Flere (fod)bolde i luften


HHX

Jacob Pind klarer tilværelsen på idrætsretningen på Hhx

På Køge Handelsgymnasium har det siden 2011 været muligt at koble elitesport med en gymnasial uddannelse.

Jacob Pind klarer tilværelsen på idrætsretningen på Hhx


På Køge Handelsgymnasium har det siden 2011 været muligt at koble elitesport med en gymnasial uddannelse. Idrætsstudieretningen har givet Jacob Pind mulighed for at satse på HB Køge.
Midtbanespiller Jacob Pind er 19 år gammel og har været i HB Køge i snart fire år. Ved siden af træningen i HB Køge har han de seneste tre år gået på idrætsstudieretningen på Køge Handelsgymnasium, hvorfra han bliver student i juni.

”Som studerende på den retning får man løbepas til sin sport samtidig med man tager en gymnasial uddannelse,” fortæller Jacob Pind. 
”Skolen stiller krav om, at man er tilknyttet en klub eller en træner – og at der er en kontaktperson, der indgår i et tæt samarbejde. Man skal selv være indstillet på at arbejde selvstændigt og tage ansvar for sin uddannelse,” fortæller han.

”Til gengæld er der fleksibilitet med frister, afleveringer og fravær. Derfor valgte jeg Køge Handelsgymnasium,” fortæller Jacob Pind.
”På den måde er det muligt for mig at kunne dedikere mig til sporten og træne ekstra fx med førsteholdet eller tage på udenlandsture med klubben for, at vi blive endnu bedre på banen individuelt og som hold, så vi bliver endnu bedre til at læse hinanden i kamp,” siger han.

Balanceakt på grønsværen
”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været krævende, men det er mit valg, for jeg satser på fodbolden og drømmer om en professionel karriere,” siger Jacob Pind.
”Mit ungdomsliv er bestemt anderledes. Jeg har fravalgt aktiviteter i forbindelse med skolen – og jeg er da tit blev mødt med kommentarer om, at jeg må have haft kedeligt gymnasieliv. Men med klubben har jeg haft andre slags oplevelser. Og forhåbentligt kommer mit valg mig til gode senere,” siger Jacob Pind.

”Vi har på Køge Handelsgymnasium valgt at give unge sportstalenter mulighed for at satse på sport i de år, hvor de normalt tager deres ungdomsuddannelse,” siger uddannelseschef Palle Birch og fortsætter: ”På den måde er vejen banet for at læse videre, hvis talentet ikke slog til eller man bliver skadet. Vi tilbyder med idrætsstudieretningen, at den unge ikke skal droppe eller gå på kompromis med sporten. Men det er – præcis som Jacob Pind beskriver – meget krævende – og der skal stor selvdisciplin til for at kunne holde alle bolde i luften – både på boldbanen og på uddannelsen. Men det glæder os at kunne lade unge arbejde med og udvikle deres talent med en professionel karriere i fremtiden for øje.” 

På besøg i fremtiden

Gymnasiematematik på Asgård Skole

Køge Handelsgymnasium og Asgård Skole har i september måned samarbejdet i faget matematik.

Årets første student på HHX

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge