Hjemsendelse af 1.årgang på HHX


HHX

Direktionen og Coronaberedskabet har på råd af Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag eftermiddag besluttet, at hele 1. årgang på Køge Handelsgymnasium øjeblikkeligt hjemsendes til nødundervisning med virkning fra i morgen, fredag den 25. september, kl. 8.20 og til og med torsdag i uge 40.

 

Kære elever og forældre

Direktionen og Coronaberedskabet har på råd af Styrelsen for Patientsikkerhed torsdag eftermiddag besluttet, at hele 1. årgang på Køge Handelsgymnasium øjeblikkeligt hjemsendes til virtuel nødundervisning med virkning fra i morgen, fredag den 25. september, kl. 8.20 og til og med torsdag i uge 40.

Her er tale om en inddæmningsstrategi for at bremse smitte og beskytte øvrige elever og medarbejdere på skolen og vores omgivende samfund.

Beslutningen er taget på baggrund af ni positive test blandt elever på 1. årgang i går og i dag samt det faktum, at 24 elever fra flere klasser er hjemme med symptomer på covid-19. Smittekilden er højst sandsynligt to fester, som er blevet afholdt i weekenden, og Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt os, at det derfor vil være umuligt at spore de enkelte smittekæder.

Styrelsens anbefaling lyder, at har man deltaget i en af de omtalte fester, så skal man lade sig teste!

For alle, der tager en test, gælder det, at den naturligvis skal være negativ, inden man kommer fysisk tilbage i skole fredag i uge 40, hvor vi forhåbentligt kan genoptage fysisk fremmøde.

Alle øvrige elever på årgangen, der ikke har eller får symptomer inden for de næste syv dage fra i dag, kan komme i skole igen fra fredag den 2. oktober.

Skulle man have en bror, søster eller kæreste på skolen, så gælder skolens procedurer om covid-19 til elever og forældre. Den findes tilgængeligt i bunden af denne artikel - her kan du se, hvordan du som elev skal forholde dig, hvis du har været sammen med en smittet på afstand eller hvis du har været i nærkontakt med en smittet.

 

Covid-19 respekterer ingen grænser
Vi vil rigtig gerne benytte anledningen til at indskærpe vores retningslinjer – både dem, der gælder på skolen i skoletiden og dem, der gælder i samfundet og i fritiden: Hold afstand, hav høj hygiejne og udvis hensyn – host og nys i ærmet. Det er de tiltag, der skal til for, at vi som samfund kan holde smittekæderne i ro, så smitten kan opspores og brydes.

Statsministeren udmeldte fredag den 18. september, at forsamlingsforbuddet er sænket til 50 personer og fester både i byliv og privat regi skal lukkes kl. 22 – foreløbigt tom. søndag den 4. oktober.

I går var Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på banen med en bøn om, at vi alle bør skrue helt ned for sociale aktiviteter både i skole- og fritidsregi, og at vi alle bruger smittestop-app’en, som kan downloade på smitte-stop.dk. Vi vil gerne videregive den bøn. Det er vigtigt, at vi alle tager situationen alvorligt, for covid-19 har fået lidt for godt tag i os igen – og også unge bliver ramt og kan få alvorlige forløb og senfølger, som vi endnu ikke kender den fulde konsekvens af.

Vi sikrer rammerne på skolen med alle slags tiltag for at holde smitten for vores dør, men vi kan ikke styre, hvad vores elever gør i deres fritid. Det ville også være ret kontroversielt, hvis vi blandede os i elevernes fritidsliv. Vi har ansvar for eleverne i skoletid (samt til fredagsbar, skolefester og studieture, som pt er lagt ned eller påvirket af covid-19). Alt, hvad der ligger herudover, er forældrenes ansvar, hvis eleverne er under 18 år. Men vi har en alvorlig situation, og derfor vil vi være tydelige i, hvad vi forventer af vores elever i disse tider – tænk jer om, inden I giver et kindkys, et kram, high-five eller går til fest.

Hidtil har pandemien vist os hvor hurtigt covid-19 kan rejse kloden rundt. Lad os stå sammen og lad os få bremset den nu og her på Køge Handelsskole.

Med venlig hilsen

Tim Christensen
Direktør på Køge Handelsskole

 

Køge Handelsskole, torsdag den 24. september 2020

 

 

Iværksætteri og læring

Silas Krogen blev student fra HHX i 2015 og læser på CBS. Lige nu er han i praktik i egen virksomhed

Kurs mod DM i matematik

Fire elever fra vores HHX har kurs mod DM-finalen i Matematik i oktober.

Gymnasieelever dyster i forretningsudvikling

Fire elever fra 3.d på HHX går efter at blive regionens dygtigste inden for faget erhvervscase

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge