Iværksætteri og læring


HHX

Silas Krogen blev student fra Køge Handelsgymnasium i 2015. Efterfølgende læste han til finansøkonom og nu læser han erhvervsøkonomi og projektledelse på CBS. Parallelt følger han et iværksætterspor, han har haft med siden Køge Handelsskole. FoodRater hedder det nyeste projekt.

 

”Gennem et halvandet har jeg sammen med et par venner arbejdet med konceptet, som i juli blev lanceret i form af app’en FoodRater,” fortæller Silas Krogen.
Ideen bag – eller essensen bag – var et restaurantbesøg, som Silas Krogen gjorde sammen med sin familie på et besøg i Malaga. Han bestilte en pastaret, men da han kom hjem, fik han researchet spisestedet og kunne konstatere, at det sted var berømte for deres pizza.
”Det var da ærgerligt at opleve og det er jo ikke den slags informationer, som der formidles flest af på øvrige platforme, hvor mennesker videregiver deres oplevelser på spisesteder – det er mere hvordan atmosfæren er, tjenernes adfærd, om der er rent og pænt og hvordan maden generelt er. Jeg savnede et sted, hvor man kunne gå et spadestik dybere – og allerede inden afgang til restauranten nemt kunne se hvad man skulle gå efter på menukortet. Heldigt mine venner bed på – og det blev starten til FoodRater,” siger Silas Krogen.

De fantastiske fire
”Vi er en gruppe, som supplerer hinanden godt, så alene os udgør en perfekt forretning. De uddannelser, vi hver især er i gang med, viser vores kompetencer og vores opgaver i FoodRater ret tydeligt: Vi er to på det tekniske set up – Mathias Kullenberg og Christoffer Brøndholt er i gang med at uddanne sig indenfor programmering, udvikling af software og økonomi. Christoffer Brandt er ligesom jeg student fra Køge Handelsgymnasium – han har en HA almen i bagagen og læser nu en master i finans. Han er på alle de hårde områder med alt fra data til regnskab. Johan Løvholt varetager sammen med mig salg og ellers de administrative processer,” siger Silas Krogen.
”Personligt har jeg fået lagt en fantastisk base på Køge Handelsgymnasium – fagene og lærernes engagement – og de mange måder at kunne udvikle sig fagligt og socialt på skolen har været guld værd. Jeg har læst til finansøkonom efter KHS med et mål som ejendomsmægler – men lige nu og her havde jeg lyst til at kaste mig over andre projekter – jeg har altid haft gang i mange ting på en gang – kan godt lide at finde på forskellige ting som iværksætter – det har jeg også fået med mig fra Køge Handelsskole – der er et godt miljø for den slags – og rigtig mange kaster sig ud i at starte noget op undervejs eller bagefter,” siger Silas Krogen.
”For netop at hellige mig projekter og opbygge flere kompetencer er jeg nu ved at læse Erhvervsøkonomi og projektledelse på CBS – og udover projektdelen, så er det ledelsesaspektet, jeg finder tiltalende. Jeg har et år tilbage – og jeg er netop nu i praktik som led i min uddannelse – og det er jeg i min egen virksomhed. Det er helt perfekt. Så vi ser alle sammen FoodRater som vores fælles forretning, og samtidig er det vores legeplads for at prøve teorien fra vores uddannelser af i praksis. Der er konstant et pay off, og vi kan teste af og justere – og så er der en del benarbejde i at få aftaler med spisesteder ind i FoodRater. Og det går rigtig godt – vi har lagt 130 spisesteder fra København, Solrød og Køge ind i app’en – og brugerne har også taget godt imod vores koncept,” siger Silas Krogen.

Covid-19 som medspiller
”Covid-19 har naturligvis også præget vores opstart. Oprindeligt skulle vi have lanceret midt marts, men så gik Statsministeren ud og lukkede landet ned. Vi vendte det til vores fordel og fik finpudset en række ting i app’en. Vi gik efter lancering i sommeren, og det viste sig, at vi løste konkrete udfordringer for restauranterne, fordi deres menukort findes tilgængeligt i FoodRater, som del af vores koncept. Det løste deres problematik med de fysiske menukort, som de kunne slippe for at skulle spritte af, inden de skiftede hænder på gæsterne,” siger Silas Krogen.

”Lige om lidt lancerer vi en FoodRater 2.0 – og vi har allerede tanker og ideer for version 3.0. I version 2.0, som kommer her i næste måned kan man fx lave målrettede søgninger for allergener. Det er relevant for laktoseintolerante, folk med cøliaki eller voldsomme allergiske reaktioner på nødder, skaldyr mv. Drømmen er på sigt at udvide FoodRater med en hjemmeside, hvor FoodRater rigtigt kan udfolde sit univers,” siger Silas Krogen.

 

 

 

Kurs mod DM i matematik

Fire elever fra vores HHX har kurs mod DM-finalen i Matematik i oktober.

Hjemsendelse af 1.årgang på HHX

Her er tale om en inddæmningsstrategi for at bremse smitte og beskytte øvrige elever og medarbejdere

Gymnasieelever dyster i forretningsudvikling

Fire elever fra 3.d på HHX går efter at blive regionens dygtigste inden for faget erhvervscase

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge