I det finmaskede net


Køge Handelsskole

Som virksomhed er der en del at stå på mål for, når der skal rekrutteres nye mennesker til ledige jobs. Køge Handelsskole og ProfilService A/S i Karlsunde arrangerede sammen match meeting for at sætte navn på Profilservices næste kontorelev.

 

Profilservice A/S match meeting

Direktør Steen Meedom og bogholder Bettina Falcham fra ProfilService A/S dukkede op på Køge Handelsskole i midten af maj for at møde ti mulige kandidater til den ledige plads som kontorelev i virksomheden. ProfilService A/S leverer løsninger inden for rengøring, vinduespolering og Facility Management til både private erhvervskunder og offentlige licitationskunder i stat, regioner og kommuner. Med deres umiddelbare placering nær Køge Handelsskole fandt de det oplagt at prøve lykken her. Kontakten var blevet formidlet gennem virksomhedsnetværket omkring HB Køge, hvor Steen Meedom mødte Charlotte Due fra Kursuscentret på Køge Handelsskole. Herefter blev praktikpladskonsulenterne på Køge Handelsskole sat i spil for at finde ti motiverede ansøgere. Kandidaterne, der forventningsfulde dukkede op til det indledende heat, medbragte ansøgning, CV og karakterblad, kom fra forskellige grunduddannelser for unge og voksne på Køge Handelsskole – nemlig EUX Business, EUD Business, EUD Student samt fra Praktikcentret.
Mødeformen var en kort uformel samtale på et kvarter, hvor virksomhed og kandidat fik lov til at føle hinanden efter på tænderne. Efter samtalen modtog Steen Meedom og Bettina Falcham kandidatens papirer.

Kom godt i mål
”Det er en meget målrettet proces at finde sine medarbejdere gennem match meeting. Ved det første møde får vi set kandidaterne i øjnene. Vi får mulighed for at fornemme kandidaten som person. Det er de små intuitive ting, der tæller her – god kemi er en af de bærende ting for en ansættelse. Det er en af de ting, der på sigt spiller en stor rolle for samarbejde og trivsel,” siger Steen Meedom.

”Bagefter kigger vi papirerne igennem – vi vurderer om det er det samme menneske, vi har mødt til samtalen, og vi går et skridt dybere med kandidatens faglighed og interesser. Vi tog to personer af sted fra virksomheden, for to mennesker vil uundgåeligt hæfte sig ved forskellige ting i en samtale. Da vi skulle udvælge kandidaterne til den egentlige samtale i virksomheden, var vi rørende enige, selvom vi havde lagt forskellige vægt på elementer i samtalerne. Vi havde i slutningen af maj fire kandidater på besøg til en samtale og en rundvisning. Det er vigtigt for os, at kandidaten kan se sig fysisk i vores rammer og sammen med de mennesker, der udgør kontorelevens arbejdsplads gennem de to års læretid. Ved samtalen får vi mulighed for at høre mere om kandidaternes ambitioner og faglige interesser – og det er her, vi afgør, hvem der kan udfylde rollen med de konkrete opgaver, udvise ansvarlighed, selvstændighed og engagement. For os er man kun elev den første dag, man kommer – derefter er man en del af holdet,” siger Steen Meedom.

 

 

Efter påske kommer nye tider

Foråret er tydeligtvist på vej: Efter påske kommer vi mere i omdrejninger hvad angår fysisk samvær

Ny direktør på Køge Handelsskole

Tillykke til Stig Johansen, som tiltræder som ny direktør på Køge Handelsskole pr. 1. juni 2021.

En lille genåbning før påske

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at vi så småt kan åbne for ungdomsuddannelserne pga. test

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge