Festlig fejring af årets studenter fra Køge Handelsgymnasium

Køge Handelsgymnasium summede af liv, da skolen traditionen tro åbnede dørene til translokation, hvor glade studenter og deres familier lod sig fejre. Dagen var fuld af lykønskninger samt legatoverrækkelser.

Lørdag den 26. juni strømmede festklædte, smukke unge mennesker med deres nærmeste til afslutningen på deres gymnasietid. Akkompagneret af Køge Handelsskoles husorkester bød programmet på taler, overrækkelse af eksamensbeviser samt legater fra erhvervslivet i Køge.

Køge Handelsskoles direktør, Stig Johansen, ønskede de nybagte studenter tillykke med at komme i mål og gav dem årets translokationstale, hvor han blandt andet sagde:

- Vi er alle en del af noget større! En del af et fællesskab og vores handlinger og holdninger påvirker hinanden på godt som ondt – Vi kan ganske simpelt ikke eksistere uden dette fællesskab. Man kan ikke altid forudsige alt, der sker i livet. Nogle gange tager livet en pludselig drejning. Senest da vi, ja hele verden, oplevede Christian Eriksen kollapse på banen midt i EM-kampen mod Finland - og fodbold og resultater blev ligegyldige, men fællesskabet derimod viste sin styrke. Det viser os at empati, mandshjerte og sammenhold er det vigtigste. Fællesskab betyder alt. Et fællesskab, der rækker langt udover kridtstregerne. I er gode mennesker på grund af jeres karakter, ikke på grund af jeres karakterer. Det er den måde, I er mennesker på, der viser hvem I er og definerer, hvor langt I når! Så husk - I er – VI ER - en del af noget større.

 

”Hvordan ved I så, om I vælger rigtigt? Det ved I ikke!”
Stig Johansen talte også til de nybagte studenter om livets valg:

  • En af vor tids ”lommefilosoffer”, Anders Matthesen - Anden - har med sin sædvanlige dybe, men også skæve, indsigt i livets mysterier filosoferet over, hvad livet byder på af muligheder: Der er ikke noget du SKAL. Der er VALG, og der er KONSEKVENSER. I har jeres frie vilje og jeres frie valg i dén verden, I nu træder ud i. Der vil ske mange ting, men ét er sikkert! Der vil være mange valg, også svære valg og nogle gange umulige valg. Men ikke at vælge er også at vælge – fra. Og - det valg du træffer i dag, former altså dét liv, du lever i morgen. Hvordan ved I så om I vælger rigtigt? …. DET VED I IKKE. Men altså - Hvis plan A ikke virker, så har alfabetet jo 28 bogstaver! Én ting er sikkert: I får det liv, I har modet til at forfølge!

Vores valg i livet
De glade studenter fik også lykønskninger og gode ord om valg med på vejen af kst. uddannelsesrektor Jonas Lindelof:

- Vi har alle en rolle at spille for os selv, for vores kære og for hinanden. For vores kolleger, for vores venner og bekendte, ja for hele samfundet. Det er almen dannelse at kunne spille sine roller godt. Som når professor Dumbledore siger til Harry Potter, at ”Det er vores valg i livet, Harry. De viser, hvad vi virkelig er, langt mere end vores kvalifikationer”. Med disse ord dimitterer jeg jer som hhx-studenter fra Køge Handelsskole.

Legater fra Køges erhvervsliv
Efter fine taler stod skolens husorkester for underholdningen. Studenterne fik bagefter højtideligt overrakt deres eksamensbeviser.

 

Under ceremonien blev der også uddelt legater til de studenter, som underviserne havde indstillet for deres engagement, faglighed, og evne til at skabe et godt sammenhold eller gøre noget enestående i forhold til Køge Handelsgymnasium. 

  • Legatet for årets højeste snit på 3.000 fra Sparekassen Sjælland gik til Christian Damm Fischer.
  • Legatet fra Henning Jensen EL på 2.500 kr. gik til Sophie Herdrup Nikolaisen.
  • Legatet fra DreistStorgaard på 3.000 kr. gik til Helena Louise Pfeffer.
  • Legatet fra PwC på 2.500 kr. gik til Sara Walker.
  • Legatet på 2000 kr. fra Deloitte gik til Mads Francker.
  • Legatet fra Adapteo på 2.000 kr. gik til Anna Emilie Revald.
  • Legatet fra Dan Group Alarm på 2.000 kr. gik til Ida Marie Galasz Nielsen.
  • Legatet fra GEKH på 2000 kr. gik til Silan Akdeniz.

Stort tillykke til alle 286 nye studenter

 

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge