Sydbanks Rejselegat vakte stor glæde

Det var en rørt og glad Silan Sinem Akdeniz fra 3.D. på Køge Handelsgymnasium, der i dag fik overrakt Sydbanks Rejselegat på 10.000 kr. Nu venter Boston.

Der var tydelig glæde at spore, da Silan i dag modtog Sydbanks Rejselegat på 10.000 kr. Legatet vil Silan bruge på at læse ekstra fag i jura, når hun i juli rejser til Boston – hvor hun de næste seks måneder skal studere på EF International Language Campus Boston.

- Jeg er vitterligt både stolt og overvældet over, at jeg er blevet udvalg som legatmodtager. Det betyder alverden for mig, for det giver mig mulighed for at tage endnu flere relevante fag i Boston, siger en rørt Silan Sinem Akdeniz.

Silan har sparet sammen, men det er dyrt at studere i USA:

- Jeg vil gerne lære så meget som muligt, mens jeg er i Boston, så jeg står endnu stærkere, når jeg skal starte på jurastudiet. Så jeg er meget lykkelig over at modtage Sydbanks Rejselegat, siger en glad Silan, som nu kan se frem til endnu mere fejring oven i studenterhuen inden hun flyver mod Boston.

Stort udsyn
Det var syvende år i træk, at Sydbanks Rejselegat på 10.000 kroner blev delt ud til en nybagt student på Køge Handelsgymnasium. Og champagnepropperne sprang, da en glad Silan fik overrakt rejselegatet af Jeanet Lindholm, filialdirektør i Sydbank Køge, til en festlig reception på Køge Handelsskole.

- Det betyder meget for os at støtte op om ambitiøse unge menneskers uddannelsesrejse, siger Jeanet Lindholm.

Stig Johansen, direktør på Køge Handelsskole glæder sig over, at Sydbank giver de unge mulighed for at få et større udsyn:

- På Køge Handelsskole har vi et stort fokus på internationalisering og globalisering. Sydbanks Rejselegat på 10.000 kroner støtter os i vores ønske om at klæde vores elever på til at begå sig i en global verden - og til at se hele verden som mulig arbejdsplads, siger Stig Johansen. 

Og et rejselegat som Sydbanks gør alverden til forskel for modtageren:

- Det giver mig uden tvivl også et forspring, når jeg starter på jura året efter, siger Silan, og der er ingen tvivl om, at Bostonrejsen for hende ikke er en ’badeferie’.

Ekstra appelsin i studenterhuen
Silan har de sidste 3 år læst International Business Studies (IBS) på Køge Handelsgymnasium. Hun har altid vidst, at hun ville læse jura og derfor var valget af HHX nemt. Efter Boston starter hun på Jurastudiet og fremtidsplanen er klar; Silan vil starte sit eget advokatfirma.

- Mit fremtidsmål er at hjælpe andre mennesker, som er i en dårlig situation, fortæller Silan.

Et enigt dommerpanel udvalgte Silan til Sydbanks Rejselegat, og det med god grund. Silan er en ambitiøs, ung kvinde med fart på – der elsker at blive inspireret og udfordret. Som menneske næres Silan af andre menneskers synspunkter, drømme og perspektiver på verden - og helst, hvis de er anderledes end hendes egne. I sin gymnasietid har Silan også bevidst opsøgt store udfordringer.

- Jeg kan godt lide at gøre en forskel og at have indflydelse, så jeg har været elevrådsformand og medlem af Køge Handelsskoles bestyrelse, ligesom jeg har været tutor for nye elever, siger en smilende Silan.

Nu venter Boston og en masse spændende fag – takket være Sydbanks Rejselegat.

Stort tillykke med både hue og legat til Silan.

 

Drømmer du om at starte på HHX? Læs mere om Handelsgymnasiet.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge