Debat indskærper læringen


Køge Handelsskole

På Køge Handelsgymnasium har seks unge taget initiativ til en debatklub. Mathias Nygaard og Malthe Plesner fra 3e fik smag for debat, da de var med på Euroscola i Europarlamentet i Strasbourg på deres ungdomsuddannelsens første år.

 

debatklub på hhx

Malthe Plesner Andersen og Mathias Nygaard går på IBS på tredje og sidste år. Da de gik på første år, fik de muligheden for at tage på en eksklusiv tur med i alt 24 elever fra Køge Handelsgymnasium for at være EU-parlamentariker for en dag. Besøget i Strasbourg satte spor i deres interesser, og Malthe Plesner Andersen valgte på andet år retorik som tilvalg.
”Retorik er et lidt overset fag, og det er synd, for det giver bare så meget til de andre fag,” siger Malthe Plesner Andersen.

”Vi var kun et lille hold, men vi lærte rigtig meget om at argumentere for en sag og at kunne kommunikere hensigtsmæssigt. Det interessante er, at det ikke handler om at stå fuldt og fast på sine egne ideer, men man få et mere nuanceret indtryk af verdenen. I retorik kom vi fx tit ud for at vi skulle indtage positioner, som vi ellers ikke havde. Det giver meget at sætte sig i en andens sted – og finde de gode argumenter for den overbevisning,” siger Malthe Plesner Andersen og forsætter: ” Man skal kunne indtage alle slags synspunkter – man kan udfordre sit verdensbillede igennem debatter, og det er vigtigt at kunne,” siger Malthe Plesner Andersen.
”Det kræver desuden stor viden at kunne debattere og argumentere ordentligt og sagligt”, supplerer Mathias Nygaard.

”Jeg kom med i debatklubben, fordi Malthe fortalte mig, at en gruppe elever på retorik gerne ville holde fast i muligheden for at debattere. Deres underviser, Louise Palme, ville gerne støtte dem i det – og nu er vi i gang med at finde flere medlemmer til klubben. Jeg vil gerne være med til at konkurrere på ord – jeg fik slet ikke nok af det på Strasbourg-turen. I bakspejlet fortryder jeg faktisk jeg ikke var mere aktiv – det var ”once in a lifetime”-oplevelse, vi fik der,” siger Mathias Nygaard.
”At kunne debattere og argumentere er helt sikkert anvendeligt i timerne fx i International økonomi, dansk og samfundsfag. Det skærper lige det faglige – man er nødt til at være inde i stoffet, så det giver ekstra substans til faget,” siger Malthe Plesner Andersen.

 

 Euroscola i Strasbourg 2014

Velkommen til nyt skoleår - under covid-19

Hjælp med at passe på hinanden. Vi tager situationen alvorligt og følger myndighedernes anvisninger

Sommerferie og covid-19

Covid-19 er stadig i samfundet, og det er vigtigt, at vi alle fortsat tager hensyn - også i ferien.

Fejring af afgangseleverne 2020

Vi glæder os til den kommende eksamensperiode, hvor du skal afslutte din tid på Køge Handelsskole.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge