Styr på regnskabet?


Kursuscenter

På Kursuscentret på Køge Handelsskole kan du på 30 dage lære eller blive opdateret på regnskab og økonomi. Uddannelsesforløbet på AMU giver dig redskaber, og styrker dig, så du kan lave bogføring, løn, varelagerstyring, kreditor – og debitorstyring og afstemninger.

Fra 20. oktober – 18. december 2015 udbydes uddannelsesforløbet ”Grundlæggende regnskab”. Kurset er målrettet både ledige og beskæftigede, som ønsker en forståelse for regnskab og vil arbejde med fx regneark, placering af resultat og balancekonti, registreringsmetoder, daglig registrering, årsafslutninger og kontoplaner.

”Kurset er en skøn kombination af undervisning og opgaver. Vi taler 80 % opgaveløsning og 20 % undervisning”, fortæller underviser, Søren Goth Pedersen.

”Det er praktisk orienteret undervisning fra bunden, hvor kursisterne lærer det hele manuelt. De bogfører i programmet E-conomics med opgaver, de får. Kursisterne lærer det hele fra nul, de lærer at forstå og anvende det, de lærer i praksis. Opgaverne vil være de samme, som de vil sidde med i en virksomhed. Efter kurset er de trygge i at anvende E-conomics, og de kan fra dag ét overtage firmaets bogføring. Faktisk har der på nogle af kurserne været 6-7 kursister, som har fået job undervejs i forløbet,” understreger han.

Søren Goth Pedersen siger ”Flere firmaer sidder med regnskabet selv, og det kan være fyldt af udfordringer for dem, for typisk har de fokus på deres gode ideer, services eller produkter, fremfor de små tal i kolonner, som er uhyre vigtige. De vil have stor gavn af at hyre en kursist fra vores forløb. Jeg plejer at sige til mine hold, at det gælder om at komme ud over stepperne og fortælle de potentielle arbejdsgivere, at man kan det her. For selv små virksomheder kan det være en god investering at bruge professionelle, så regnskabet bliver lavet ordentligt første gang. Det er ligesom, når der skal bygges en carport, så ringer man til en tømrer,” tilføjer Søren Goth Pedersen.


Udbyg CV’et og vær bedre stillet
Kursisterne vil på uddannelsen lære regnskab helt fra bunden, og de kan bagefter træde ind i jobsituationer, hvor der kræves kendskab til feltet.

”Jeg oplever, at mange stillinger kræver bogføring, og det er derfor rigtig godt at få det på CV’et. På det her kursus, kan jeg få lært det rigtigt. Jeg lærer den indledende bogføring, som jeg ret hurtigt kan komme efter. Efter kurset, kan jeg bogføre dagligdagen i en virksomhed. Jeg vil sige, at nu er jeg i stand til at træde ind som regnskabsassistent eller bogholderimedarbejder,” fortæller kursist Anne Ridder.

”Jeg vil gerne udbygge mit CV. Jeg har arbejdet med almene kontoropgaver, men kunne godt tænke mig at få noget regnskab på for at kunne bruge i fremtidige job. Det er ofte virksomhederne skriver i deres jobopslag, at bogholderiarbejde er et krav eller en forventning. Og dette kunne jeg ikke før, men det kan jeg nu. Jeg tænker det bliver nemmere at få job, når jeg nu har gjort mig fagligt bredere,” fortæller kursist Cecilie Bonde Larsen og fortsætter: ”Kurset giver en god mulighed for at få prøvet redskaberne af i praksis. Man kan sagtens få en masse viden ved, at underviseren står og snakker, men vi skal jo også kunne bruge den viden i virksomheden for at være attraktiv til et job. Kurset indeholder differentieret undervisningsmateriale og er godt både for dem, der skal lære det fra bunden og til dem, der har brug for en genopfriskning.”

For mere info og tilmelding til det næste regnskabsforløb KLIK HER eller kontakt kursussekretær Mette Grasberger på mg@khs.dk eller telefon 5667 0742 eller læs mere på ww.khs.dk.

Du kan trygt deltage på kursus på Kursuscentret KHS

Vi følger en række retningslinjer og tiltag for at sikre os alle mod Covid-19

Tag online kurser hjemmefra

Med fjernundervisning kan du eller dine medarbejdere tage AMU-kurser online hjemme i sofaen.

Klog på konflikthåndtering

Få brugbare værktøjer – store som små - som kan bruges i arbejdslivet og i privaten

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge