Manden med de mange facetter


HHX

På ekstraordinær morgensamling på Køge Handelsgymnasium er tidligere tophåndboldspiller Lars Jørgensen præsenteret som ny mand på holdet. Ved siden af sit hverv som assisterende træner på det danske kvindehåndboldlandshold skal han spille flere pladser på skolen - som træner for KHS håndbold, som underviser og mentor for elitesportsfolk blandt eleverne.

 

Alene med sin højde og sine meritter skal han nok vække opsigt - og han ragede også godt op til dagens morgensamling på Køge Handelsgymnasium, hvor handelsgymnasiets uddannelsesrektor Henrik Flyge præsenterede Lars Jørgensen som ny underviser på stedet - og som manden, som skal genrejse fordums præstationer i handelsskolehåndbold - og det var netop den primære årsag til dagens præsentation.

“Jeg rejser til Frankrig med kvindelandsholdet til EM i håndbold i slutningen af november, men vi skal i gang nu med træningen på KHS håndboldholdet. I dag har vi fortalt alle elever på Køge Handelsgymnasium om muligheden for at deltage, og nu skal de lave 2-3 minutters videoansøgninger, hvor de giver eksempler på deres evner og motiverer, hvorfor netop de skal udgøre en del af KHS håndbold,” fortæller Lars Jørgensen.

“Vi skal træne frem mod DM i håndbold for handelsskoler, som foregår 26.-27. februar 2019 i Tønder, så vi skal i gang med at sammentømre holdet. Ambitionen er, at det skal blive et fast element på Køge Handelsgymnasium, så træningen fortsætter frem til eksamensperioden i maj, så vi har en stamtrup, hvor de kender hinanden på banen - og nye elever, der begynder i august 2019, kan tilmelde sig. Vi er også ved at træffe aftaler med andre skoler om faste træningskampe, så vi kan holde os på dupperne,” siger Lars Jørgensen.


Balancere to verdner
“Det er et oplagt samarbejde at indlede,” supplerer Henrik Flyge og fortsætter: “Lars er både med sit nuværende assistenttrænerjob og sin baggrund oplagt at spænde for vores ambition om at vinde flere trofæer - og give vores elever med interesse for at spille håndbold en unik chance for at få en social og sportslig oplevelse, mens de går på Køge Handelsgymnasium. Men det stopper ikke her - i den ren sportslige kontekst skal han også være mentor for vores elever, som dyrker deres idræt på højt plan - både vores elever på Team Danmark ordning og vores elever, der spiller på klubfodbold på de øverste planer fx i HB Køge. Vi ser, de godt kan få stor glæde og gavn af den erfaring, Lars har med sig. De befinder sig i en balanceakt, hvor både deres sport og ønsket om at klare sig fagligt og få en god studentereksamen, godt kan være en udfordring. De vil i Lars kunne få en sparringpartner, som kender til deres situation og samtidig kan sætte perspektiv på det hele i nuet og hen over tid - det kan handle om prioriteter, planlægning og struktur på hverdagen,” siger Henrik Flyge og fortsætter: “Endvidere skal Lars også undervise vores 1.års klasser i sundhed - et fag, som favner bredt, og hvor vi ser, Lars kan tilbyde noget særligt sin bagage taget i betragtning.”
“Faget Sundhed rummer for mig meget mere end blot bevægelse, kost og vaner,” siger Lars Jørgensen, ”Jeg ser det i høj grad som et dannelsesfag ind blandt den fagfaglige uddannelse på handelsgymnasiet. Ud over de oplagte emner indenfor sund livstil, er også emner som digital dannelse, misbrug af forskellige art - alkohol, rusmidler, spil og andre slags afhængigheder, vi kan tage fat på - det handler om at sætte retning og vise eleverne vejen ud fra et alment dannende perspektiv,” siger Lars Jørgensen.

 

 

På besøg i fremtiden

Gymnasiematematik på Asgård Skole

Køge Handelsgymnasium og Asgård Skole har i september måned samarbejdet i faget matematik.

Årets første student på HHX

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge