Krudt til at kickstarte karrieren


HHX

Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til Kasper Søgaard Andersson på 20 år. Pr. 10. juli udskifter han Køge Handelsgymnasium og bopæl i Greve med et års internship i London i den danske iværksætter Mads Faurholt-Jørgensens Nova Founders Capital.

 

Sydbank Rejselegat 2017

Kasper Søgaard Andersson kunne i direkte forlængelse af sin sidste eksamen tage familie og venner med til overrækkelsen af Sydbank Rejselegat på Køge Handelsskole. For femte år i træk uddeler Sydbank et rejselegat til en nybagt student på Køge Handelsgymnasium. I år var valget faldet på Kasper Søgaard Andersson fra Greve. De sidste tre år har han gået på studieretningen IBS – International Business Studies, hvor han har haft studieretningsfagene International Økonomi, Afsætning og Kulturforståelse. Undervejs i uddannelsen har han været på studieture til Belgien, Spanien og Kina for at se teori fra studieretningsfagene virke i praksis.
”Jeg har lært rigtig meget forskellige teori på Køge Handelsgymnasium, som jeg synes, stiller mig godt til at komme videre. Jeg har læst flere artikler om den danske iværksætter Mads Faurholt-Jørgensen og det globale selskab Nova Founders Capital, som er et globalt selskab, der investerer i, køber og opbygger onlinevirksomheder med et primært fokus på den finansielle sektor. Jeg bed i artiklerne mærke i, at de gerne vil give chancen til unge, som ønsker arbejde og få erfaringer i en international investeringsvirksomhed. Jeg har også fulgt ham på Facebook, og på et tidspunkt så jeg et opslag, hvor Mads Faurholt-Jørgensen søgte efter kandidater til deres internships i 2017-18,” fortæller Kasper Søgaard Andersson.

Sydbank Rejselegat 2017 - tillykke

I London efter sjældne erfaringer
”Jeg ansøgte og har været igennem en længere udvælgelsesproces, hvor jeg har løst forskellige businesscases, logiske tests og haft samtaler med Faurholt selv samt Thomas Munk, der er CMO i Nova's porteføljevirksomhed CompareEuropeGroup,” fortæller Kasper Søgaard Andersson, som er en ud af fem fra hele verden, der er kommet gennem nåleøjet til de eftertragtede internships.
”Nu har jeg fået tilbudt og har sagt ja tak til et års internship – og det er en stor mulighed for mig for at kunne udvikle mine kompetencer, både personligt, men navnligt også erhvervsfagligt.
Opholdet kan give mig en faglig ballast og konkrete erfaringer, som skiller sig ud: Efter internshippet sigter jeg mod at læse den engelsksprogede bacheloruddannelse, International Business, BSc (IB) på Copenhagen Business School. Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner skal give mig en økonomisk håndsrækning i en periode af mit liv, der vil være præget af lange arbejdsdage, en stejl læringskurve og tilsammen udgøre en oplevelse for livet,” siger Kasper Søgaard Andersson.

 Dobbelt op på tillykke til Kasper Søgaard Andersson, som fik 12 i sidste eksamen. Line Nielsen, kunderådgiver for lokal erhverv i Sydbank i Køge, overrakte personligt legatet ved en festlig reception ved Videnstrappen på Køge Handelsgymnasium  med deltagelse af Mette Bahn Bertram, udviklingschef på Køge Handelsgymnasium.

Gymnasieelever dyster i forretningsudvikling

Fire elever fra 3.d på HHX går efter at blive regionens dygtigste inden for faget erhvervscase

Translokation i en coronatid

Hele lørdag summede huset og omgivelserne af fejring af studenterne af 2020. Stort tillykke!

Elever får diplomer for deres produktudvikling

Nybagte studenter fra innovationsstudieretningen får overrakt et særligt diplom for KiMs-samarbejde

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge