Erasmus+ programmet

Erasmus+ er vores praktik- og uddannelsestilbud for 2. og 3.g elever, som er støttet af EU-midler. Programmet giver dig mulighed for som elev på Køge Handelsskoles ungdomsuddannelser at komme på et tre ugers kombineret sprog- og praktikophold. HHX har mulighed for at rejse til Spanien, Storbritannien, Frankrig og Tyskland, EUD/EUX til Malta. Opholdet er en del af dine studier på Køge Handelsskole – og du forventes selv at skulle læse mistede timer op. Der vil samtidig også være opgaver, der skal løses under opholdet i udlandet. For 3. års elever vil opholdet evt. kunne bruges som afsæt for SO3 opgaven.

I foråret vil de internationale koordinatorer holde forskellige oplæg for nye interesserede Erasmus+ studerende. Til det første infomøde, vil du kunne møde tidligere Erasmus+ elever, som fortæller om deres oplevelser i de respektive lande. Inden selve rejsen vil der være forberedende kultur- og sprogkurser på Køge Handelsskole med de udenlandske partnere.

Man kan søge om at komme på Erasmus+-ophold online her på siden.
I vil blive opkrævet et depositum på kr. 5.000,- når I bliver udvalgt til at rejse. Overskydende penge bliver tilbagebetalt, når opgaver og evalueringer i forbindelse med opholdet er afleveret.
De internationale koordinatorer vælger de kommende Erasmus+-udsendte ud fra følgende kriterier: Studieaktivitet de seneste år på KHS, evaluering fra klassens lærere og vejleder (mødedisciplin, modenhed, fagligt niveau osv.) og måske en personlig samtale kan komme på tale.

Spanien (Málaga-området)
Vores partner i Spanien er et rejseselskab, som samtidig har specialiseret sig i Erasmus+ ophold. Virksomheden er danskejet og ejeren hedder Mette Kühnel:
Venga Travel: www.venga.dk
De tilbyder også sprogskoleophold og logi i lejligheder.

Tyskland
Vores partner i Tyskland hedder Barbara Hillerich og hun holder til i Bochum. Hendes firma hedder: Barbara Hillerich Training Beratung Mediation.I Bochum indlogeres I i egne lejligheder, og I tilbydes en kombination af skoleophold med tyskundervisning samt praktikophold i virksomheder.
I Tyskland vil vi bestræbe os på at tilbyde 2 uges praktik og 1 uges sprogskoleophold

Malta
Vores partner på Malta hedder ZEAL og har flere års erfaring med Erasmus+. På Malta er der typisk praktik i virksomheder i alle 3 uger. Arbejdssproget på Malta er engelsk. Der vil yderligere være engelsk sprogundervisning. I placeres i lejligheder under opholdet på Malta.

Storbritannien
Vores partner i Storbritannien hedder Internship in Brighton og de har mange års erfaring med Erasmus+-elever: www.internshipinbrighton.com
I Brighton bor man i lejligheder og får ligeledes også sprogundervisning i engelsk ved siden af praktikopholdet i virksomheder.

Frankrig
Vores partner i Frankrig hedder Alfmed og de har også meget stor erfaring med Erasmus+ elever. Se www.alfmed.com. Opholdet finder sted i byen Perpignan i Sydfrankrig nær grænsen til Spanien. I Frankrig er der praktik i virksomheder i 2 uger, og der vil derudover være fransk sprogundervisning. I placeres i lejligheder under opholdet i Frankrig.Hvad får du med i prisen:
• Tre ugers ophold i skoletiden – med virksomhedspraktik og sprogkurser 
• Transport med fly og lokaltransport på destinationen
• Logi i lejligheder
• Forsikring
• Vejledning og monitorering
• Certifikat – fx Europass (se: www.europass.dk)

Du skal selv betale for mad og lommepenge under opholdet.

Informationsmøder
Hold øje med Lectio – det er her det vil fremgå, når vi holder Erasmus+-møde for nye interesserede elever.

Ansøgning - Erasmus+
Erasmus+-ansøgning online (tre ugers praktik som en del af studietiden på HHX og EUX & EUD Business)

De bedste hilsner, 
Inge Jakobsen (HHX), Tina Biil Eriksen (HHX) og Gitte Dyrløv (EUX & EUD Business)Det internationale kontor

 

Mobilitetcharter 2016-2020

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i oktober 2015 tildelt Køge Handelsskole Vet Mobility Charter, som betyder en fast 5-årig aftale om udlandsophold med Erasmus+ for studerende og ansatte på Køge Handelsskole.

Vi træffes desuden personligt på skolen i lokale 221. 

Se træffetider for Inge og Tina i vores skemaer på Lectio. For tid hos Gitte aftales telefonisk på mobil.