Yde og nyde med SalatTøsen


Køge Handelsskole

Brug kålhovedet og plant stænglerne solidt i jorden. I KHS Cafe var det en varm junidag tilladt at jokke i spinaten, da SalatTøsen besøgte medarbejderne i KHS Cafe.  

 

Kål og grønt

Mette Løvbom, som måske er bedre kendt som SalatTøsen, besøgte den 7. juni medarbejderne i KHS Cafe for at give ny inspiration til salatbaren på Køge Handelsskole. Dagens medarbejdereftermiddag var tilrettelagt som workshop, og køkkenets medarbejdere kom i arbejde med kniv anvendt på forår- og sommersæsonens råvarer – kålhoveder, rodfrugter og salater.
SalatTøsen ankom en time i forvejen for at stille råvarerne og præsentationen op. Hun gav et foredrag, som rummede dialog med skolecafeens medarbejdere.

”Salater for mig er meget mere end iceberg, ærter og majs. Det er en fusion af årstidens grove grøntsager, knas og frugt, derfor har vi i dag arbejdet med hele paletten af råvarer og en række nye dressinger. Og så har vi arbejdet med smag, for en salat er et komplet måltid, derfor skal der være ekstra gas på smagen,” siger Mette Løvbom.

Mette Løvbom aka SalatTøsen

I det muntre køkken

Bagefter blev cafeens medarbejdere opdelt i grupper af to og sat i sving med at trylle med kniv og bræt. Guleroden for eftermiddagens workshop var en konkurrence, hvor deltagerne legede sig frem den bedste salat til fællesbuffeten. Martine Hoffmann Lennartz blev kåret som ophavskvinden til vindersalaten, som bestod af kogte nye danske kartofler, grillet sprøde grønne asparges, smilende æg og en lækker cremet dressing med dijonsennep, chili og krydderurter.

”Det var en sjov eftermiddag – og fyldt med udfordringer – vi kom virkeligt på arbejde,” siger Lone Hedebo Hansen, som er daglig leder af KHS Cafe.
”Vi blev udfordret til at arbejde anderledes – og med andre råvarer, end vi plejer. SalatTøsen stillede os konkrete opgaver og satte benspænd i opgaveløsningen. Det var skægt at se hvordan vi hver især gik til arbejdet i konkurrencen. Nogen havde brug for at gå lidt rundt om den varme grød, mens andre kastede sig ud i arbejdet. Der er helt sikkert flere elementer, vi vil tage med fremadrettet, men hvad der rammer salatbaren til august må vi se,”  Lone Hedebo Hansen.

 
Vindersalat

 

Vigtigt om nødundervisning

Køge Handelsskole tilbyder virtuel tilstedeværelse som nødundervisning i tilfælde af ...

Skills stafet går virtuelt

I CAMPUS Køge er Køge Handelsskole, EUC Sjælland og ZBC klar til at være virtuelle Skills-værter

Test og tilstedeværelse

Skal du testes for covid-19? Læs om hvordan du forholder dig til din uddannelse

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge