Lokalt kursuscenter med fingeren på pulsen


Køge Handelsskole

Kursuscentret på Køge Handelsskole tilbyder et hav af forskellige uddannelser til voksne, og har skabt sig en rolle som en lokal uddannelsespartner for blandt andet byens virksomheder.

 

Din lokale kursuspartner i Køge

Køge Handelsskole. Der går mine børn da…

Og ja, Handelsskolen er blandt andet et sted for kommende handelsstudenter.

Men det er også meget andet – og faktisk er en del af Køge Handelsskole forbudt for børn!

Skolens Kursuscenter er nemlig forbeholdt voksne og udgør en stor, selvstændig afdeling, der arbejder tæt sammen med virksomheder, Jobcenter, kommuner mv. i hele Køge Bugt-området. Kursuscentret har lokaler på Køge Handelsskole, men har altså en helt anden målgruppe, end dem man måske umiddelbart forbinder med Handelsskolen.

– Vi fungerer som den lokale uddannelsespartner for virksomheder og voksne, der skal videreuddannes og har en bred vifte af tilbud i form af kurser, uddannelser og konsulentydelser, siger centerchef Allan Bruce Corfitsen.

Og en bred vifte skal virkelig forstås meget bogstaveligt. Kursuscentrets tilbud spænder nemlig så vidt, at det er vanskeligt at finde noget, de ikke kan…

Men skal man alligevel prøve at hegne uddannelsestilbuddene lidt ind, kan man putte det i fem kasser: Lederuddannelser, AMU-forløb, kurser for ledige, realkompetencevurdering og skræddersyede forløb.

Dertil kommer en del knopskydninger, som eksempelvis Forberedende voksenundervisning (FVU) i dansk og matematik og Ordblindeundervisning(OBU) samt særlige forløb for flygtninge.

– Vi udvikler hele tiden nye tilbud alt efter behov, men fælles for alt, hvad vi laver er, at vi altid formidler den nyeste viden og de bedst dokumenterede metoder og teorier samtidig med at vi tager udgangspunkt i deltagernes hverdag, så indholdet er relevant og brugbart, siger leder af drift og planlægning i Kursuscentret, Charlotte Due.

 

Det skal virke i praksis
Specielt det med at der er en tæt sammenhæng mellem teori og praksis, er et af kendetegnene for Kursuscentret og et af de punkter, hvor de adskiller sig fra andre.

– Der er et stort fokus på læring. Både hvad der skal til for at fremme læringen. Men også i forhold til, hvordan læringen forankres og bliver brugt i hverdagen, når uddannelsen er slut. Vi gør meget ud af, at alle parter bliver inddraget, og at det hele foregår i et samspil mellem kursist, virksomhed og underviser, fortæller Allan Bruce Corfitsen.

 

Gode ledere på skolebænken

At være leder er et fag og ikke noget man bare ”kan”.

Det er efterhånden en gængs opfattelse, og Kursuscentret har uddannet ledere gennem mange år. Centret udbyder dels en grunduddannelse i ledelse og kommunikation og tilbyder desuden den offentlige lederuddannelse, som er rettet mod ledere eller kommende ledere inden for det offentlige.

– Vores uddannelser har et godt ry for at udvikle dygtige ledere, og vi har nogle undervisere, som hele tiden er på forkant med den nyeste viden, og som er i tæt dialog med virksomhederne, siger Charlotte Due.

Foruden selve undervisningen har kursisterne stor glæde af hinanden og de netværk, der opstår i forbindelse med uddannelsen.

– De kommer ofte med samme udfordringer og har gavn af at tale med hinanden, og efter et endt forløb fortsætter mange med at netværke i en lukket Facebook-gruppe, fortæller Allan Bruce Corfitsen.

 

Målrettede forløb og  konsulentydelser

Dialog og netværk er to meget vigtige værktøjer for Kursuscentret, og udover at tilbyde en buket af uddannelser, arbejder centret hele tiden på at udvikle nye tilbud, der matcher de aktuelle krav fra eksempelvis virksomhederne.

– En af de ting, som vi blandt andet ser på lige nu er, hvordan vi kan undervise virksomhederne i at forstå andre kulturer, og dermed også være med til at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet. Vi pusler også med et oplæg til en anderledes viceværtuddannelse, hvor konflikthåndtering er en vigtig del, fortæller Allan Bruce Corfitsen.

Derudover er der mange, der benytter sig af Kursuscentrets konsulentydelser

– Vi har en bred vifte af konsulentydelser – bl.a. har vi stået for implementering af virksomhedens strategi i både små og store virksomheder. Hertil kommer en række produkter som personprofiltests, facilitering af møder i virksomheder, ledersparring, værdiseminarer osv. Man kan blot ringe og aftale en tid for et uforpligtende møde ude i virksomheden eller hos os, siger Charlotte Due.

Kursuscentret har 15 faste undervisere og har desuden et antal eksterne undervisere tilknyttet, og det er et hus, der summer af liv med mange aktiviteter, blandt andet i det åbne IT læringscenter, hvor man kan fordybe sig i præcis de programmer, som er vigtige for en selv. Der er grupperum og undervisningslokaler, som tilsammen skaber et levende læringsmiljø, hvor nye idéer har gode vækstbetingelser.

– Vi får ofte reaktionen: Kan I også det? Og det viser vel meget godt, at vi er et sted i konstant bevægelse. Vi er altid åbne for nye tiltag og ønsker, og arbejder hele tiden på at være stedet, hvor man naturligt henvender sig i forbindelse med videreuddannelse af voksne, siger Charlotte Due.

 

Af journalist Katja Karlsen og bragt i Køge Bugt, 8. april, side 26.

 

 

 

Besøgsdag på Køge Handelsskole

Den 10. februar 2022 fra 16.30 - 18.00 holder Køge Handelsskole Besøgsdag.

Voksenuddannelser i tværnationalt fokus

Voksenuddannelse til debat: EU-projekt med KHS i spidsen vil nytænke uddannelser til voksne.

Bedre forståelse af Europa part IV

Hvordan øger vi forståelsen for Europas arbejde med migration?

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge