Vokseværk i en god sags tjeneste


HHX

I januar indledte eleverne på SEM – Sport & Event Managementstudieretningen på Køge Handelsgymnasium et samarbejde med Lars Møller omkring CSR-projektet Bag for en sag. I maj måned kom Lars Møller tilbage for at høre elevernes forslag til at få Bag for en sag til at vokse for at støtte Børnetelefonen med flere midler.

 

SEM-klasserne har arbejdet med det tværfaglige projekt ”Bag for en sag” i Afsætning og Virksomhedsøkonomi - og torsdag den 9. maj fik projektet sin foreløbige kulmination, da 14  grupper fremlagde deres forslag for Lars Møller og underviser René Ahrendt. Og nok er Lars Møller til dagligt vant til at arbejde kreativt og med idegenering i kommunikationsbureauet Havas, men han var alligevel imponeret over, hvad de to klasser på SEM – Sport & Event Managementstudieretningen på Køge Handelsgymnasium præsenterede for ham i løbet af en formiddag.
”Der var en stor iderigdom generelt – jeg har selv arbejdet med Sag for en Sag i 15 år, og jeg må indrømme at eleverne har åbnet mine øjne for mange farbare veje at gå. Deres ideer var originale, de var realiserbare og de havde virkeligt lagt mange ressourcer i mit hjertebarn. De foreslog nye typer af målgrupper, og de stillede forslag til nye konkurrencetyper indenfor eventen,” siger Lars Møller.
”Det var meget overvældende, og jeg har plukket nogle ideer til mig, som jeg godt kunne forestille mig, at vi arbejde videre på – om ikke i år så til næste års udgave. Særligt to mulige udvidelser tiltalte mig virkelig meget – nemlig et hvor man inviterer børnehaver ind i ældrecentre for at bage sammen – og et helt målrettet eleverne selv på gymnasier – og særligt på handelsskoler – og handelsgymnasie – hvor eleverne arbejder med projektet i den faglige tilgang som vi har gjort det i samarbejdet – men hvor projektet munder ud i selve Bag for en Sag,” siger Lars Møller. I 2018 deltog 1600 skoler og institutioner, og hele 90.000 børn gik i køkkenet for at bage for børn, der har det svært. Sammen rejste 270.000 mennesker i løbet af eventen 2.3000.000 kr. til Børnetelefonen.


Uddannelse med tydelig progression

”Det har været uhyre interessant at bevidne elevernes faglige og kreative rejse gennem projektet – de er – som jeg forudså – vokset med opgaven fagligt. Og gennem præsentationer var det interessant at opleve, hvor meget fagligt gods, eleverne får på blot et år. Eleverne på 2.g var fagligt tungere og bredere fagligt funderet end på 1.g. Ideerne som sådan var rigtig gode på begge årgange, men den faglige værktøjskasse bliver bare større i takt med, at man kommer igennem gymnasieuddannelsen – og som underviser det jo bare fedt at konstatere,” siger René Ahrendt.

 

 

Gymnasieelever dyster i forretningsudvikling

Fire elever fra 3.d på HHX går efter at blive regionens dygtigste inden for faget erhvervscase

Translokation i en coronatid

Hele lørdag summede huset og omgivelserne af fejring af studenterne af 2020. Stort tillykke!

Elever får diplomer for deres produktudvikling

Nybagte studenter fra innovationsstudieretningen får overrakt et særligt diplom for KiMs-samarbejde

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge