Videre til DM i iværksætteri


Køge Handelsskole

Innovationselever fra HHX på Køge Handelsskole er gået videre til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, der finder sted den 27. april i Industriens hus i København.

Fra højre:Patrik Ivanov, Lukas Søgren Hansen og Jacob Søgaard Erlingsen fra 2.M. Foto Julie Spuhr .

Tre elever fra 2.g er videre til DM med deres forretningsidé, der har bragt dem videre fra først skolemesterskaberne, så regionsmesterskaberne og nu til DM, hvor de skal dyste mod landets andre regionsvindere.

”Dommerne var meget begejstrede, og de var også med til at skubbe os videre i processen ved at vise deres tro på vores forretningsidé. Al den hjælp vi får til videreudviklingen, er også en kæmpe booster i forhold til vores motivation - og fordi vores lærere er så behjælpelige, gør det bare, at vores drive er på 200 procent,” fortæller Lukas Søgren Hansen, der sammen med Jacob Erlingsen og Patrik Ivanov er videre til DM.

Iværksætteri en del af skoledagen
De tre iværksættere har fået hjælp og sparring til at forfine og videreudvikle deres virksomhed Laxus – en genopladelig mobil-lighter - som de går benhårdt efter at drive helt ud over rampen; de VIL iværksættervejen:

”Vi ville udvikle vores forretningsidé uanset om vi gik videre, men der er så meget læring at tage med nu, som vi er åbne overfor. Det er også virkelig fedt, at vi skal repræsentere Køge Handelsskole med vores hårde arbejde, som er sket gennem skolen, fordi innovationslinjen direkte er bygget til det,” fortæller Lukas.

Højtideligt DM
Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis. Til DM bliver elevernes idéer bedømt af erhvervs- og organisationsfolk.

DM finder sted over en hel dag fra morgen til aften, og bliver skudt i gang med åbningstaler af Erhvervsminister Simon Kollerup og ambassadør for Fonden for Entreprenørskab, Tommy Ahlers. Dagen afrundes med højtidelig prismiddag, hvor Danmarksmestrene i entreprenørskab kåres.

Forud for mesterskabet indsender alle hold en rapport, der læses og bedømmes af dommerne på forhånd. På selve dagen for DM skal holdene præsentere deres ideer fra scenen og på en opbygget stand, ligesom de skal deltage i lukkede dommerinterviews.

Iværksætterliv på Køge Handelsskole
Der er fuld fart på de unge iværksættere. De har indrettet et kontor på Køge Handelsskole, hvor de knokler videre med opstarten af deres firma, samtidig med, at de passer deres gymnasieuddannelse. De har allerede indgået samarbejde med en forhandler og en restaurant i Køge, og er i kontakt med andre potentielle forhandlere:

”Vi får den bedste sparring af vores undervisere, der også hjælper os med at sætte os i forbindelse med netværk som f.eks. Connect Køge og andre opstartsfællesskaber,” siger Lukas.

Har du også en iværksætterdrøm? Innovation fylder en stor del på Køge Handelsskole


Fakta:
Fonden for Entreprenørskab afholder hvert år Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for elever på ungdomsuddannelserne. Vinderen går videre til Europamesterskabet, der bliver afholdt i juli måned.

Grøn strøm på Køge Handelsskole

Køge Handelsskole har fået certifikat på, at al strøm, som skolen ikke selv producerer, nu er grøn.

“Jeg har fået en unik mulighed for at gøre en forskel”

Sådan lød det fra Julie Isabella Henriksen, en tydeligt rørt vinder af Sydbanks rejselegat.

Elever satte klimafodspor på de spanske kyster

Elever fik mulighed for at sætte egne klimaaftryk i Spanien.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge