Få papir på dine it-evner


Kursuscenter

It-undervisningen på Kursuscentret på Køge Handelsskole udbydes i Læringscentret, hvor der er fokus på den enkeltes behov for læring. Helle Blankensteiner fra Højelse har været forbi for at få nye it-kompetencer på sit CV – og få papir på sine kompetencer.

 

It-læringscenter på Kursuscentret

På Kursuscentrets tredje sal på Køge Handelsskole underviser Tina Maybritt Nielsen løbende nye deltagere i it i Læringscentret. Deltagerne kommer typisk i seks ugers forløb for at få skærpet deres it-viden af mange forskellige årsager. Helle Blankensteiner har hele sit voksne liv arbejdet på kontor med forskellige administrative funktioner, men hun er ikke faglært som kontorassistent, og som ledig finder hun det oplagt at få det formelle på plads til en jobsøgning: 

”Jeg mangler helt konkret papir på mine evner. Jeg har været igennem en realkompetencevurdering hos voksenvejleder Karen Skipper på Kursuscentret. Sammen har vi afdækket hvilke kompetencer, jeg har fra praktisk erfaring – og hvilke elementer, jeg skal igennem for at kalde mig faglært.  Jeg har allerede taget regnskab på Kursuscentret, og nu er jeg snart ved vejs ende i mit forløb i it-læringscentret,” siger Helle Blankensteiner.

”Jeg har fået meget ud af det, og jeg har fået lært flere it-programmer. Jeg skal aflevere en afsluttende projektopgave for at få samlet bevis på kontoruddannelsen. Jeg skal redegøre for hvordan en mindre virksomhed kan implementere it – rent faktisk ville jeg kunne udleve det i praksis bagefter,” siger Helle Blankensteiner, som er åben over for forskellige kontorjobs efterfølgende.

”Her er rart at være og medkursisterne er rare og vores underviser Tina Maybritt Nielsen er virkelig dygtig, kompetent og tålmodigheden selv. Vi kommer med mange slags baggrunde og erfaringer, og vi er gode til at hjælpe hinanden,” siger Helle Blankensteiner.

 

Noget for alle
”Uanset niveau kan både ledige og beskæftigede deltage i it-kurser i Læringscentret på Kursuscentret på Køge Handelsskole, hvor der findes en bred vifte af it-kurser tilrettelagt som AMU-kurser. Der undervises i programmer fra Microsoft Office pakken. Undervisningen tilrettelægges individuelt med selvinstruerende undervisningsmateriale. I Læringscentret arbejder vores deltagere selvstændigt i eget tempo. Der er fleksibel opstart hver mandag, og man vælger selv, hvilke programmer man vil arbejde i. Fagene har en varighed fra 1 – 3 dage.

Undervisningen veksler mellem korte underviseroplæg, praktiske øvelser og selvstudie. Kursisterne får introduktioner i de it-funktioner, de skal lære, og herefter bliver emnerne arbejdet igennem via praktiske øvelser,” fortæller underviser Tina Maybritt Nielsen og fortsætter: ”Du kan på forhånd afgøre, hvilket it-program, du ønsker kompetencer i – og meddeler du det allerede ved tilmelding, kommer du hurtigt i gang med det, der er centralt for dig at lære. Det er også muligt at komme ind uden it-kompetencer, men uanset tilgang planlægges dit forløb med underviseren på første kursusdag.”

”Ved at deltage i Læringscentret får du styrket dine it-kompetencer samtidig med, at du får papir på dine evner i form af et AMU-bevis. Hvis du er ledig, kvalificerer du dit CV og bliver bedre stillet på arbejdsmarkedet, da langt de fleste job i dag kræver kendskab til PC og et alment brugerniveau.

De fleste fag på Læringscentret er med på den nationale positivliste for 6 ugers jobrettet uddannelse. Både for ledige og beskæftigede, er det muligt – i et vist omfang – at tage egne opgaver med, som vi kan tage udgangspunkt i, i stedet for i fiktive ”problemstillinger”, supplerer Tina Maybritt Nielsen. Der er løbende opstart hver mandag. For mere info og tilmelding kontakt Kursuscentret på telefon 5667 0488 / kml@khs.dk eller læs mere på www.khskurser.dk

 

 

Du kan trygt deltage på kursus på Kursuscentret KHS

Vi følger en række retningslinjer og tiltag for at sikre os alle mod Covid-19

Tag online kurser hjemmefra

Med fjernundervisning kan du eller dine medarbejdere tage AMU-kurser online hjemme i sofaen.

Klog på konflikthåndtering

Få brugbare værktøjer – store som små - som kan bruges i arbejdslivet og i privaten

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge