Følg strømmen eller gå din egen vej


Køge Handelsskole

CAMPUS Køge viser vejen til uddannelse og job ved til CAMPUS+ i Køge midtby under Køge Festuge. Gildet åbnes af vennerne og politikerne Mads Andersen og Jacob Mark på Torvet og lukkes af Lakserytteren ved Tapperiet.

 

Neugarden til Campus

Fredag under Køge Festuge har tidligere været Foreningernes Dag, men i år kommer der nye boller på suppen: I år er uddannelsesinstitutionerne i CAMPUS Køge inviteret ind til et dagsarrangement, hvor 2500 unge indtager byen for at smage, lugte og føle på uddannelses- og karrieremuligheder. 

”Vi har gjort en stor dyd ud af at invitere virksomheder, butikker og foreninger ind på linje med uddannelserne i CAMPUS - vi vil vende vrangen ud på alt og lade alle være rollemodeller og gode eksempler på hvordan man kan skabe sig sin fremtid,” siger campus koordinator Fie Illum Jensen.

”Uddannelse er ballast og danner vejen til karriere, men vi vil vise at der er mange muligheder og veje til jobs - det er vores fokus, når vi i fællesskab med private og andre offentlige aktører laver CAMPUS+ fredag den 1. september. De unge fra 9. og 10. klasser i Køge og Stevns samt unge fra 1. og 2. år på ungdomsuddannelserne vil kunne møde uddannelser, foreninger og virksomheder side om side. Gennem aktiviteter, der involverer de unge, kan vi alle komme i dialog om uddannelse og karriereveje. Det skal være en sjov og skæv dag med fokus på det sociale gennem bevægelse og det faglige input, som kan give refleksion i forhold til de unges valg af uddannelse. Vi er glade for at kunne præsentere så mange forskellige samarbejdspartnere til eventen. De unge deltager i en række erhvervs- eller uddannelsesrettet aktiviteter, der giver dem en fornemmelse af, hvad virksomhederne, foreningerne og uddannelsesinstitutionerne kan tilbyde,” siger Fie Illum Jessen.

 

Se lyset sammen med os
HB Køge stiller med deres førstehold til eventen. Sportsdirektør Per Rud siger ”Vi har valgt at være en aktiv deltager til Campus+, fordi vi synes, det er et fremragende initiativ, hvor de unge har mulighed for at opleve erhvervslivet i Køge og omegn på en anderledes og mere involverende måde. Køge er i rivende udvikling, og det er vigtigt, at de unge mennesker bliver gjort opmærksom på de mange muligheder, der er i byen, hvad enten vi taler fremtidige jobs eller underholdning, så de får lyst til at forblive en del af Køge selv efter deres studietid. Vi håber, at vi gennem nogle anderledes aktiviteter kan give et indblik i HB Køge, samt være med til at skabe en sjov og inspirerende dag for de unge”.

 Til arrangementet deltager også advokatfirmaet Neugarden (foto). Partnerne Mette Holck og Morten Bøgenskjold er henholdsvis studenter fra Køge Gymnasium og fra Køge Handelsgymnasium. Om baggrunden for at indgå som aktiv partner til Campus+ siger Morten Bøgenskjold: " Verden er under en massiv forandring; disruption, sofistikeret eksamenssnyd via nettet, selvkørende biler og så videre. Hvis en advokatvirksomhed overhovedet skal have en fremtid, bliver vi nødt til møde næste generation af erhvervsaktive på et tidspunkt, hvor drømme fylder mere end virkelighed. Vi bliver nødt til at diskutere nutidens udfordringer, med morgendagens øjne. Uddannelsernes dag giver os mulighed for, at lytte og få feedback på en række aktuelle områder; men samtidig mulighed for at oplyse om de muligheder, der måske ikke synes så åbenbare, hvis man vælger en karriere som advokat. Og desuden er det bare en virkelig sej event at tage del i, så Neugarden har valgt at løfte opgaven sammen med Køges største advokatfirma, DreistStorgaard.” 

Køge Kommune er også repræsenteret som arbejdsplads, og projektleder fra ”Hold Køge ren - en ren fornøjelse”, Anne Højbjerre Andersen, glæder sig til at møde alle de unge mennesker:
”Det er i det personlige møde, at dialog og gensidig forståelse opstår og udvikling sker. Og at mødet så kan krydres med humor, er rigtig fint”, siger hun med henvisning til det, de unge kan opleve på ETK’s aktiviteter til Campus+ under Køge Festuge."

Foto: Martin Håkan fra Coverganda.

 

 

Besøgsdag på Køge Handelsskole

Den 10. februar 2022 fra 16.30 - 18.00 holder Køge Handelsskole Besøgsdag.

Voksenuddannelser i tværnationalt fokus

Voksenuddannelse til debat: EU-projekt med KHS i spidsen vil nytænke uddannelser til voksne.

Bedre forståelse af Europa part IV

Hvordan øger vi forståelsen for Europas arbejde med migration?

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge