Væk med de små sten


HHX

GSK Matematik B-A er ny mulighed på KHS

På Køge Handelsgymnasium er første hold på GSK Matematik A kommet i mål.

GSK Matematik B-A er ny mulighed på KHS


På Køge Handelsgymnasium er første hold på GSK Matematik A kommet i mål. Marie Bernhoff Bay fra Faxe var den første, der rundede eksamensbordet torsdag den 21. maj. Hun kom op i emnet integralregning og fik topkarakter.

Der kan være mange årsager til, at man vælger at tage fag på GSK, men uanset hvilken grund, man har for at supplere sit studenterbevis, så fjerner muligheden de hindringer, der ligger i vejen for at nå drømmestudiet og – jobbet på sigt. Marie Bernhoff Bay blev student fra Næstved Gymnasium i juni 2014, men kom desværre ikke ind med det samme på veterinærmedicin, som ellers var hendes plan. For Marie Bernhoff Bay er drømmen ikke frihed og sabbatår, hun vil hellere holde sig fagligt i gang – og det skal ske i højt tempo. Hun tog derfor i stedet kemi fra niveau nul til B på DTU Adgangskursus – her tager man to års undervisning komprimeret på fire uger.  Dernæst valgte hun at holde sig fagligt til ilden med otte ugers forløb i GSK matematik på Køge Handelsgymnasium, der for første gang fører studenter fra niveau B til A i matematik. 

”Jeg skal bruge kemi og matematik til at gøre et forsøg på at komme på biologi eller veterinærmedicin ved dette års optag. Jeg vil gerne i gang til september,” siger Marie Bernhoff Bay, der frem til sommerferien også passer sit arbejde som vikar på Rolloskolen i Faxe.

Læring rettet til målgruppen
”Jeg har været glad for at være her. Vi har haft et lille hyggehold på 14 kursister. Vi har lært hinanden – og vores underviser Sven-Erik Halling – rigtig godt. Han er god til at undervise os, og han har været lydhør over for vores ønsker om, hvordan undervisningen skulle skrues sammen, så den passede til vores læringskurve. Vi har på den måde haft teori om formiddagen, og om eftermiddagen kastet os over praktiske øvelser for at se hvordan teorien virker,” siger Marie Bernhoff Bay. 

”På Køge Handelsgymnasium har studenter fra hhx, stx, htx og hf de seneste par år kunne opgradere deres matematikniveau fra C til B på et intensivt kursus over en kortere periode. I dette forår har vi for første gang tilbudt GSK Matematik B til A på Køge Handelsgymnasium,” fortæller Palle Birch, uddannelseschef på Køge Handelsgymnasium, som også var med til fejringen, da Marie Bernhoff Bay fik 12 til mundtlig eksamen. 
”GSK er en godt redskab til at hjælpe unge, der mangler et enkelt eller to suppleringsfag for at kunne bane vejen til optagelse på en videregående uddannelse. Det er en nem og smidig måde for samfundet at sikre de unges vej til studier og karriere, som vi kun er glade for at kunne bidrage til her på Køge Handelsgymnasium,” siger Palle Birch.

På besøg i fremtiden

Gymnasiematematik på Asgård Skole

Køge Handelsgymnasium og Asgård Skole har i september måned samarbejdet i faget matematik.

Årets første student på HHX

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge