Ny mentoruddannelse for genbrugsvejledere


Kursuscenter

Efter nogle intense dage med undervisning på Kursuscentret KHS i at skabe gode relationer, motivation og samarbejde, er det første hold med nye mentorer netop vendt tilbage til deres arbejde på genbrugspladserne – med bagagen fuld af nye tilgange til mentorrollen.

 

Henrik Nielsen, der er teamleder hos AffaldPlus, fortæller her om deres valg af mentoruddannelsen: ”På genbrugspladserne hjælper vi jobcentrene med at opkvalificere borgere i praktikforløb, og derfor har vores genbrugsvejledere brug for at blive klædt på til mentorrollen. Der findes mange mentorkurser, men dette kursus er skræddersyet til genbrugsvejledere, og vi har haft flere af vores medarbejdere med. De fortæller om rigtig gode erfaringsudvekslinger samt ny brugbar viden, som de kan anvende i deres hverdag på genbrugspladsen.”

Til daglig arbejder Brian Hansen på forsyningsvirksomheden Fors, og Knud Hansen som genbrugsvejleder på AffaldPlus, men hen over en intens uge har de sammen med kollegaer deltaget på et nyt mentorforløb på Kursuscentret KHS. Målet er at blive en god mentor.
”Jeg har selv efterspurgt at komme på mentoruddannelsen, da jeg dagligt skal vejlede og motivere nye medarbejdere på genbrugspladsen. På kurset har vi lært at stoppe op og reflektere i samspillet med andre mennesker, og at spørge ind til mentee for bedre at kunne forstå deres adfærd,” fortæller Brian Hansen fra forsyningsvirksomheden Fors.

Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole står bag den nye mentoruddannelse for genbrugsvejledere, der er en overbygning på genbrugsvejlederuddannelsen, som har kørt en årrække på Køge Handelsskole. Her undervises deltagerne i at se mennesker på en ny måde, og dermed opbygge en bedre relation.

Forstyrre og forandre
Knud Hansen fra AffaldPlus er en af de andre nyuddannede mentorer fra kurset. ”Vi har fået nogle brugbare værktøjer til at vejlede andre, og til at tænke over betydningen af at skabe en tillidsfuld relation til mentee. Vi har kort sagt lært at tænke og kommunikere anderledes med mennesker.”

Annette Færch, som er underviser på det nye mentorforløb, fortæller: ”Det er min opgave at forstyrre kursisterne i deres måde at forstå andre mennesker på, når de fx møder manglende samarbejdsvilje. Deltagerne lærer at se på sig selv og overveje, om de kan gøre noget anderledes i situationen. Og de lærer at etablere en tryg relation for at kunne give mentee lyst til at samarbejde.”

For yderligere information kontakt Kursuscentret KHS på telefon 56 67 04 88 / kml@khs.dk eller læs mere på www.khskurser.dk.

 

 

 

Bliv bedre til regnskab og løn

Benita Løvgren har siden 1993 drevet danseskolen BB-dans i Køge og har været på kursus i regnskab

Værktøjer og sparring til ledere

To ledere fra Peter Meyer A/S i Lille Skensved får input til deres lederroller på Kursuscentret KHS

Kompetenceudvikling for faglige koordinatorer

Køge Kommune har netop haft en gruppe faglige koordinatorer på efteruddannelsesforløb til nye roller

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge