Køges unge udviklede byen på 24 timer


Køge Handelsskole

180 studerende fra de tre gymnasiale ungdomsuddannelser mødtes til den 24-timer lange Medicicamp på Køge Gymnasium. Omdrejningspunktet for årets Medicicamp omhandlede hvordan Køges byrum kunne gøres mere attraktivt for borgerne.

 

Dommere lyttede til deltagernes pitch

I løbet af de 24 timer blev eleverne præsenteret for en række foredrag om byrum, arkitektur og innovation, der var også være en byvandring og fælles gruppeaktiviteter i løbet af de to dage. Dagens program sluttede med aftensmad og overnatning på Køge Gymnasium for alle deltagere. Der var lagt op til et intensivt, spændende og udfordrende program for de studerende. 

 ”Vi har i sin tid skabt Medicicamp med fokus på det faglige og det sociale på tværs af uddannelserne. Vi fandt inspiration i renæssancens tilgang til opfindelser og ideudvikling som fx fyrstefamilien Medici i Firenze var det” siger uddannelseschef på HHX Palle Birch. Han fortsætter;

 

I Medicicamp har vi overført det til tre ungdomsuddannelsers forskellige tilgange til teori og praksis – og her lader vi de studerende fra Køge Handelsgymnasium, Køge Gymnasium (STX) og Teknisk Gymnasium (HTX) opdage de gode samspil, der opstår i tværfaglige møder. I løbet af 24 timer får de studerende udvidet deres horisont og skabe nye ideer i fællesskab” fortæller Palle Birch.


Medicicamp  handler ikke kun om faglige, men i høj grad også om de sociale og samarbejdsrelevante kompetencer hos de unge.

"De studerende tager hjem med en god oplevelse i bagagen samt at de er blevet endnu bedre samarbejdspartnere, de har fået konkrete erfaringer i gruppeproces og innovationsprocesser” forklarer Astrid Underbjerg som er underviser på HHX.

Stor finale efter 24 timer

Torsdag d. 21 april blev konkurrencen afslutte og alle seks grupper fik deres arbejde vurderet af det eksternt dommerpanel bestående af 7 dommere.

Frida Hovmand fra Køge Gymnasium, Javier Ballano, Magnus Houmøller og Oliver Rasmussen fra HTX Køge vandt med deres forslag om, at udvikle et grønt område ved Køge Havn. Det grønne område skal bestå af husbåde i vandet hvor cafeer og butikker kan leje sig ind. Gruppen sagde selv om deres ide:

 

 ”Det skal være sjovt for unge i Køge at komme her ud og hygge sig. Nogle af de aktiviteter der allerede er populære hos de unge skal rykke her ud på husbådene. Det skal også være et varemærke for Køge, og tiltrække turister til Køge.”

 

Gruppen fik overrakt deres præmie som var et gavekort til Køge Handelsstandsforening på 300 kr pr. gruppemedlem. 

Tekst og foto leveret af Campus Køge

 

 

 

Brexit er anledning til nye veje

Med realisering af Brexit skal nye døre åbnes - nye kontakter og nye muligheder skal etableres

Elevplads og udvikling – ja tak!

Virksomheder mødte eleverne på EUX & EUD Business til Job- og karrieredagen som blev en stor succes

Velbesøgt åbent hus på KHS

Åbent hus var et tilløbsstykke - interessen for at høre om uddannelser og om mulighederne var stor

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge