Sydkorea ny destination for studietur


HHX

Den første klasse på Køge Handelsgymnasium nogensinde er netop hjemvendt fra studietur i Sydkorea. Det blev en anderledes rejse, hvor eleverne på egen hånd oplevede landet hvor modsætninger mødes overalt. Et land, der tidligere var et af verdens fattigste, og som i dag er verdens 11. rigeste land.

 

Iklædt hanbok

Studieturene på studieretningen International Business Studies (IBS) på Køge Handelsgymnasium er en unik mulighed for at løfte teori ud i virkeligheden fx fra fagene international økonomi og kulturforståelse. Eleverne har som noget nyt mulighed for at besøge Sydkorea, som er en af de nye destinationer. Valg af destination sker primært ud fra faglige kriterier. Fremover vil de fem faste destinationer være USA Vestkysten, USA Østkysten, Vietnam, Kina og Sydkorea. 

”Vi fokuserer på faglighed på vores studieture, hvor alle programpunkter kan relateres til specifikke faglige mål. Før afrejsen blev eleverne i 3c klædt godt på til Korea turen i fagene: kulturforståelse, samtidshistorie, international økonomi og afsætning. De fik bred viden lige fra Koreakrigen til landets efterfølgende økonomiske udvikling.  Elevernes indledende skuffelse over ikke at skulle til USA, blev derfor hurtigt vendt til nysgerrighed og glæde over at skulle opleve landet, hvor Østen møder Vesten,” forklarer Heidi Thaysen Højberg, der var med på turen og til daglig underviser eleverne i dansk og samtidshistorie.


Fremgang og traditioner
Sydkoreas økonomi har udviklet sig eksplosivt siden landet blev delt i 1953, og landet er i dag en vigtig spiller i den globale handel, og huser nogle af verdens største virksomheder som Samsung og Huyndai. Under elevernes to ugers lange rejse oplevede de alt fra larmen i Hyundais enorme produktionshaller til stilheden i templet for de afdødes ånder, udsigten over fremtidsbyen Songdo, livet i en traditionel koreansk landsby, lugten på fiskemarkedet i landets næststørste og vigtigste havneby, Busan, og endelig smagen af koreansk barbecue.

Eleverne fik med egne øjne oplevet landets mange modsætninger. I hovedstaden Seoul kom eleverne helt tæt på de smukke gamle paladser, der ligger side om side med kæmpe skyskrabere. Og når koreanerne holdt fri fra det pulserende forretningsliv, kunne man finde dem iklædt traditionel klædedragt i tehusene, hvor lugten af kanelteen fyldte luften.

”Flere oplevelser gjorde stærkt indtryk på 3c De blev fx iklædt koreanernes traditionelle klædedragt, hanbok, under besøget på det gamle kejserpalads. Det er noget, som koreanerne selv holder meget af at gøre – og faktisk er der gratis adgang til paladset, hvis man har klædedragten på. Eleverne glemmer nok heller aldrig besøget ved grænsen til Nordkorea, og turen nede i tunnelen imellem nord og syd. Eller besøget på Samsung Innovation Museum, hvor de fik lov til at prøve den nyeste teknologi,” fortæller Gitte Ahrensberg, der også var med i Sydkorea, og dagligt underviser eleverne i dansk og engelsk.

 

Teknologi

 

Translokation på Køge Handelsgymnasium 2019

Køge Handelsgymnasium fejrede årets studenter med taler, beviser, legater, musik og SuperQuiz.

Når fjerne kyster bliver nære

Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til Mathias Ramsvig fra 3k på Køge Handelsgymnasium.

Første student på Køge Handelsgymnasium 2019

Første hue på Køge Handelsgymnasium: Aleksander Færgemann Sepp fra 3l sprang ud som første student

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge