Passion og værktøjer er alt


Køge Handelsskole

Køge Studie- og Eventråd inviterede Tobias Thomas til at fortælle om at springe ud som iværksætter. Det spring tog han selv med TT-film 100 %, da han blev student fra Køge Handelsgymnasium i juni 2015.  

 

En dag i juni tidligere i år forlod Tobias Thomas Køge Handelsgymnasium som student. En onsdag først i december kom han tilbage til skolen for at videregive sine råd og erfaringer til andre elever og studerende i Campus Køge, der drømmer om at foretage det samme spring ud i livet som iværksætter. Videnstrappen på Køge Handelsskole var stuvende fuldt af unge med ambitioner om at blive egen chef. Tobias Thomas fortalte med stor iver og glæde om sin vej ud i livet som iværksætter, som tog sin spæde begyndelse, mens han gik i 1g på Køge Handelsgymnasium. Interessen for at lave video blev hans vej ind – ansporet af et ”det kan jeg gøre bedre” ved synet af en video fra en tidligere fest. Det er netop videoer og fotos af det glade liv til fester i nattelivet i fx Roskilde og rundt om på andre ungdomsuddannelsesinstitutioner, der har skabt en platform for forretningen TT-Film – både som studerende, mens han fik fyldt sin faglige værktøjskasse op på Køge Handelsgymnasiums innovationsretning, og i endnu mere udtalt grad efter huen kom på hovedet. Tobias Thomas fremhævede selv at passion og gejst for det, man gerne vil arbejde med bør udgøre 50 % af arbejdet som iværksætter – ellers kan man løbe surt i det, advarede han.

Netværk er det nye afsæt
Et andet vigtigt råd var: Dyrk dit netværk. Gennem de jobs, han har haft gennem tiden, er der begyndt at ankomme ønsker om nye typer projekter, som liggere uden for nattelivets fest og farver. Netværket er også begyndt at efterspørge Tobias Thomas’ kompetencer inden for helt nye genrer – fx fotos til hjemmesider, profilfilm om alt fra danseskoler til uddannelsesinstitutioner og kampagner på sociale medier. Det er tiltalende for Tobias Thomas, som finder de nye typer af opgaver udfordrende – og dermed ansporende. Tobias Thomas er nysgerrig på sin omverden og bruger det i opgaveløsningen. Han opfordrede tilhørerne til at se mulighederne for udvikling af sig selv og i jobtyperne. Der var intet i vejen for at starte i det små. Hvis ambitionerne er der, er et godt stykke arbejde for en kunde, den bedste vej i den næste opgave, sagde han.

 

 

Brexit er anledning til nye veje

Med realisering af Brexit skal nye døre åbnes - nye kontakter og nye muligheder skal etableres

Elevplads og udvikling – ja tak!

Virksomheder mødte eleverne på EUX & EUD Business til Job- og karrieredagen som blev en stor succes

Velbesøgt åbent hus på KHS

Åbent hus var et tilløbsstykke - interessen for at høre om uddannelser og om mulighederne var stor

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge