Unge iværksættere viser vejen for innovations-elever


Køge Handelsskole

Tidligere elever, der selv er gået iværksættervejen, delte ud af deres erfaringer, og sad med i dommerpanelet, da 2. og 3. års elever fra innovationsstudieretningen på Køge Handelsgymnasium deltog i den årlige innovations camp.

På tværs af fagene innovation, dansk, virksomhedsøkonomi og afsætning, blev den årlige innovations camp på Køge Handelsgymnasium endelig afholdt efter en lang nedlukning.

Her fik eleverne igen mulighed for at få inspiration fra den virkelige verden. Denne gang fra tidligere elever på Køge Handelsgymnasium, der selv har realiseret iværksætterdrømmen.

Nyt madkoncept i Køge
I år var temaet opstart af et nyt madkoncept i Køge. Som inspiration startede InnoCamp’en med kickoff præsentation fra tidligere elev Andreas Pedersen, der i en alder af 30 år allerede har været CFO for både Gorms pizza samt Sticks´n Sushi. Han kom med vigtigt indspark til elevernes arbejde med budgetter og regnskab i en restaurant verden. En anden tidligere elev Iben Diamant (student fra 2009) er i dag selvstændig med WhyNotGin og Ginkassen. Hun gav inspiration til elevernes arbejde med digital markedsføring samt branding af alkohol produkter.

”Eleverne havde blot to dage, hvor de i mindre grupper udarbejdede forslag, der skulle kunne realiseres fra idé til produkt, og det blev til rigtig mange innovative idéer. Normalt arbejder eleverne på tværs af årgange, men pga. COVID-19 arbejdede de i interne grupper i klassen. Det var en innovativ proces med idéudvikling og budgetudvikling, og de fik lært at omsætte deres viden fra undervisningen til praksis i virkeligheden,” fortæller underviser Anders Kaarsholm, der til daglig underviser eleverne i faget virksomhedsøkonomi.

Gamification og familierestaurant
Afslutningsvis skulle alle elever fremlægge deres idéer foran to dommerpar, hvoraf tre af dommerne var tidligere elever på Køge Handelsgymnasium og alle er iværksættere. Dommerne var Malthe Gisli-Bødker fra Teebox, der sælger virtuelle golf simulatorer. Fra den nystartede restaurant Tacos Locos kom ejeren August Bianchi.  Desuden var skolens egen café chef Lone Hedebo Hansen med som dommer.  

Emnerne spredte sig vidt fra restauranter i husbåde, food courts på Køge havn til en bæredygtig Café på tovet. Vindergruppe blev gruppen, hvis idé var at kombinere gamification (elemeter fra computerspilsverden) og familierestaurant, hvor børnene kan spille sig til rabatter på desserten. 

Rollen som koordinator – kunsten at skabe fremdrift og udvikling i spændet mellem ledelse og kolleger

I en koordinerende funktion har man ofte ansvaret for, at samarbejdet mellem flere parter spiller.

Grøn strøm på Køge Handelsskole

Køge Handelsskole har fået certifikat på, at al strøm, som skolen ikke selv producerer, nu er grøn.

“Jeg har fået en unik mulighed for at gøre en forskel”

Sådan lød det fra Julie Isabella Henriksen, en tydeligt rørt vinder af Sydbanks rejselegat.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge