Matchmaking mellem elever og virksomheder


Køge Handelsskole

Både elever og virksomheder fik gjort sig attraktive overfor hinanden til den årligt tilbagevendende Job- og karrieredag på Køge Handelsskole. Her var fokus på at skabe det rigtige match mellem eleverne på Køge Handelsskole og de 14 virksomheder, der var mødt op for at fortælle, hvordan det er at være elev hos netop dem.

Over 200 elever blev inspireret til Job- og karrieredag

Elever er fundamentet for virksomhederne i Danmark, og virksomhederne er fundamentet for vores elever. Over 200 elever fra EUX og EUD Business blev inspireret af de 14 fremmødte virksomheder til Job- og karrieredagen. Og det blev også til flere match:

”En del virksomheder har allerede fundet elever, de ønsker at gå videre med”, fortæller lærepladskonsulent på Køge Handelsskole Peernille Buus.

Klaus, der er elev på EUX Business, taler med en af virksomhederne.

Øjenåbner
Dagen var også en øjenåbner for eleverne:

”Dagen har givet mig et godt indblik i, hvad jeg gerne vil arbejde med i fremtiden. Det har faktisk hjulpet mig på rette spor”, fortæller Klaus, der er elev på EUX Business med specialet handel.

Det synspunkt bakkes op af Katrine og Mikkel, fra eventlinjen på EUX Business:

”Vi har fået virkelig gode fif til, hvad virksomheder lægger vægt på. Det har særligt været befriende at snakke med ’gamle elever’ og at høre, at baggrund ikke betyder det store, men at de mere ser på vores personligheder - og at de former karrierevejen efter vores potentialer.  Vi har helt klart fået en masse nye inputs til hvilken vej, man også kan gå. Der er SÅ mange fede muligheder.”

For Mikkel og Katrine fra EUX Business var dagen en øjenåbner ift. alle de muligheder, der er efter skoletiden

Stor succes
Køge Handelsskole holder Job- og karrieremesse hvert år for at sætte elever og virksomheder sammen.

”For hvordan finder man den rette elev? Og hvordan finder man den rigtige læreplads? Det er dét, vores Job- og karrieredag kan hjælpe med. Og det var en stor succes, der blev indgået flere aftaler elever og virksomheder imellem. Virksomhederne gav vores elever virkelig god viden og indsigt i de mange forskellige muligheder for at gøre karriere hos dem,” fastslår Peernille Buus.

Paneldebat


”Vi har fået rigtig gode elevkontakter”, lød den efterfølgende evaluering fra de 14 deltagende virksomheder, der alle repræsenterer forskellige uddannelser inden for butik, handel og kontor. Virksomhederne startede med at pitche, hvordan det er at være elev hos dem. Derefter stillede eleverne spørgsmål og sluttede til sidst af i messeområdet hvor Jysk, YouSee, Holship, DSB, Stark, Danica pension, AO, Ikea, Matas, BDO, DB Schenker, Rigspolitiet og Bilka var klar til dialogen med de spørgelystne elever.

Matchmaking

Gevinst
Peernille Buus er glad for dagen, da det er vigtigt at matche elev og virksomhed; både for elev, virksomhed og Danmark.

”Mange virksomheder mangler arbejdskraft og det er også en gevinst for dem, at kunne forme deres kommende medarbejdere. Vi hjælper naturligvis også med alt det administrative, når der skal udfyldes en uddannelsesaftale,” fortæller Peernille Buus, og tilføjer, at virksomheder altid er velkomne til at ringe til hende på 2264 9482 eller skrive til pebu@khs.dk hvis de mangler en elev.

Messeområdet

Peernille Buus - er klar til at hjælpe virksomheder, der ønsker sig en elev.

Copenhagen Cartel underviser elever fra HHX i bæredygtig innovation

En af ’Løvens hule’ virksomhederne, Copenhagen Cartel, besøgte innovations-eleverne på HHX.

Virkeligheden ind i undervisningen

Partnerskab med lokale virksomheder giver en ny dimension til undervisningen på HHX.

Innovationselever udvikler bæredygtig og sund energidrik

Iværksætteri og entreprenørskab på skoleskemaet: Vinderne af årets InnoCamp kåret.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge