En øjenåbner - både fagligt og personligt


Køge Handelsskole

God ledelse er vigtigt for både medarbejdere og virksomhed, så udvikling af ledelseskompetencer er en god investering. På Kursuscentret på Køge Handelsskole er der 2. februar igen opstart på den populære grundlæggende lederuddannelse.

 

Den Grundlæggende Lederuddannelse er som skabt til dem, der vil have en praksisnær lederuddannelse og en solid værktøjskasse, som kan anvendes i den daglige opgaveløsning. Med AMU-uddannelsesforløbet får deltagerne indsigt i ledelse og kommunikation. Forløbet henvender sig til både nye og erfarne ledere, der ønsker at opbygge og styrke faglige og personlige ledelseskompetencer, men også til personer, der ønsker at blive ledere eller som har ledelsesopgaver. 


Claus Ahlmann, der er teamleder i Fomaco fortæller: ”Vi er fem medarbejdere fra samme virksomhed af sted på kurset for at få et mere homogent lederteam. Vi lærer sammen og får i et fælles rum sat ord og teori på det, vi måske hele tiden har gjort, men nu er vi mere bevidste i vores valg af ledelse i forskellige situationer”. Der er ”krudt” på uddannelsen og undervisningen er af høj standard,” fortsætter Claus Ahlmann, som er med på det hold, der begyndte i august. 

Matias Kjelde, som salgsassistent i Bogart i Køge, har ligeledes gået på uddannelsen i fire måneder.
”For mig har det også været en øjenåbner på det personlige plan. Jeg har lært mig selv bedre at kende – det er vigtigt at kende sig selv, inden man kan lede andre. Det er det, der skal til for at være en god leder,” siger Matias Kjelde.


Indhold og tilrettelæggelse
Deltagerne bliver introduceret til de grundlæggende principper inden for moderne ledelse. Der vil være særligt fokus på områder som lederrollen, målsætning, delegering, motivation og kommunikation. Undervisningens tilrettelæggelse er en god blanding af erfaringsudveksling, diskussioner, underviserindlæg, gruppearbejde og konkrete cases. Deltagerne vil i løbet af kurset arbejde med deres egne ledelsesmæssige udfordringer og derved få mulighed for at finde nye løsningsmuligheder. 

”Tilrettelæggelsen af uddannelsen er helt perfekt,” fortæller Matias Kjelde og fortsætter: ”Du er på uddannelse to til tre dage om måneden, hvor der i den mellemliggende periode er tid til at øve sig på jobbet og afprøve teorierne”. ”Vi kommer så igen, og vi får bygget mere teori på, som vi igen kan arbejde praktisk med på jobbet,” fortsætter Claus Ahlmann.Den Grundlæggende Lederuddannelse er på 13 indholdsrige dage, fordelt på seks moduler over en periode på fire til fem måneder. Forløbet findes også på positivlisten for jobrettet uddannelse. Som vanligt vil de to engagerede undervisere, Ulla Højer og Ann K. Tvilling, sørge for at inddrage de nyeste tendenser i modulerne. Ulla Højer og Ann K. Tvilling har med succes kørt parløb på en lang række af uddannelser i Kursuscenter-regi. Ud over deres velfunderede teoretiske fundament, besidder de begge en massiv erfaring fra både fra det private erhvervsliv, som selvstændige og som ansatte i det offentlige. 

”At være på et hold, hvor vi kommer fra så forskellige virksomheder og jobfunktioner er utrolig givende, er Matias Kjelde og Claus Ahlmann enige om. ”Uanset hvilken branche man kommer fra, er det de samme ledelsesdilemmaer og udfordringer, vi har, og den sparring og dialog, vi har på holdet er meget mere værd, end vi umiddelbart havde forestillet os, inden vi startede. Der er også opbygget et ledernetværk, som man bliver inviteret ind i sammen med andre ledere, der har gået på lederuddannelse på Kursuscentret. Vi vil helt sikkert anbefale uddannelsen til andre nye eller mere erfarne ledere – ja faktisk til alle der har med mennesker at gøre”, slutter Matias Kjelde og Claus Ahlmann, der begge overvejer at fortsætte på mere lederuddannelse.

 

Mere info og tilmelding til det næste hold her eller kontakt kursussekretær Katja Lorentzen kml@khs.dk eller telefon 5667 0488. 

 

 

 

Sommerferie og covid-19

Covid-19 er stadig i samfundet, og det er vigtigt, at vi alle fortsat tager hensyn - også i ferien.

Fejring af afgangseleverne 2020

Vi glæder os til den kommende eksamensperiode, hvor du skal afslutte din tid på Køge Handelsskole.

Boost sabbatår med faglige vitaminer

Der er masser af mulighed for faglig og personlig udvikling for studenter trods Covid-19

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge