Ud i Europa med Erasmus+


Køge Handelsskole

Der er gang i forberedelserne til årets sprog- og praktikophold med Erasmus+ på Køge Handelsskole. De første tager af sted allerede 10. september.

 

Forberedelse til sprog- og praktikophold

”Sidste år tilldelte Uddannelses- og Forskningsministeriet mobilitetscharteret til otte erhvervsskoler i Danmark – herunder Køge Handelsskole.  Charteret betyder, at vi fra 2016 og i de kommende fem år er garanteret midler til at fortsætte den populære Erasmus+-ordning for elever på Køge Handelsskoles ungdomsuddannelser,” siger Inge Jakobsen, som er den ene af skolens tre internationale koordinatorer.

”Over de seneste seks år har vi udsendt unge på Køge Handelsskoles erhvervsuddannelser og Køge Handelsgymnasium på udlandsophold undervejs i deres ungdomsuddannelse – og vi har over tiden sendt mere end 200 af sted til Malta, Tyskland, Frankrig og England med støtte af EU igennem Erasmus+. Vi plejer at udsende alle vores Erasmus+ elever i efteråret, men pga. den forøgede bevilling, kan vi nu sende flere af sted, og har derfor valgt at sende 17 HHX-elever til Tyskland og Spanien i foråret 2017. Desuden sender vi otte elever fra EUD Business til Malta i uge 40, 41 og 42 og dermed bruger de blandt andet deres efterårsferie på at blive gode til engelsk og arbejde i en butik på Malta. Endvidere sender vi et antal elever fra EUX Business, som ligeledes kommer til Malta i foråret 2017,” siger Inge Jakobsen.

Tryg rejsepartner
”Men lige nu og her gælder det vores udsendte fra Køge Handelsgymnasium i dette efterår. I slutningen af august indbød vi på HHX forældre til Erasmus+-eleverne, som lige nu og her skal af sted til Brighton, UK og Perpignan, Frankrig. Her fortæller vi forældrene om, hvad et Erasmus+ ophold rummer og forventningsafstemmer. 1. september satte vi i gang i at forberede eleverne på kultur og sprog på de to destinationer. I forlængelse af skoledagen indbød vi eleverne til at mødes med deres kommende kontaktperson på destinationerne,” siger international koordinator Tina Biil Eriksen. 

”Florence Sobra, som er direktør for Alfmed, som er vores franske partner i Perpignan, kom og fortalte eleverne om fransk kultur og sprog og gøre dem klar til deres tre ugers udlandsophold, hvor praktikplads, sprogskole og en kulturel opgradering er nogle af ingredienserne. Vi har fire elever, der rejser til Perpignan fra den 23. oktober – 12. november 2016. Ligeledes havde vi besøg af Max Early fra vores britiske partner, Internship in Brighton, som præsenterede britisk kultur og sprog for 21 elever, hvor 11 af dem allerede tager til Brighton fra den 10. september til 30. september, mens 10 elever tager af sted fra den 23. oktober til 12. november 2016. Eleverne skal ligeledes i Brighton arbejde, gå på sprogskole og opleve den britiske kultur”, supplerer international koordinator Gitte Dyrløv.

"Erasmus+ deltagerne får på denne måde en masse viden om destinationen og samtidig møder de også den udenlandske partner, så både de danske unge og den udenlandske partner får et indtryk af hinanden, inden der er afgang til udlandet. For langt de fleste af de unge gælder det, at det er allerførste gang, de rejser ud uden forældre og selv skal stå for alt det praktiske i tre uger. Dette møde gør det hele mere trygt for de unge, for så kender de i det mindste én person, der hvor turen går hen," siger Inge Jakobsen.

 

 

Velkommen til nyt skoleår - under covid-19

Hjælp med at passe på hinanden. Vi tager situationen alvorligt og følger myndighedernes anvisninger

Sommerferie og covid-19

Covid-19 er stadig i samfundet, og det er vigtigt, at vi alle fortsat tager hensyn - også i ferien.

Fejring af afgangseleverne 2020

Vi glæder os til den kommende eksamensperiode, hvor du skal afslutte din tid på Køge Handelsskole.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge