Danmarks største læringsfestival


Køge Handelsskole

Fremtiden tilhører de unge, og de kan selv være med til at skabe! Den. 30. august får 2907 af dem mulighed for et kig ind i mulighederne, når de bliver udfordret, inspireret og klogere på ungdomsliv, sundhed, uddannelse og karriere ved CAMPUS+ i Køge midtby.

 

Når vi blænder op for Campus+ i det store CAMPUS KØGE-samarbejde 30. august bliver det ekstra fornemt. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil kommer nemlig til Køge for at åbne tredje udgave af Campus+ i Køge sammen med borgmester Marie Stærke under Køge Festuge. Og der bliver noget at opleve: Læringsfestivalen har vokset sig større år for år og er nu Danmarks største og tiltrækker unge fra et stort opland fra Stevns, Køge, Solrød og Greve. Festivalen har en unik profil med fokus på unge, og de mange muligheder, som de står overfor. Det handler om at være nysgerrig på muligheder, sig selv og hinanden. Blandt nøgleordene i år er således fællesskab.

- Vi ved at fællesskab, relationer og accept af hinandens forskelligheder giver os de kompetencer der skal til for at vi danner det hele menneske og giver redskaberne til at mestre sit eget liv, siger Fie Jessen, Campus-koordinator CAMPUS Køge.
Når det handler om uddannelse, så handler det således ikke kun om at finde sin egen vej, men også finde en plads i et fællesskab og det hele menneske. Det er det, der kan gøre forskellen, når man skal hele vejen igennem en uddannelse.

En del af noget større
- Det er sværere at forlade et fællesskab end en uddannelse, og dermed er det vigtigt også at have blik for alt det, som vi kan gøre i fællesskab. CAMPUS+ er i sig selv et eksempel på netop det. Fagligheder og interesser mødes og skaber noget sammen, som de unge synes at det er fedt at være en del af. Sådan er virkeligheden. Veje krydser hinanden hele tiden, og de bedste løsninger er ofte dem, som vi skaber sammen. Det er også fundamentet for hele CAMPUS Køge-samarbejdet, hvor vi arbejder for at fællesskabet, relationerne og accepten af hinandens forskelligheder giver os de kompetencer, der skal til for at vi danner hele mennesker, fastholder de unge i uddannelse og mestrer deres tilværelser, forklarer Campus-koordinatoren og understreger, at et så stort arrangement som CAMPUS+ i realiteten slet ikke kunne lade sig gøre uden at der blev løftet i flok.
- Foruden det eksisterende, stærke samarbejde i CAMPUS-regi mellem partnerne, så samarbejder vi med Køge by, og byens butikker, ligesom vi inviterer virksomheder, foreninger og sundhedstiltag til at møde os i hyggelige rammer. Vi prøver at samle alle, der vil gøre en forskel sammen med unge mennesker. Det gælder også de unge selv. Eleverne har meldt tilbage, at de gerne vil møde andre unge, som de ikke møder til daglig, så det har vi også bygget dagen op omkring. Selve Campus+ er bygget op om aktiviteter på stande rundt om i midtbyen. I år med mere end 125 af slagsen. Her kommer de unge til at deltage i aktiviteter, løse opgaver og blive nysgerrige på sundhed-, erhverv-, fritidstilbud og uddannelser, job som de måske ikke tidligere har stået ansigt-til-ansigt med. Det er ikke en messe, til CAMPUS+ er det aktive stande, der skal løses via et aktivitetskort.

Klædt på
Allerede inden er de unge blevet engageret og inspireret til dagen gennem undervisningsmateriale sendt ud til de 2907 elever som kommer fra 9.- og 10.-klasserne og til ungdomsuddannelserne.
- Det sikrer, at vi ikke bare har en sjov og inspirerende dag, men også åbner op for fordybelse og refleksion, som kan hjælpe den enkelte unge videre i de mange beslutninger, der skal træffes, forklarer Fie Jessen. Campus+ løber af stablen fra klokken 9 til klokken 12, hvor der vanen tro er fælles frokost og musik på torvet.

Artikel leveret af CAMPUS Køge

 

 

Besøgsdag på Køge Handelsskole

Den 10. februar 2022 fra 16.30 - 18.00 holder Køge Handelsskole Besøgsdag.

Voksenuddannelser i tværnationalt fokus

Voksenuddannelse til debat: EU-projekt med KHS i spidsen vil nytænke uddannelser til voksne.

Bedre forståelse af Europa part IV

Hvordan øger vi forståelsen for Europas arbejde med migration?

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge