Erasmus+ programmet

Erasmus+ er vores praktik- og uddannelsestilbud i Europa, som er støttet af EU-midler. Programmet giver dig mulighed for som elev på Køge Handelsskoles ungdomsuddannelser at komme på et tre ugers kombineret sprog- og praktikophold.

HHX-elever har mulighed for at rejse til Spanien, Irland, Frankrig og Tyskland, og EUD og EUX-elever har mulighed for at rejse til Malta eller Irland.

Opholdet er en del af din uddannelse på Køge Handelsskole – og du forventes selv at skulle læse mistede timer op. Der vil samtidig også være opgaver, der skal løses under opholdet i udlandet. 

I foråret vil de internationale koordinatorer holde forskellige oplæg for nye interesserede Erasmus+ elever. Til det første infomøde, vil du kunne møde tidligere Erasmus+ elever, som fortæller om deres oplevelser i de respektive lande. Inden selve rejsen vil der være forberedende kultur- og sprogkurser på Køge Handelsskole med de udenlandske partnere.

Man kan søge om at komme på Erasmus+ ophold online her på siden.

Du vil blive opkrævet et depositum på 3.000 – 5000 kr., når du bliver udvalgt til at rejse. Overskydende penge bliver tilbagebetalt, når opgaver og evalueringer i forbindelse med opholdet er afleveret.

De internationale koordinatorer vælger de kommende Erasmus+-udsendte ud fra følgende kriterier: Studieaktivitet de seneste år på KHS, evaluering fra klassens lærere og studievejleder (mødedisciplin, modenhed, fagligt niveau osv.) og måske en personlig samtale kan komme på tale.

Spanien (Málaga-området)
Vores partner i Spanien er et rejseselskab, Venga Travel, som samtidig har specialiseret sig i Erasmus+ ophold, og har mange års erfaring med dette. Virksomheden er danskejet og ejeren hedder Mette Kühnel.
I samarbejde med Venga Travel tilbyder vi praktik- og sprogskoleophold, primært i Málaga-området, og man indlogeres i lejligheder. 
De tilbyder også sprogskoleophold og logi i lejligheder.

Tyskland
Vores partner i Tyskland er Barbara Hillerich Training Beratung Mediation, der har lang Erasmus+ erfaring og lokation i Bochum i det midt-vestlige Tyskland.

I Bochum indlogeres man i egne lejligheder og tilbydes en kombination af skoleophold med tyskundervisning samt praktikophold i virksomheder. I Tyskland bestræber vi os på at tilbyde to uges praktik og en uges sprogskoleophold.

Malta
Vores partner på Malta hedder Easy Job Bridge og har flere års erfaring med Erasmus+. På Malta er der typisk praktik i virksomheder i alle tre uger.
Arbejdssproget på Malta er engelsk. Der vil yderligere være engelsk sprogundervisning, og man bor i lejligheder under opholdet på Malta.

Irland
Vores partner i Irland hedder TWIN, og de har mange års erfaring med Erasmus+ ophold. Man indlogeres i lejligheder centralt i hovedstaden Dublin og tilbydes sprogundervisning i engelsk sideløbende med praktikopholdet i virksomheder.

Frankrig
Vores partner i Frankrig hedder Alfmed og de har også meget stor erfaring med Erasmus+ elever. Alfmed har lokation i den sydfranske by Perpignan, tæt på grænsen til Spanien. I Perpignan er der praktik i virksomheder i to uger, og der vil derudover være fransk sprogundervisning i en uge. Man bor i lejligheder under opholdet i Frankrig. 

Hvad får du med i prisen:
Tre ugers ophold i skoletiden – med virksomhedspraktik og sprogkurser 
• Transport med fly eller tog og lokaltransport på destinationen
• Logi i lejligheder
• Forsikring
• Vejledning og monitorering
• Certifikat – fx Europass  

Du skal selv betale for mad og lommepenge under opholdet.

Informationsmøder
Hold øje med Lectio – det er her det vil fremgå, når vi holder Erasmus+-møde for nye interesserede elever.

Ansøgning - Erasmus+
Erasmus+-ansøgning online (tre ugers praktik som en del af studietiden på HHX og EUX & EUD Business)
Link til ansøgningsskemaet

De bedste hilsner, 
Inge Jakobsen (HHX), Tina Biil Eriksen (HHX) og Gitte Dyrløv (EUX & EUD Business)

Det internationale kontor

 

Erasmus+ akkreditering 2021-2027

Uddannelses- og Forskningsministeriet har siden 2015 tildelt Køge Handelsskole VET Mobility Charter, som betyder en fast 5-årig aftale frem til 2027 om udlandsophold med Erasmus+ for elever og ansatte på Køge Handelsskole.

Vi træffes desuden personligt på skolen i lokale 221. Vi bor bag døren med flagene på 1. sal i rød bygning.

Se træffetider for Inge og Tina i vores skemaer på Lectio. For tid hos Gitte aftales telefonisk på mobil.