EUX-studenter på Køge Handelsskole dimitterede

Køge Handelsskole fejrede glade dimittender fra EUX Business ved en højtidelig translokation på Køge Handelsskole. Traditionen tro bød dagen på taler, overrækkelse af eksamensbeviser og legater. Nu er de ny-udsprungne studenter klar til nye udfordringer i erhvervslivet.

83 festklædte og glade EUX Business studenter mødte op med deres gæster for at lade sig hylde til det officielle farvel på deres skoletid. Translokationen bød på overrækkelse af eksamensbeviser og legater og taler med ros og råd med på deres videre vej i livet.

Direktør på Køge Handelsskole, Stig Johansen, sagde bl.a.:

  • ’Vorherre giver os nødderne, men han knækker dem ikke for os’ - som H. C. Andersen sagde. Så Kære studenter. Træd ud i verden – Træd ved siden af. Ha’ modet til at tage det første skridt - selvom det er ud i noget nyt og vejen er belagt med tågedis. Skab jeres egne veje - og VILDVEJE. Hvis du ikke ved hvor du skal hen fører alle veje jo derhen. At fare vild er også en måde at lære at finde vej på.

Stig Johansen talte også om vigtigheden af at spille andre mennesker gode:

  • Og nu. NU bliver I studenter på Køge Handelsskole samtidig med at verden åbner igen. I kan tage dannelsen og uddannelsen fra undervisningen med ud i verden. Om det så er på videregående uddannelser, lærepladser eller rejser ud i verden. Når I alle sammen om lidt går jeres nye veje, så spil de mennesker i møder på jeres vej gode! Som Gandhi sagde: Vær den ændring, du ønsker at se i verden.

EUX & EUD Business’ uddannelseschef Hans Severinsen holdt traditionen tro årets translokationstale og sagde bl.a.: 

  • Først og fremmest skal I have et stort og hjerteligt tillykke med jeres EUX-eksamen. Det er superflot klaret af jer alle sammen. Vi har været igennem en ekstrem Corona-tid og usikkerheden og udfordringerne har været mange i de seneste måneder. Men I har virkelig udvist stor vilje og ihærdighed, og det har været særdeles vigtigt i en periode, hvor I har været pressede både på tid og med 100 % virtuel undervisning. Her har det handlet om at gøre dét, man ikke troede, man kunne, og om at flytte grænserne for egen formåen. Heldigvis lykkedes det. Sejt gået. 

Hans Severinsen talte også om livets overraskelser, og ikke mindst hvordan man håndterer disse:

  • Livet er fuldt af overraskelser af forskellig slags. Men dét, der er centralt er, hvordan man håndterer det. Bliver man chokeret og lammet, eller er man i stand til at handle, og til at se mulighederne. Det synes jeg, I har bevist, at I er i stand til. Forandringer er nemlig et vilkår i livet, og der er ingen grund til bekymring, for I skal jo nok klare jer. Vi lever sandelig i en besynderlig tid, men uanset hvad, så hav altid nogle drømme og mål, og gå efter dem. Det giver livet retning. Hav nogle værdier i dit liv. Det giver livet dybde. Find kærlighed og venskaber i livet. Det giver livet mening. Rigtig hjertelig tillykke, sagde Hans Severinsen, inden han ønskede alle eleverne tillykke og god vind på rejsen.

Ekstra anerkendelse

Efter translokationstalen lød programmet på overrækkelser af eksamensbeviser til alle elever. Inden et afsluttende glas udendørs var der overrækkelse af legater til elever, som lærerne på EUX Business havde indstillet. Legaterne blev givet til den elev fra hver klasse, der har gjort dét ekstra, både for klassen og indsats i forhold til skolen

  • Jeg er helt overvældet og meget taknemmelig, sagde Efekan Özogul, en af de i alt fire legatmodtagere.

Efekan Özogul modtog et legat på 1.000 kr. fra Køge Handel.  Emma Nordborg Madsen fik også et legat på 1.000 kr. fra Køge Handel. Amalie Sofie Jensen fik et legat på 1.000 kr. fra Aktiv Fritid. Bankein Khalil modtog sidste legat på 1.000 kr. fra Holmris B8.

 

Stort tillykke til alle elever på EUX Business og god vind fremover!

 

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge