Ny retning i fremtiden


HHX

Med GSK matematik på Køge Handelsgymnasium har Kasper Thrane først løftet sig fra C til B-niveau i matematik – og videre fra B til A-niveau. Mandag 20. maj var han den første på forårsholdet, der afsluttede den mundtlige del af GSK matematik. Målet med GSK-løftet er at søge ind på samfundsfag eller jura med start til september.

 

Kasper Thrane på 23 år har været på en længere rejse i ungdomsuddannelser, inden han tjekkede ind på vinterholdet i GSK matematik på Køge Handelsgymnasium. Nu stempler han ud efter to forløb, hvor han på matematik A afsluttede den mundtlige prøve med 10 i integralregning.

”Det havde strengt talt ikke være nødvendigt for mig at fortsætte på Mat A, men det blev oplagt for mig at gøre, da jeg desværre blev forhindret i at rejse på et halvt års udveksling i USA, men jeg er alligevel meget glad for at kunne fortsætte og afslutte GSK matematik på A-niveau,” siger en tydelig tilfreds Kasper Thrane.


”Jeg skal ikke bruge karakteren herfra – den dækker løftet til B-niveau, men jeg har fået mig et fagligt boost, som jeg ikke ville være foruden. Nu venter studiejobs som vikar for Moment som eksamensvagt, inden brevet fra den koordinerede ansøgning kommer ind af døren i slutningen af juli – ansøgningen er sendt – spørgsmål er om det bliver Jura på KU eller samfundsfag på RUC.
Uddannelsesrejsen for Kasper Thrane begyndte et helt andet sted – på mekanikermontøruddannelsen på EUC Sjælland. ”Jeg blev bekymret for om det var det rigtige – elevpladser indenfor det fag hænger ikke på træerne, så jeg kom meget i tvivl. Jeg fik dog masser af tid – ufrivilligt – til at reflektere over min situation – og valg af livsbane, da jeg kom til skade på en skirejse og brækkede kravebenet. Tre måneder måtte jeg holde mig i ro, og det gav lejlighed til at se på mig selv og vurdere det hele. Jeg kom frem til at jeg have potentiale til noget helt andet,” siger Kasper Thrane, som i stedet valgte at tage HF på Køge Gymnasium.

En ny begyndelse
”Det var et stort skifte – og alt for sent fandt jeg ud af at jeg med matematik på C-niveau herfra ikke var gearet nok til den retning, jeg ville ind på, så da jeg fik hue på i sommeren 2018, søgte jeg ind på GSK for at få det rette niveau. Undervejs på HF havde jeg fundet ud af at samfundsfag var spændende, og jeg var på to dage som føl på jura, og tiden fløj af sted – det var den rigtige vej at gå for mig,” siger Kasper Thrane og fortsætter: ”Uden den pause på tre måneder havde jeg nok aldrig opdaget, at mine interesser lå et helt andet sted – og for mig et anderledes perspektiv for fremtiden.” 

”Jeg har været rigtig glad for at gå her nært på mit hjem i Tureby ved Herfølge – her er nemt at komme til – og endnu nemmere når Ringstedbanen åbner lige om lidt. Her er en god atmosfære på Køge Handelsskole – en god cafe, og der sker noget. Jeg har desuden haft en rigtig god underviser i Sven-Erik Halling. Han er nærmest legendarisk. Han er virkelig dygtig til sit fag og rigtig dygtig til at lære fra sig – og han formår at løfte alle. Der er stor forskel på os fagligt – der var os der har haft matematik for kort tid siden – og andre, som ikke har haft det i flere år. Han formår at få alle med,” siger Kasper Thrane.

Ny ordning for GSK
”Gennem en årrække har studenter fra STX, HF, HTX og HHX kunne opgradere deres matematikniveau fra C til B eller B til A på intensive kursusforløb på Køge Handelsgymnasium,” fortæller Henrik Flyge, uddannelsesrektor på Køge Handelsgymnasium.
”GSK er et godt tilbud til studenter, som mangler det rette niveau som Kasper Thrane for at kunne søge ind på sit drømmestudium. Fremover skal studenter fra HF og EUX gennem et Supplerende Overbygningsforløb (SOF) for at kunne optages på universiteterne. Køge Handelsgymnasium på Køge Handelsskole vil ligeledes komme til at udbyde 12-ugers SU-berettigede forløb, der skal indeholde B og A-niveauløft,” siger Henrik Flyge.

 

 

En ekstra appelsin i studenterhuen

Student 2020: Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til Casper Tougaard Toft fra 3u på HHX

Årets første fejring på Køge Handelsgymnasium

Trods covid-19 går champagneproppen nu af for årets studenter på Køge Handelsgymnasium.

Dansk livsstil under varmere himmelstrøg

På IBS-dagen var Helga Andersen prisme for alt, der optager alle på International Business Studies

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge