Første student på Hhx


HHX

100 pct. iværksætter fra 1. juli

Årets første student på Køge Handelsgymnasium blev Daniel Johannes Friis, som fik 12 i sit sidste fag, International økonomi.

100 pct. iværksætter fra 1. juli


Årets første student på Køge Handelsgymnasium blev Daniel Johannes Friis, som fik 12 i sit sidste fag, International økonomi. Nu kaster han sin fulde tid ind i egen virksomhed med nye lokaler i Køge.

Daniel Johannes Friis er 20 år og bor i Lille Linde syd for Hårlev. De seneste tre år har han gået i 3m på Køge Handelsgymnasiums innovationsstudieretning. Værktøjerne fra undervisningen blev hurtigt bragt i anvendelse, for mellem 1. og 2. år åbnede han op for egen virksomhed – Bio7 – sammen med vennen Gustav Gammeltoft fra efterskoletiden.  Virksomheden Bio7, som leverer AV-udstyr og hjemmebiografløsninger, har han siden passet sideløbende med ungdomsuddannelsen på Køge Handelsgymnasium. 

”I 8. klasse var jeg på Køge Handelsgymnasium i et introduktionsforløb og stiftede her bekendtskab med innovationsretningen. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det her var stedet for mig. Iværksættervejen var drømmen for mig,” fortæller Daniels Johannes Friis.

”Ungdomsuddannelsen på Køge Handelsskole har givet mig to ting – viden og knowhow til at starte egen virksomhed og billet til at læse videre. Jeg har en plan B, der hedder: Læse HA pro. - Erhvervsøkonomi og projektledelse på CBS – og det kræver et højt snit at komme ind, så jeg ligger ikke på den lade side, selvom plan A er at arbejde fuld tid med virksomheden, nu studenterhuen er kommet i hus,” siger Daniel Johannes Friis.  

Virksomhedsejere på fuld tid 
”Gustav Gammeltoft og jeg har netop underskrevet kontakt på nye lokaler på Toldbodvej 1 i Køge pr. 1. juli – og det skal være vores affyringsrampe for at udvikle forretningen,” siger Daniel Johannes Friis.      
”Ligegyldigt om det er plan A eller B, der skal drive mig frem, er mit mål at arbejde med ledelse og administration. Jeg trives bedst med at tage ansvar – jeg foretrækker at være den, der går forrest. Jeg vil have medindflydelse på opgaver og beslutninger. Det giver mig brændstof at være engageret og helt inde i tingene – at være der 100 pct., hvor der sker og når, der sker, så er jeg i mit es,” siger Daniel Johannes Friis, som er storebror til fem og derfor altid har været vant til at tage ansvar. 

Daniel Johannes Friis er en herre med mange jern i ilden. Han har formået at kaste sig dedikeret over alle typer opgaver hvad enten de har haft ben i egen virksomhed eller i sit uddannelsessted eller både og. Han har fx påtaget sig at undervise elever fra Ellemarksskolens 7. klasseelever, forud for deres skolebodsprojekt tidligere på året sammen med klassekammeraterne, Daniel Gutfeld og Tobias Thomas samt arrangeret Hypnoseshow på Teaterbygningen – ligeledes med Tobias Thomas på deres 3. skoleår.

På besøg i fremtiden

Gymnasiematematik på Asgård Skole

Køge Handelsgymnasium og Asgård Skole har i september måned samarbejdet i faget matematik.

Årets første student på HHX

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge