Bliv skarpere på dig selv ude og hjemme


Køge Handelsskole

I midten af marts er det atter muligt at tage ”Coaching som arbejdsredskab”. Her kan du få værktøjer til at tumle lettere med problemstillinger både i arbejdsliv og på hjemmebanen. 

 

Omdrejningspunktet for uddannelsesforløbet er teknikker, modeller og redskaber til personlig og faglig udvikling. Kurset er målrettet medarbejdere, ledere og selvstændige, som har en stor udadvendt kontaktflade, og som ønsker at styrke deres kommunikative kompetencer. Med
”Coaching som arbejdsredskab,” kan du berige dit arbejdsliv med en værktøjskasse fuld af effektive redskaber til at skabe afklaring, udvikling, motivation og selvledelse. Kurset er baseret på baseret på AMU-kurser. Det er et praksisrettet uddannelsesforløb på i alt 13 kursusdage, fordelt over fire måneder.

”På kurset får deltagerne en større personlig bevidsthed, en bredere faglig bevidsthed og en nuanceret kommunikation. De lærer at lytte frem for at give råd, altså dermed give plads. De får en dybere og bredere rummelighed. De får konkrete redskaber til at hjælpe kolleger i den faglige menneskelige relation,” supplerer underviser Tville Tvilling.
”Når man ønsker at hjælpe et andet menneske, er det vigtigt at blive klar over, at man skal ”turde” at lade ansvaret blive hos den, man skal hjælpe… også selv om man selv ville have besluttet noget andet. Det, at kunne lytte ’om bagordene’ uden at fortolke – altså værdien af at kunne lytte med åben nysgerrighed er noget af det, man lærer på kurset.

”De kursister, der har gennemført dette forløb kan tilbyde en virksomhed, at de har et solidt kendskab til kommunikation, den menneskelige psykologi, de kan skabe motivation og har afklarings – og målsætningsredskaber. Man lærer at ”blive hjemme på egen banehalvdel”, at håndtere stress hos sig selv og andre og kursisterne får et nyt syn på konflikter. Man skal, i dette forløb, være parat til at udfordre sig selv på sine overbevisninger, indgå i ligeværdigt udviklingsforløb og være parat til nye relationer,” afslutter Tville Tvilling.


Få redskaber både til arbejds – og privatlivet
”Jeg valgte ikke dette kursus, fordi jeg skal være coach, men jeg er meget interesseret i kommunikation og selvudvikling, og så ville jeg gerne have nogle nye værktøjer. Jeg vil bruge det både i arbejdslivet og privatlivet. Jeg kan coache, endda ubevidst, ved de værktøjer, jeg får på kurset,” fortæller kursist Susanne Kaalhøj.

”Jeg vil især trække på coachmodulerne og stresshåndteringen. Jeg vil brande mig selv på selvforståelse og de værktøjer, jeg har fået. Efter kurset er jeg god til at komme grundigt rundt om emner og god til at lytte. Jeg kom for at lære noget helt nyt, forstå samspillet mellem mennesker og lære at kommunikere rigtigt. Og dette er vigtigt både i arbejds – og privatlivet,” supplerer Susanne Kaalhøj.

”Jeg valgte dette kursus, fordi det længe har interesseret mig at vide noget om coaching. Både på jobbet og personligt. Jeg ville gerne lære noget om selvudvikling, og modulerne er rigtig fine. Jeg har fundet ud af hvad coaching er, og vil gå videre med det, og bruge det aktivt med den gode brede viden, jeg har om det,” fortæller kursist Henrik Liebst.

”Kurset er godt til at få afklaret forskellige spørgsmål som kollegaer og eventuelt familie har. Jeg har fået gode redskaber til at afhjælpe små problemer og takle de situationer, folk kommer i. Hvis jeg en dag bliver coach, vil jeg bruge det til at hjælpe folk videre, hvis de er ”kørt fast” på en arbejdsplads. Jeg vil hjælpe dem med at fastlægge, hvilke ressourcer, de har og således hjælpe dem med at komme videre,” fortæller Henrik Liebst.

”Jeg er blevet mere selvbevidst, fået en bred vifte af værktøjer til at stille de rette spørgsmål. Jeg har fået afklaret, hvad coaching i virkeligheden er, og hvor man kan bruge det. Spørgeteknik har altid interesseret mig, jeg er blevet mere bevidst om, hvad coaching er, og at det er den vej, jeg gerne vil. Jeg kan se, at det virker, og det kan bruges i mange situationer i livet,” afslutter Henrik Liebst.

 

Næste forløb starter 16. marts. For mere info og tilmelding kontakt kursussekretær Katja Lorenzen på e-mail kml@khs.dk eller telefon 5667 0488 eller læs mere på www.khs.dk

 

 

Sommerferie og covid-19

Covid-19 er stadig i samfundet, og det er vigtigt, at vi alle fortsat tager hensyn - også i ferien.

Fejring af afgangseleverne 2020

Vi glæder os til den kommende eksamensperiode, hvor du skal afslutte din tid på Køge Handelsskole.

Boost sabbatår med faglige vitaminer

Der er masser af mulighed for faglig og personlig udvikling for studenter trods Covid-19

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge