Nye lederroller løftes


Kursuscenter

Nye ledere får gode redskaber i baghånden på den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS. Fra uddannelsesverdenen til det professionelle kantinekøkken giver det mening og konkret udbytte til dagligdagen at tage det populære lederforløb.

 

Kia Kiellberg Andersen og Kristian Winding er over halvvejs i forløbet ”Den grundlæggende lederuddannelse på Kursuscentret KHS og begge oplever, at de er blevet skarpere på deres rolle og har fået konkrete input til dagligdagen. Kia Kiellberg Andersen er på vej ind i en ny rolle som studiecenterleder i en sammenlægning af studieadministrationerne på Roskilde Handelsskole, mens Kristian Winding er køkkenchef i en kantine på den københavnske vestegn.

 ”Jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at indtage rollen som leder af den nysammenlagte administration, og der fulgte et kursusforløb med til at klæde mig på som ny leder. Her på Kursuscentret KHS har jeg fået et indblik i ledelse, konkrete værktøjer til mødeledelse, kommunikation, positiv psykologi, konflikthåndtering og meget mere. Det styrker mig at få input til at kunne udfylde min nye funktion,” siger Kia Kiellberg Andersen.

Lederens rolle
Kristian Winding lidt længere fremme i sin ledergerning end Kia Kiellberg Andersen: ”Jeg er blevet meget mere bevidst om værktøjerne og i min rolle som leder. Og alle undervisningsgange har resulteret i, at jeg har set på min rolle i et nyt lys – og reflekteret meget over egen praksis. Der har også været en hel del a-ha-oplevelser – jeg har pludseligt forstået hvorfor mennesker – inklusiv mig selv – reagerer eller siger som de gør. Det har været meget interessant,” siger Kristian Winding.
”Det er i øvrigt også en af de rigtige gode bi-ting, man får med,” siger Kia Kiellberg Andersen og fortsætter: ”Man får adgang til en masse empiri – faktiske eksempler fra hverdagen, som udfoldes i det teoretiske stof på forløbet. Det er et stort aktiv, når man selv er meget ny, at man hører, hvad de andre kursister har med sig og får samlet op af erfaringer. Det vendes i det fortrolige rum og man kan tage det med sig som erfaring.”

”Vi kommer fra vidt forskellige brancher,” supplerer Kristian Winding og fortsætter: ”Men vi ser tydeligt i vores fællesskab, at ledelse er universelt – og at lederrollen er noget, man påtager sig. Det er nu engang chefens eller lederens rolle at trække en streg i sandet og sætte rammerne eller sige stop. Jeg synes egentligt, at forløbet er utrolig vedkommende for alle – ikke kun ledere. Man bliver godt klædt på som menneske og man får indsigt i sig selv og bedre forståelse for, hvorfor vi handler som vi gør,” siger Kristian Winding.

 

 

 

Du kan trygt deltage på kursus på Kursuscentret KHS

Vi følger en række retningslinjer og tiltag for at sikre os alle mod Covid-19

Tag online kurser hjemmefra

Med fjernundervisning kan du eller dine medarbejdere tage AMU-kurser online hjemme i sofaen.

Klog på konflikthåndtering

Få brugbare værktøjer – store som små - som kan bruges i arbejdslivet og i privaten

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge