Klar til fremtiden


HHX

Translokation på Køge Handelsgymnasium lørdag den 28. juni

Lørdag den 28. juni fejrede Køge Handelsgymnasium årets studenter ved den traditionsrige translokation i Ravnsborghallen. 

Translokation på Køge Handelsgymnasium lørdag den 28. juni


Lørdag den 28. juni fejrede Køge Handelsgymnasium årets studenter ved den traditionsrige translokation i Ravnsborghallen. Festprogrammet bød på taler, musik, quiz samt overrækkelse af studenterbeviser og legater doneret af det lokale erhvervsliv.

Fra talerstolen bød Køge Handelsskoles nye bestyrelsesformand Søren Eltorp velkommen til alle dimittenderne, som var fremmødt i den store hal i Ravnsborghallen med deres familier for at lade sig fejre ved årets translokation. Efter de indledende bemærkninger overlod Søren Eltorp pladsen til lektor Henrik Kureer, som i rollen som konferencier havde ansvar for at føre de nybagte studenter, familier og ledere og lærere på Køge Handelsgymnasium godt gennem dagens festprogram. Første opgave var at sætte fællessang – Den danske sang – i gang.

Direktør Tim Christensen i selskab med den nye bestyrelsesformand Søren Eltorp

Tiden på KHS lakker mod enden 
Efterfølgende holdt skolens direktør Tim Christensen translokationstale for studenterne og deres familier: ”Velkommen til jer og jeres forældre og pårørende. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med jeres eksamen. Det er dejligt at se jer – festklædte og glade – med et fælles varemærke for kvalitet på hovedet – en studenterhue med blåt bånd,” begyndte Tim Christensen. 
”Det har været fantastisk at være vidne til jeres huepåsættelse de seneste par uger og opleve, hvordan jeres familier og venner har ventet på at fejre jer med flasker og hjemmebag, jordbær dyppet i chokolade. Skolen har emmet af god stemning og glade studenter. Jeg er overbevist om, at jeres forældre og familie er meget stolte af jer, nu hvor I kan kalde jer for student og står på dørtærsklen til nye og spændende udfordringer.” 
”Nu står I for alvor over for den helt store beslutning om, hvor I vil hen i livet. Det er en svær beslutning at tage – særligt når der vægter høje forventninger fra samfundet, forældre og familie på jeres skuldre. I er vigtige brikker i fremtidens velfærdsamfund – det er derfor vigtigt, at I finder jeres plads i samfundet. I skal ud i en verden, hvor overskud og ressourcer er vendt til prioritering af ressourcer. Samtidig får I en kæmpe global udfordring. Vores virkelighed stiller nye krav til jeres evne til at navigere og tolke de voldsomt mange informationer, der er tilgængelige – samt de mange forskelligheder, I møder. Men det rummer også uanede muligheder for at være med til at præge den fremtid I er på vej ind i. Der findes mange muligheder og derfor er det godt at være rustet med et godt selvværd og gode beslutningsevner – når man i stigende grad selv skal skabe sine vilkår og muligheder,” sagde Tim Christensen. 
”Husk at de kvalifikationer, som vi har bibragt jer de tre forløbne år, først udvikler sig til virkelige kompetencer og færdigheder, når I tager dem i brug og de bliver sat i spil med mellemmenneskelige relationer og de organisationer, kulturer og sammenhænge, I skal indgå i. Men drøm, ønsk – grib visionerne – hold fast og mest af alt vær dig selv. Lær at turde fortjene heldet og lykken – et godt liv. Jeg ønsker jer hjertelig til lykke med eksamen – og held og lykke med beslutningerne, identiteten og fremtiden!”, sagde Tim Christensen.

Efter Tim Christensens translokationstale stod skolens band for underholdningen. Konferencier Henrik Kureer havde nu skiftet mikrofonen ud med altsax og spillede sammen med bandet, som primært består af tidligere studerende: Karen Sjølund (vokal), Jimmi Koldenborg (trommer), Nikolaj Skaaning (keyboards), Martin Møller (guitar) og Lars Andreasen (bas). De spillede gode klassikere som ”Change the World” og ”Signed Sealed Delivered” samt det nye superhit ”Get Lucky.”

Skolens band optræder

De glade modtagere 
Efter det musikalske indslag oprandt tiden for overrækkelsen af eksamensbeviser. Uddannelseschef Palle Birch på Køge Handelsgymnasium uddelte sammen med direktør Tim Christensen beviser og håndtryk til årets 261 studenter. Undervejs blev der rig lejlighed for de fremmødte familier til at indfange adskillige fotominder fra den store dag.

Overrækkelse af beviser til alle 261 studenter er i gang

Efter alle årets studenter havde været en tur på scenen nåede programmet frem til den traditionsrige Gallaquiz. 3b havde vundet den store Superquiz for 3. års-klasser tidligere i foråret, og nu skulle vinderklassen dyste mod holdet, som lærerne på Køge Handelsgymnasium havde sat. Simon Hansen og Pernille Kaas var oppe mod lærerkollegiet repræsenteret ved underviserne Anisa Buskov og Simon Bruun. De dystede i spørgsmål om sport, underholdning og politik – og hele tiden lå de nybagte studenter et godt stykke foran lærerholdet. Efter hurtigrunden viste studenterne sig helt suveræne, og de vandt med 109 point over lærerholdets 65 point. 

Inden receptionen i den tilstødende hal og opstilling til de sidste klassefotografier, blev årets legater uddelt. Årets legater kom fra Danske Bank, Nordea, Køge Handelsstandsforening, Spar Nord, Addere Revision, Sparekassen Sjælland i Køge og PwC i Hellerup. Legaterne gik til studenter, som underviserne havde indstillet for deres engagement, faglighed og evne til at samle klassen. Modtagerne var Sofie Schejbel Jørgensen 3a (Danske Bank), Ninette Lundholm Olsen 3 j (Danske Bank), Nadja Voxen Gliese 3g (Nordea), Jakob Olufsen 3e (Nordea), Pernille Valtersdorf Møller 3d (Køge Handelsstandsforening), Kia Bune Juul 3b (Spar Nord), Ditte Ingeborg Sauer Lange 3c (Spar Nord), Martin Olsen 3f (Spar Nord), Jonas Kragh Nielsen 3h (Addere Revision) og Asger Schulz Hansen 3k (PwC). Skolens gamle elevforening GEKH – repræsenteret ved Celine Kæmpe og Victor Skytte – overrakte desuden deres eget legat til Julie Worm 3h, mens Anthon Hofman Laursen fik legat fra Sparekassen Sjælland for årets højeste snit på Køge Handelsgymnasium – nemlig 11,9.

På besøg i fremtiden

Gymnasiematematik på Asgård Skole

Køge Handelsgymnasium og Asgård Skole har i september måned samarbejdet i faget matematik.

Årets første student på HHX

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge