The Highland Games på KHS


HHX

Tværfagligt projekt i engelsk, afsætningsøkonomi og idræt

Op til påske havde klasserne på Køge Handelsgymnasiums idrætsretning tværfagligt projekt i engelsk, afsætningsøkonomi og idræt.

Tværfagligt projekt i engelsk, afsætningsøkonomi og idræt


Op til påske havde klasserne på Køge Handelsgymnasiums idrætsretning tværfagligt projekt i engelsk, afsætningsøkonomi og idræt. Emnet var Scottish Highland Games.

”I den tværgående temauge var de studerende på alle årgange sat sammen i grupper af fem. De første tre dage var det teorien der var i højsædet. De studerende blev introduceret til the Highland Games med blandt andet indlæg fra foredragsholder Karsten Smith (selv halv skotte) fra den skotske forening, The St Andrews Society, i Danmark,” fortæller Maja Vej Karlshøj, underviser på idrætsretningen på Køge Handelsgymnasium.

”De studerende skulle udvælge fem idrætsdiscipliner, både traditionelle skotske og discipliner med danske islæt. Derefter skulle de lave invitationer til en skotsk og en amerikansk skole, der skulle deltage i de fiktive Highland Games. Med til opgaven hørte, at grupperne skulle udvikle promotion materiale for The Highland Games og endeligt skulle de redegøre for fysiologiske aspekter i forbindelse med udførelsen af deres valgte discipliner,” fortæller Maja Vej Karlshøj.

”Onsdag var der 30 minutters fremlæggelser for lærerne i de tre fag. Her blev både vist flotte videoer, øvelser på gulv og meget imponerende og kreativt pr-materiale. Lærerne udvalgte slutteligt det bedste projekt lavet af gruppen The Mc Cluskey Clan, som bestod af Viktor Krodal Svendsen (2d), Simon Handrup Engvald (2d), Katja Schou Madsen (3i), Casper de Fries (3i) og Filip Bidstrup Knudsen (3i). Vinderene blev kåret og hædret ved en storstilet præmieceremoni torsdag morgen,” fortæller Maja Vej Karlshøj og fortsætter: ”Herefter gik grupperne i gang med at planlægge The Highland Games under ledelse af Clan Mc Cluskey, så det fredag kunne gå løs med gummistøvlekast, udholdenhedstest, ultimate frisbee spil, kuglestød og sømislåning.”

Den rette ånd
”Fredag dystede idrætsretningens forskellige klaner mod hinanden – til stede var The Facos, Mc Pherson, Mc Cayden,  Sækpiverne, the Stewarts og The Salvation Army – og hele stævnet blev akkompagneret af en skotsk sækkepibespiller i fuld ornat flankeret af en mindst ligeså velklædt tambourmajor,” fortæller Maja Vej Karlshøj.
”Vejret var skotsk: Køligt og diset, så de unge mennesker måtte bevæge sig for at holde varmen, og der blev da også gået til den. Både i de indledende konkurrencer og ikke mindst i finalen, inden Mc Alister klanen kunne kåres som vinderen af The Highland Games. Vinderne blev Magnus Haslund Larsen (2c), Michael Broni Jørgensen (2c), Mathias Piel Christensen (3i), Mie Mundberg Hansen (3i) og Line Kejser Nielsen (3i).  
Endelig fik de øvrige lærerkollegaer på Handelsgymnasiet sig lidt uventet underholdning, da piperen spillede Amazing Grace for det fyldte lærerværelse lige midt i frokostpausen,” smiler Maja Vej Karlshøj.

Snart afgang til DM i håndbold

Lars Jørgensen og Mads Tærsbøl træner et dame- og et herrehold til DM i håndbold for handelsskoler

Hvem er skolens største bezzerwizzer?

Køge Handelsgymnasium har i år deltaget i den landsdækkende turnering på tværs af ungdomsuddannelser

Kager med mening

SEM – Sport & Event Managementstudieretningen på HHX skal arbejde med CSR-projektet "Bag for en sag"

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge