Studentereksamen på engelsk


Køge Handelsskole

På Køge Handelsgymnasium har det i to år været muligt at tage hele sin studentereksamen på engelsk. Nu opgraderes pakken med mulighed for at opnå certifikat til direkte optag på universiteter i USA og Storbritannien – eller bare som flot supplement til CV.

 

”På studieretningen IBS English foregår undervisningen i alle fag på engelsk – kun med undtagelse af dansk og 2. fremmedsprog. Det betyder, at den tiltrækker unge med interesse for at studere og arbejde internationalt,” fortæller Gitte Ahrensberg, der underviser på linjen.
 
”Erfaringen fra de to første årgange på studieretningen er, at de studerende meget hurtige bliver gode til engelsk, og derfor har vi nu indgået et samarbejde med Studieskolen om at opgradere linjen, så de studerende på IBS English får mulighed for at tage Cambridge English Proficiency certifikatet som en integreret del af engelskundervisningen. Det er det højeste niveau, man kan opnå i de internationalt anerkendte Cambridge eksamener, der er sprogligt adgangsgivende til engelske og amerikanske universiteter” fortæller Gitte Ahrensberg.

Verdenen som arbejdsplads
Mira Hansen går til dagligt i 1k på IBS English, og i uge 6 tager hun og klassen af sted på første udlandsophold undervejs i ungdomsuddannelsen: Turen går til Oxford på sprogskole.
”Det var let for mig at vælge IBS English, da jeg skulle søge en ungdomsuddannelse i marts sidste år,” siger Mira Hansen og fortsætter: ”Jeg elsker engelsk, og allerede i 7. klasse talte jeg sproget flydende. Jeg ville derfor give mig selv en udfordring og tage hele min studentereksamen på engelsk – og så åbner det op for den vej, jeg gerne vil: Jeg drømmer nemlig om at læse på University of Oxford eller London Business School. Umiddelbart er det en karriere omkring human ressources eller marketing, der interesserer mig – og allerhelst på en global arbejdsplads.”

STX eller HHX?
Kristoffer Birkemose går i 2j og tilhører dermed første generation af IBS English. Det var dog et rent tilfælde, han opdagede linjens eksistens: ”Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg skulle på Køge Gymnasium og tog dertil til åbent hus. Min mor tog mig også med til åbent hus på Køge Handelsgymnasium, hvor jeg var inde og høre om ”IBS – International Business Studies”. Vi var egentlig på vej ud af døren, da min mor pludselig trak mig i ærmet: Et skilt, hvor der stod ”IBS English” tiltrak vores opmærksomhed. Da jeg var inde og høre om det, faldt det hele i hak: Det var det helt rigtige sted for mig.  Ligesom Mira er jeg vild med engelsk og vil gerne udfordre mig selv. Det må ikke blive for kedeligt; der skal udfordringer til, for at man kan udvikle sig … og blive den bedste udgave af sig selv,” siger han.
”Der er masser af udfordringer på IBS English på Køge Handelsgymnasium. Engelsk er arbejdsredskabet i alle timer. I efteråret var vi af sted på det månedlange ophold i Seattle, hvor vi boede privat og gik i skole, og senest er vi begyndt på arbejdet med at opnå Cambridge English Proficiency certifikatet. Det er en anderledes tilgang til sproget, gloser og udtale – det er en fed måde at dyrke engelsk på. Og hele indsatsen giver pote til forsatte studier i udlandet eller på engelsksprogede studier på fx CBS, som er en af de veje, jeg vil gå efter studentereksamen er i hus” siger Kristoffer Birkemose.

 

 

Vigtigt om nødundervisning

Køge Handelsskole tilbyder virtuel tilstedeværelse som nødundervisning i tilfælde af ...

Skills stafet går virtuelt

I CAMPUS Køge er Køge Handelsskole, EUC Sjælland og ZBC klar til at være virtuelle Skills-værter

Test og tilstedeværelse

Skal du testes for covid-19? Læs om hvordan du forholder dig til din uddannelse

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge