Drømmene starter på Campus Køge


Køge Handelsskole

”Det er vildt spændende – og lidt klamt,” siger Thea Thuun Vindel på 13 år, da hun tilbringer Erhvervsskolernes Dag på SOSU Sjælland. Hun drømmer om at blive læge engang i fremtiden, så forsøg med håndhygiejne og snydebakterier er lige hende.

 

Billeskovsskolen på KHS

Elever fra forskellige 6.klasser stimler sammen ved håndvasken og skurer det bedste de kan. Alligevel afslører det ultraviolette lys bagefter, at der stadig sidder glitterbug ved neglene på de fleste. Glitterbug er en specialcreme, som opfører sig som bakterier, så man kan se, hvor langt de når ved for eksempel håndtryk. ”Vi lavede et forsøg med en der skulle forestille at have nyst i sin hånd, og så gav hånd til en anden, som så gav hånd til den næste,” fortæller Thea, der går i 6.A på Skovboskolen. Hun rynker brynene, for det er lidt ulækkert at opdage, hvor langt bakterierne når. ”I vores forsøg, så nåede det helt til det sjette håndtryk.”

Hvert år afholder erhvervsuddannelserne i CAMPUS Køge en dag, hvor områdets 6.klasser kommer og prøver kræfter med de forskellige erhvervsuddannelser, og det er noget der nytter, mener campus-koordinator Fie Jessen ”-det er så vigtigt at de unge ser alle de muligheder de har her i Køge, så de kan foretage et kvalificeret valg for deres fremtid. Og netop med erhvervsskolernes dag så er det jo en kendsgerning, at Danmark kommer til at mangle erhvervsuddannet arbejdskraft.”

Tanker om ny bio
I et lunt klasselokale på Køge Handelsskole sidder flere grupper og arbejder på at lave et nyt logo til Nordisk Films kommende biograf i Køge. Det er en del af opgaverne når man tager en EUD- eller EUX Business. En af eleverne som kaster sig ud i det kreative er Ketil Reuss Christensen fra 6.klasse på Billesborgskolen. ”Vi har kigget på de ting som vi forbinder med Køge, og så sat dem sammen med Nordisk Films logo. Så det er blandet sammen,” fortæller han og peger på en Køge-skyline på Nordisk Films jordklode-logo. Der er vandtårnet, Bornholmerfærgen, rådhuset, siloen på havnen og Sct. Nicolai Kirke. Deres bud på et logo blev til i et samarbejde, hvor Ketil og hans kammerat Laurits også fra Billesborgskolen, skulle brainstorme og tænke nyt sammen med Rosa og Cathrina fra Mosedesskolen i Greve. ”Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil efter skolen, men i dag har i hvert fald vist mig noget af alt det man kan. Det har været spændende,” slutter Ketil inden der er pause i solen udenfor.

Spænd selen
På EUC Sjælland er det ikke pause der bliver holdt i solen, det er intet mindre end et vildt ræs rundt om hele skolen i sæbekassebiler. I løbet af dagen har eleverne fra 6.klasserne stiftet bekendtskab med forskellige håndværksfag omsat til at bygge racerbane, sæbekassebiler, lave lyd, lys og røgeffekter og alt hvad der hører til. Simon Birk Raun går til daglig i 6.Q på Strøbyskolen, men i dag har været på Bygningsteknik og Design. ”Jeg drømmer mest om at blive helikopterpilot og det kan man jo ikke her, men det har været sjovt og fedt at arbejde sammen med nogen helt andre. Det giver et bedre sammenhold i klassen – og så har jeg fået nye venner,” siger Simon mens han står klar til at betjene røgmaskinen, når næste heat i ræset går i gang.
”Selvfølgelig er det også sjov og en dag væk fra danskbøgerne,” siger Fie Jessen, ”men vi skal ikke undervurdere betydningen af, at jo tidligere de unge får øje på mulighederne, jo nemmere er det for dem, at forstå, hvad de kan. Og hvordan de måske kan blive det de drømmer om.”

Ræs på EUC Sjælland


FAKTA
Erhvervsskolernes Dag er en dag for elever i 6.klasse, hvor de besøger en af flere erhvervsuddannelser.
I Campus Køge har eleverne mulighed for at vælge en dag på SOSU Sjælland, Køge Handelsskole eller EUC Sjælland.
Eleverne har valgt sted og retning på forhånd og tilbringer så hele dagen på en af de tre undervisningsinstitutioner.
I Køge var tilslutningen så stor fra grundskolerne, at arrangementet var delt over to dage, 31. maj og 1. juni, men hver elev var kun på besøg én dag.

 

 

Velkomst og introuge for nye elever

Vi glæder os til at tage godt imod alle jer nye 1. års elever på Køge Handelsskole.

Rollen som koordinator – kunsten at skabe fremdrift og udvikling i spændet mellem ledelse og kolleger

I en koordinerende funktion har man ofte ansvaret for, at samarbejdet mellem flere parter spiller.

Sommerferieåbent

Henover sommeren har vi åbent alle hverdage for telefonisk kontakt mellem 8:00 og 12:00.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge