Næste stop: Shanghai, Kina


HHX

Årets modtager af Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner er afsløret

Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til den kommende Kinafarer Sofie Schejbel Jørgensen, som er den allerførste i år, der består kinesisk på A-niveau på Køge Handelsgymnasium.

Årets modtager af Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner er afsløret


Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til den kommende Kinafarer Sofie Schejbel Jørgensen, som er den allerførste i år, der består kinesisk på A-niveau på Køge Handelsgymnasium.

For andet år i træk overrækkes Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner til en nybagt student på Køge Handelsgymnasium. Legatet går til den student, som skriver den mest engagerede motivering for hvorfor netop han eller hun skal have 10.000 kroner fra Sydbank at rejse for. 

I år er det Sofie Schejbel Jørgensen (19 år) fra Køge, som fik overrakt legatet. Det skete mandag den 23. juni kl. 12.30 og det blev overrakt af Henrik Skovly, som er afdelingsleder i Sydbank Køge Privat ved en festlig reception ved Videnstrappen på Køge Handelsgymnasium med deltagelse af blandt andre hhx uddannelseschef Palle Birch og Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen.

Sofie Schejbel Jørgensen har de seneste tre år gået på International Business Studies på Køge Handelsgymnasium, fordi hun har ønsket en ungdomsuddannelse med et globalt udsyn. Hun har gennem uddannelsesforløbet været ude og rejse med sin klasse på studieture til Irland, Tyskland og USA. Sofie Schejbel Jørgensen er desuden den første studerende på Køge Handelsgymnasium, der har taget kinesisk på A-niveau. Grunden til, hun er blevet udvalgt som årets legatmodtager, skal netop søges i interessen i det kinesiske. Sydbank Rejselegat skal ikke være med til at finansiere den traditionelle backpacker-rejse, for Sofie Schejbel Jørgensen har nemlig helt andre ambitioner, når hun vil følge sine interesser for kinesisk kultur og sprog. Hun rejser nemlig til Shanghai i Kina for at bosætte sig et år. 
”Jeg vil gerne blive ved med at dyrke kinesisk, og derfor har jeg valgt at studere i Kina. Jeg forventer at få et helt uforglemmeligt og oplevelsesrigt år. Jeg ser frem til at møde mennesker fra hele verden og få skabt netværk og bekendtskaber på et internationalt plan. Ved et ophold i Kina vil jeg få udvidet mit kendskab til Kina både sprogligt og kulturelt. Jeg vil gerne lære mere om det kinesiske samfund, for Kinas historie, udvikling og fremtidige vækst potentiale meget interessant,” siger Sofie Schejbel Jørgensen.

Udvikling i Shanghai 
”Jeg har tilmeldt mig et intensivt kursus i kinesisk på Hutong School i Shanghai, da jeg ønsker at forbedre mine sproglige kompetencer og blive i stand at bruge mit kinesiske til mere. Shanghai er en international by, som har alt at byde på både kulturelt og erhvervsmæssigt. Som en af verdens førende metropoler er Shanghai en af de byer, hvor mange ting sker i øjeblikket – og det bliver spændende at blive en del af det i et år. De første fem måneder af mit ophold vil jeg gå på Hutong skolen, hvor jeg vil have 20 timers intensiv kinesisk undervisning om ugen – og derudover vil jeg opleve og dyrke kulturelle aktiviteter så som kinesisk madlavning, kalligrafi, tai chi og tage på ture rundt i Kina,” siger Sofie Schejbel Jørgensen. 

”Hutong School arrangerer også, at man som elev kan komme i fire måneders praktik i en virksomhed i Shanghai, så den mulighed vil jeg også benytte,” siger Sofie Schejbel Jørgensen, som endnu afventer svar fra skolen, om hvor hun skal i praktik. 

”Ved at tage en praktikplads i en kinesisk virksomhed ser jeg frem til at få mere arbejdserfaring og indblik i kinesiske forretningskultur. Jeg vil gerne kunne tilpasse mig til den kinesiske forretningskultur, så jeg fremtidigt vil kunne skabe forretningsforbindelser mellem kinesiske og danske virksomheder. Efter mit ophold i Kina ser jeg frem til at skulle studere Asian Studies på CBS, og derfor vil et ophold i Kina give mig gode muligheder for mit videre uddannelses- og karriereforløb,” siger Sofie Schejbel Jørgensen.

På besøg i fremtiden

Gymnasiematematik på Asgård Skole

Køge Handelsgymnasium og Asgård Skole har i september måned samarbejdet i faget matematik.

Årets første student på HHX

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge