IBS English on tour


Køge Handelsskole

Køge Handelsgymnasiums første generation på den engelsksprogede studieretning IBS English er netop hjemvendt fra fire ugers ophold i Seattle. Her har de studerende i 2j og 2k haft fokus på sprog, kultur og business.

 

”Interessen for at tage studentereksamen på engelsk er stor, og da Køge Handelsgymnasium åbnede for muligheden i august 2014 var der indmeldt studerende til to klasser – og det var der også her ved skolestart august 2015,” fortæller pædagogisk koordinator Gitte Ahrensberg på Køge Handelsgymnasium.

”Ligesom søsterstudieretningen IBS International Business Studies, som har eksisteret siden 1998 på Køge Handelsgymnasium, har den engelsksprogede studieretning fokus på fagene afsætning, virksomhedsøkonomi, international økonomi og kulturforståelse – og de studerende bruger fagenes teori som dåseåbner på studieture rundt om i Europa og til oversøiske destinationer. Forskellen på de to studieretninger er blot, at de studerende og lærerne på IBS English taler engelsk i undervisningen – bortset fra i dansk og 2. sprog. Hvis der er tilstrækkelig interesse for det, opretter vi også tilvalgsfagene på engelsk, så de studerende virkelig kan få en fuld engelsksproglig studentereksamen” siger hun.

”I fire uger fra slut september rejste 2j og 2k til Seattle som led i deres ungdomsuddannelse. Vi har fået tilrettelagt et program i samarbejde med Experience America, der arrangerer studieophold med undervisning på University of Washington i Seattle. Her gik vores studerende på Business School i 20 dage og boede hos værtsfamilier i og omkring Seattle. Dertil var der arrangeret fælles ture for klasserne til kulturelle og historiske særværdigheder samt møder på og med store virksomheder – fx Amazon, Microsoft, Starbucks og Boeing, der alle har til huse i den driftige storby,” fortæller Gitte Ahrensberg.

Debut for langtidsturen
Simone Laursen (18 år) og Frederik Svane (17 år) går til dagligt i henholdsvis i 2k og 2j på IBS English, og de tilhører dermed første generation på studieretningen.
”Vi har som det første hold på IBS English taget turen til Seattle på studieretningens særlige fire ugers forløb. Det var spændende at få indsigt i amerikansk kultur på alle måder – vi har oplevet det på egen krop – både i business, som elev i skolen og som gæst i private hjem,” siger Simone Laursen fra Klippinge. Frederik Svane fra Ølsemagle supplerer: ”Ud over at høre om amerikansk forretningskultur, amerikansk politik og store amerikanske virksomheder fra folk, der virkelig vidste, hvad de talte om, besøgte vi også forskellige seværdigheder – og oplevede store sportsevents the American way. Vi var fx til stort amerikansk football aftenevent med Seahawks. Man kan ikke undgå at blive grebet af det. Mange af os var ikke fortrolige med reglerne i forvejen, men der er meget taktik i spillet opdagede vi den aften. Vi var også til en collegekamp – der var drøn på – stemningen var helt vild: Der var dobbelt op på alting, hvis man sammenligner med et møde mellem fodboldrivalerne FCK og Brøndby i dansk fodbold herhjemme.”
”Sport er bare stort i USA – det vidste vi jo godt i forvejen, men det var interessant at opleve det,” siger Simone Laursen.


Kom hinanden ved

”Alle vi mødte, var utroligt imødekommende og åbne,” fortæller Simone Laursen. ”Amerikanerne er meget nysgerrige og venlige – og de vil meget gerne tale. En bus- eller togtur i Danmark foregår typisk i tavshed, og folk undgår at sidde nær hinanden, hvis de kan undgå det. I Seattle kunne man slet ikke undgå at tale med folk – og alle slags typer. Selv når kupeen eller bussen er tom, kan man godt regne med, at den næste, der kommer ind, sætter sig ved siden af en for at tale,” siger Simone Laursen.
”Byen er ligesom dens indbyggere,” siger Frederik Svane og fortsætter: ”Den er åben, indbydende – og mangfoldig. Der hersker stor frihed, og det er fedt. Her er mennesker af alle slags, og det er skal man bare tage ind og nyde, mens man er der,” opfodrer han.
”Sammen med en anden dreng fra min klasse boede jeg hos en kvinde og hendes tre børn. Hun var en gæv kvinde med et utroligt CV: Model, professionel rytter og fisker i Alaska. Hendes børn var yngre end os – og den alleryngste blev nærmest en lillebror for os,” siger Frederik Svane.

”Vores vært var til gengæld en enlig kvinde lidt oppe i årene. Hendes to døtre var for længst flyttet, så vi var tre piger, der boede hos hende. Mens vi var der, sov hun på sofaen, så vi fik et værelse hver. Hun var utrolig gæstfri. Hun levede et stille liv og gik i kirke hver søndag,” fortæller Simone Laursen.

”Nok har det været første tur af sin art, og der skal justeres lidt til næste hold, men det har været det hele værd. Experience America, Køge Handelsskoles samarbejdspartner på stedet, har gjort meget for det skulle blive en succes – det har været en kæmpe indsats, alle har leveret,” siger Frederik Svane.  I forbindelse med et projekt om kulturforskelle, har den nye generation af studerende på IBS English netop interviewet 2j og 2k om deres oplevelser af forskelle og ligheder imellem dansk og amerikansk kultur. ”De spurgte om alt muligt. De ville også høre vores bedste råd til dem, når de skal af sted. Mit er ubetinget at bruge mere tid sammen med sin værtsfamilie. Det er en sjælden ting at få lov til at komme så tæt på en privat familie i så lang tid,” siger Frederik Svane.
Forberedelserne til næste års Seattle tur er allerede i gang.

 

 

Sommerferie og covid-19

Covid-19 er stadig i samfundet, og det er vigtigt, at vi alle fortsat tager hensyn - også i ferien.

Fejring af afgangseleverne 2020

Vi glæder os til den kommende eksamensperiode, hvor du skal afslutte din tid på Køge Handelsskole.

Boost sabbatår med faglige vitaminer

Der er masser af mulighed for faglig og personlig udvikling for studenter trods Covid-19

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge