Forskellighed åbner nye veje til opgaveløsning


Kursuscenter

Joan Abildgaard Fogh er i gang med at lære mere om sig selv og om at motivere andre på koordinatoruddannelsen på Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole. Hun glæder sig til at omsætte sin nye viden, når hun starter år 2021 i et nyt job som koordinerende lægesekretær på Slagelse og Næstved sygehuse. 

 

”Jeg har valgt koordinatoruddannelsen, da jeg tidligere har arbejdet som mellemleder som lægesekretær og på Falcks vagtcentral. Da sidstnævnte nu flytter til Vejle, blev jeg fornyelig fritstillet og valgte derfor koordinatoruddannelsen til at styrke mit CV. En uge før jeg startede på uddannelsen, så jeg et jobopslag, hvor de netop søgte en lægesekretær med koordinator kompetencer. Jobbet blev mit, og jeg ser frem til at starte til januar med en fyldt værktøjskasse til min nye koordinatorrolle på begge sygehuse,” fortæller Joan Abildgaard Fogh.

Hun har tidligere deltaget i en del andre efteruddannelseskurser for ledere på Kursuscentret KHS, og får brug for al sin viden, når hun om lidt skal fungere som en slags daglig leder på to matrikler. Her skal hun bl.a. være med til at igangsætte nye tiltag, men vil også sætte fokus på arbejdsmiljøet i en hektisk COVID-19 hverdag på sygehusene.


Indsigt for at lette hverdagen
”Presset på sygehuspersonalet er ekstra stort i den her tid, og jeg har især på koordinatoruddannelsen fået et langt større indblik i vigtigheden af at skabe et fysisk og psykisk godt arbejdsmiljø, som øger den daglige trivsel og i sidste ende opgaveløsningen. Det gælder både ergonomi men også at få spottet og talt ud om konflikter, før de vokser. Vi har netop afsluttet vores persontypetest og fået viden om forskellige persontyper inklusiv os selv, og hvordan det øger gruppens dynamik og kreative tænkning, når vi netop anvender vores forskelligheder som mennesker til at samarbejde,” forklarer Joan Abildgaard Fogh. 

Som så mange andre er hun og de andre deltagere på efteruddannelsen nu hjemsendt til virtuel undervisning. Det er nyt for Joan Abildgaard Fogh, som også gerne tager den erfaring med sig ind i arbejdslivet. 

”Vi skal faktisk starte et nyt fag nu, hvor vi netop skal lære mere om at samarbejde virtuelt på vores arbejdspladser, som jeg ikke har så meget erfaring med. Det er jo aktuelt nu mere end nogensinde, og jeg er glad for at kunne øve mig her, da jeg er sikker på at få brug for den erfaring, når jeg skal koordinere to fysisk adskilte afdelinger. Jeg har også haft gavn af at dykke ned i ledelse og kommunikation, som er essentielt i forhold til at skulle koordinere og samarbejde med andre mennesker – især vigtig læring om den bedste måde at få sit budskab ud med mindst mulig risiko for at blive misforstået. Samtidig er det ret interessant at mennesker omkring en selv ikke altid hører dét, man tror, man siger - så dét med at kommunikere er altså også utrolig spændende at modtage viden om,” siger hun.

Næste hold på Koordinatoruddannelsen starter den 3. maj 2021. Læs mere om koordinatorforløbet her eller kontakt Mette Grasberger 91346652 eller e-mail.

 

 

 

Tydelig kommunikation giver god ledelse

Jan Vinderslev driver nichevirksomheden CPH Limousines, der transporterer forretningsfolk og high-en

Viden og indsigt giver nøglen

Uddannelsestilbud til frie værksteder er utilstrækkelige, men i samarbejde med Holco kommer nu ét

Bedre ledelse blandt mange kulturer

Nathan Meister er i gang med Den grundlæggende lederuddannelse for at blive klog på egen ledelse

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge