omkring optagelse og adgangskrav.

Er det svært at finde læreplads?

Vi har en lærepladskonsulent, der hjælper med at matche elev og læreplads

Kontakt os endelig for spørgsmål

Vi ønsker at giver dig et oplys grundlag til den rette ungdomsuddannelse, fordi vi ved hvor vigtigt det er at starte sit voksenliv ud godt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.