Drømmen om at være boss


HHX

På Køge Handelsgymnasiums innovationsstudieretning arbejder eleverne med alt fra kreativ innovation til forretningsplan. Og de deltager i konkurrencer, hvor de lærer disciplinen at pitche og høster konkrete erfaringer, der ruster dem til fremtid med CVR.

 

I slutningen af januar deltog Køge Handelsgymnasiums to 2.g klasser på innovationsstudieretningen i Fonden for Entreprenørskabs Young Enterprise-konkurrence Company Programme i Næstved – en af grupperne fra 2.k gik videre fra konkurrencen og sikrede sig dermed deltagelse i den Nationale Entreprenørskabsmesse, der blev afholdt i Odense 5.-6. februar.

Gruppen består af Mathilde Rasmussen, Katja Midtiby Girel, Mathilde Darmer, Frederikke Landmose og Filippa Jensen, og sammen står de bag konceptet Cove – et mobilcover, der sikrer batteriets levetid og funktion i alt slags vejr.

”Vi oplever det selv som et problem at telefonen går ud, hvis det er for varmt eller for koldt. Det var baggrunden for vores ide, som vi har arbejdet med op til Young Enterprise. Flere vi har talt med – og dommerne i Næstved støttede os i, at Cove var en god ide og løste en irriterende problematik. Blandt dommerne i Næstved var der også en håndværker, og han kendte desværre problemstillingen alt for godt,” siger Katja Midtiby Girel.

”Det var en god oplevelse i Næstved, og vi blev både glade og overraskede, da vi fandt ud af, at vi var gået videre til den Nationale Entreprenørskabsmesse, som er arrangeret af og er en del af entreprenørskabsforløbet Company Programme. Vi fik lige strammet op på nogle ting i vores projekt inden afgang til Odense,” siger Mathilde Rasmussen.

At stå på egne ben
”Den Nationale Entreprenørskabsmesse foregik i Odense, og her deltog vi sammen med 109 andre hold – alle skulle være skarpe på ide, stand og forretningsplan – alt havde lige fået et ekstra gear i forhold til konkurrencen i Næstved – konkurrencen var skærpet på alle måder og det var spændende at være med,” siger Mathilde Darmer.

”Det har alt i alt været en stor oplevelse. Vi var alene af sted – vi skulle stå på egne ben og dagen før konkurrencen deltog vi sammen med alle de andre deltagere i Forretningsmiddag 2020 arrangeret af JA Alumni, og vi hørte et par spændende foredrag ved Pernille Sandberg Bech fra Goodtalks og forsker Mette Søgaard Nielsen fra SDU. Indlæggene handlede om netværk og sparring, om hjælp til start ups, om flere kvinder på ledelsesposter rundt om i virksomhederne og om det at være iværksætter og stå på egne ben,” siger Filippa Jensen.
”Det var især inspirerende for os at høre om kvinderne, der har succes som iværksættere og som ledere. Det er sejt gået – og de er gode forbilleder for os. Mange af os i gruppen drømmer om selv at blive selvstændige – det kræver gode ideer og erfaringer som dem, vi har fået som led i vores ungdomsuddannelse på Køge Handelsgymnasium, siger Frederikke Landmose.

 

 

Eksperter på frivilligt arbejde

Syv elever fra Køge Handelsgymnasium rejser til Madeira for at deltage i et Erasmus+-projektet IVTA

Uddannelsesvej efter Køge Handelsgymnasium

For 3. g’erne på Køge Handelsgymnasium er det snart tid til at sætte i en ny retning. Men hvilken ?

Løsninger på virkelighedens udfordringer

For 3. år i træk underviser elever fra Køge Handelsgymnasiums innovationsstudieretning elever fra 7.

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge