CAMPUS+ i mål med høj puls og brede smil


Køge Handelsskole

Et helt års planlægning, et puslespil med 2400 elever og omkring 125 aktiviteter fordelt rundt i Køge midtby gik op i en højere enhed, da Uddannelsernes Dag, CAMPUS+, løb af stablen fredag.

 

Campus med KHS

Det startede med brede grin, leveret af vennerne og politikerne Mads Andersen og Jacob Mark fra scenen på Køge Torv og det sluttede med fnis, skrig og latter på Tapperiet, da Snapchat-stjernen Lakserytteren rundede Uddannelsernes Dag, døbt CAMPUS+, af.

Forinden havde 2400 unge fra regionen og 70 forskellige aktører mødt hinanden på kryds og tværs hen over 125 forskellige aktivitetsstande, der skulle skabe nye relationer mellem unge og så en lange række af uddannelsesinstitutioner, foreninger, organisationer og erhvervsdrivende fra alle branche-hjørner.

- Det er virkelig fedt at lave noget andet end vi plejer, konstaterede Rukia fra Køge Gymnasium, efter at hun havde prøvet sig af i Køge Biblioteks stand mellem biblioteket og Sct. Nicolai Kirke.

- Det skaber et andet sammenhold, når vi laver noget andet end det, vi plejer. Det er en sjov måde at arbejde sammen på, og man lærer hinanden at kende på en anden måde, forklarede hun.

Og det var netop en af pointerne bag CAMPUS+. En anderledes måde at skabe opmærksomhed om og sætte fokus på uddannelse og karriere. Med CAMPUS Køge som primus motor bag arrangementet.

- Det er en helt unik mulighed, vi i CAMPUS-samarbejdet har fået, for at være med til at åbne unges øjne for mulighederne i Køge. At så mange bakker op og viser mulighederne frem i forbindelse med Køge Festuge er jo helt enestående, siger en stolt Bjarne Andersen, arbejdsmarkedschef i Køge Kommune.

Han bakkes op af CAMPUS Køges koordinator, Fie Illum Jensen, for hvem et års dedikeret arbejde kulminerede fredag.

- Modtagelsen af den fælles indsats af uddannelsesinstitutionerne i CAMPUS Køge har været overvældende. Der har været stor interesse for CAMPUS+, og vi modtog tilmeldinger, både til deltagersiden og til aktørsiden, lige indtil torsdag eftermiddag. Det er fedt nu at stå i det og se et års planer udfolde sig, og samarbejdet med et væld af partnere, såvel offentlige som kommercielle, falde i hak, lyder det med et bredt smil på læben fra campus-koordinatoren.

At så mange forskellige lokale og regionale aktører havde valgt at bakke op om dagen kunne mærkes på de unge.

 

- Det handler jo ikke kun om uddannelse. Det er faktisk meget mere end, hvad vi lige havde regnet med, konstaterede Sofie og Amanda fra Asgård Skole, mens de nød det gode vejr, der gav optimale betingelser for aktiviteterne i Lovparken.

 

Sara fra 9. klasse på Borup Skole og veninderne Gabrielle og Hanna var helt enige, da de evaluerede formiddagen, mens de ventede på deres frokost ved madboden i Brogade

 

- Det her er meget sjovere end at læse om det, lød det begejstret.

 Rambøll

Begejstringen over en indholdsrig skoledag markant ud over det sædvanlige, spredte sig hen over dagen hurtigt til alle dem, der havde stået klar fra om morgenen med kreative udfordringer, der appellerede til alle sanser, og bevægede sig på tværs af både den fysiske verden og ikke mindst den digitale.

 

Sidstnævnte blandt andet leveret af Rambøll, der havde taget virtuel reality-briller med.

 

- Campus+ har været en god lejlighed til at fortælle og vise hvad vi laver i Rambøll. Der har også været stor interesse for at prøve vores virtuel reality-briller, hvor de unge har kunnet opleve det seneste byggeri i Carlsberg Byen, som vi har været involveret i, sagde Kasper Ortvald Larsen, employer branding specialist i Rambøll.

 

Og netop muligheden for at vise faglighed frem håndgribeligt og konkret er noget, der kan gøre en forskel, når unge og erhvervsvirksomheder og skoler skal matches.

- Som det ser ud nu vil de kommende år betyde rift om de unge mennesker på arbejdsmarkedet og derfor er vi glade for, at så mange parter på arbejdsmarkedet vil vise hvad deres fag og fremtid byder på, lyder det fra Bjarne Andersen, arbejdsmarkedschef i Køge Kommune.

Det var ikke kun de 2400 unge, der fik noget med sig hjem. Det samme gjorde mange af de aktører, der blev mødt med spørgsmål og nysgerrighed fra de engagerede unge. Blandt andet hos advokatfirmaet Neugarden, der til CAMPUS+ havde slået sig sammen med Køges største advokatfirma, DreistStorgaard.

- Verden er under en massiv forandring; disruption, sofistikeret eksamenssnyd via nettet, selvkørende biler og så videre. Hvis en advokatvirksomhed overhovedet skal have en fremtid, bliver vi nødt til møde næste generation af erhvervsaktive på et tidspunkt, hvor drømme fylder mere end virkelighed. Vi bliver nødt til at diskutere nutidens udfordringer, med morgendagens øjne. Et arrangement som CAMPUS+ giver os mulighed for, at lytte og få feedback på en række aktuelle områder; men samtidig mulighed for at oplyse om de muligheder, der måske ikke synes så åbenbare, hvis man vælger en karriere som advokat, forklarer Morten Bøgenskjold, partner i advokatfirmaet Neugarden.

Neugarden

 

 

Besøgsdag på Køge Handelsskole

Den 10. februar 2022 fra 16.30 - 18.00 holder Køge Handelsskole Besøgsdag.

Voksenuddannelser i tværnationalt fokus

Voksenuddannelse til debat: EU-projekt med KHS i spidsen vil nytænke uddannelser til voksne.

Bedre forståelse af Europa part IV

Hvordan øger vi forståelsen for Europas arbejde med migration?

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge