Vi kan hjælpe med rekrutteringsprocessen og rådgive om hvordan I bliver godkendt, match mellem elev og virksomhed, samt økonomi og lønrefusion.
I er måske i tvivl om, hvordan I kommer i gang? Hvad det indebærer at have en elev? Hvordan I finder den rigtige voksenelev? Eller hvordan I bliver godkendt til at tage elever?
Mange af de spørgsmål, vi til dagligt er i dialog om med virksomheder er:
Hvilke regler er gældende, og hvilke krav skal vi leve op til?
Hvor ofte skal eleven på skole?
Hvordan er økonomien?
Køge Handelsskole kan hjælpe med det hele – fra matchmaking til underskrevet aftale – og mere til.
Alle virksomheder, der ønsker at have en elev i lære, skal først godkendes. Køge Handelsskole kan hjælpe jer med ansøgningsprocessen og vejlede om krav og regler. Det er selvfølgelig gratis, og vores lærepladskonsulent kommer gerne forbi jer til en uforpligtende snak.
Kontakt:
Lærepladskonsulent
Er I på udkig efter en elev, der kan indgå i jeres virksomheds daglige arbejdsgange og bringe frisk viden og færdigheder med sig?
Eleverne fra Køge Handelsskole har enten taget erhvervsuddannelsen EUD Business eller den erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business.
Vi gør meget ud af, at hjælpe med at finde den rigtige elev til jeres virksomhed - ud fra jeres behov og elevens faglige forudsætninger.
Når I som virksomhed ansætter en elev eller voksenlærling i lære, indgår I en uddannelsesaftale.
Fra aftalen begynder, og til den slutter, skal I betale løn til lærlingen/eleven svarende til den overenskomst, der gælder.
Virksomheder får lønrefusion, når eleven er på skole. Der er et større tilskud, når I vælger en voksenelev, selvom lønudgiften også er større.
Oversigt over uddannelsesaftaler:
Almindelig aftale
Ny mesterlære
Kombinationsaftale
Kort uddannelsesaftale
Delaftale
Når en virksomhed indgår en uddannelsesaftale med en elev, underskrives en kontrakt, der forpligter begge parter. Virksomheden sørger for den praktiske del af elevens uddannelse, og eleven løser opgaver i virksomheden. Eleven modtager en overenskomstfastsat løn som lønmodtager i hele læreperioden.
Hvis enten i som virksomhed eller eleven fortryder ansættelsen, kan aftalen ophæves inden for de første tre måneder. Efter tre måneders prøvetid er aftalen bindende, men kan ændres eller ophøre, hvis begge parter er enige, eller en af parterne ikke overholder aftalen.
Vores lærepladskonsulent kan rådgive jer om, hvilken uddannelsesaftale der passer bedst til jer - og hjælpe med alt papirarbejde.
Læs mere om uddannelsesaftaler på Lærepladsen.dk.
Der kan være mange fordele i at tage en voksenelev.
En af vores tidligere voksenelever er Katarina på 33 år, der er startet i lære hos P-hatten. Hun er tidligere butikschef i Vero Moda, men valgte at gå efter drømmen om at blive indkøber.
”Jeg fik læreplads i starten af skoleforløbet og det er et perfekt match. Jeg oplevede til samtalen, at det var rart for dem at få en elev, der havde prøvet en masse, da der er mange bolde i luften.” – Katerina Funch.
Er I nysgerrige på, hvad det vil sige, at tage en voksenelev?
Skolens Lærepladskonsulent står til rådighed i forhold til at rådgive og vejlede din virksomhed i hele ansættelsesforløbet af jeres nye elev - Hun kommer gerne på besøg i jeres virksomhed.
Tilmeld dig skolens nyhedsbrev for at holde dig opdateret om nyheder der er relevante for nuværende og kommende elever, samt forældre til nuværende og kommende elever.
Weeeeee! Vi er beæret over at netop du er kommet med ombord! Tak.