Data og AI former fremtiden


HHX

Det er svært at spå om fremtiden, men det er umiddelbart det Steffen Witterseh Rasmussen gør i sit arbejde hos Microsoft. Han besøgte Køge Handelsgymnasium for at fortælle om sin karriere, siden han blev student fra innovationsretningen fra selvsamme sted i 2014.

 

Steffen hos Microsoft

Det hænder, at tidligere elever rammer helt specielle karrierebaner, når de afslutter deres ungdomsuddannelse. For Steffen Witterseh Rasmussen er der tale om lige netop det. Allerede undervejs i sin ungdomsuddannelse på Køge Handelsgymnasiums innovationsstudieretning opbyggede han forskellige virksomheder. Alle de erfaringer samt nogle erhvervet efter studenterhuen kom på hovedet, banede Steffen Witterseh Rasmussens vej ind i Microsoft som Cloud Specialist bosiddende i Dublin. På invitation fra sin gamle lærer, Anders Kaarsholm, tog han turen hjem til Danmark og gæstede en fredag Flemming Mervogs 3l på innovationsstudieretningen for at fortælle om sin karriere og om sin funktion i Microsoft.

"Da jeg gik på KHS havde jeg nogle favoritfag fx Innovation og virksomhedsøkonomi, mens der var andre fag, jeg ikke gik så meget op i - hvilket også afspejlede sig på mit studenterbevis. Først bagefter så jeg sammenhængen mellem alle fagene," sagde Steffen Witterseh Rasmussen indledningsvist til klassen, som han hurtigt kom i dialog med. Det er svært at spå om fremtiden, men det er ikke desto mindre det han til dagligt gør, når han rådgiver danske og udenlandske virksomheder om fremtidens forretning i en teknologisk optik: Der er for Steffen Witterseh Rasmussen – og analyserne – kun en vej – og det er op: Op i skyerne med de cloudbaserede løsninger. For at få klassen med i ræsonnementet tegner han to udviklingskurver på væggen – den lineære og den eksponentielle, som udvikler sig eksplosivt. Sidstnævnte er den interessante – også i teknologisk lys: 1 byte kostede i 1958 1 dollar. I dag render mange rundt med små computere – smartphones – i lommerne med flere millioner bytes. Var det en udvikling, vi havde set komme? Næppe. Microsofts ene grundlægger Bill Gates havde i begyndelsen af 1980'erne svært ved at forudse fremtiden - Det rygtes at han udtalte 640 KB nok rakte for en forbruger. Mængden af data og datadreven viden - og deraf mængden af data, der skal kunne lagres lå ikke i kortene dengang. Og som Steffen Witterseh Rasmussens pointe, så er den teknologiske udvikling sprunget kvantespring siden dampmaskinens opfindelse og den spirende industrialisering. Udviklingen er med andre ord eksplosiv med en fordobling pr. 1½ år, og datamængden stiger parallelt. Sammen med klassen forsøgte Steffen Witterseh Rasmussen at sætte ord på fremtiden med Big Data, kunstig intelligens og meget mere. 
"Steffens oplæg viser det så klart: Farten i den teknologiske udvikling er så voldsom, at idéer, som vi i dag kan have svært ved at tage seriøst, de vil indenfor en ganske kort årrække være absolut realistiske. Det er kun økonomien der vil være en begrænsning - ikke teknologien," siger Flemming Mervog.

Translokation på Køge Handelsgymnasium 2019

Køge Handelsgymnasium fejrede årets studenter med taler, beviser, legater, musik og SuperQuiz.

Når fjerne kyster bliver nære

Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til Mathias Ramsvig fra 3k på Køge Handelsgymnasium.

Første student på Køge Handelsgymnasium 2019

Første hue på Køge Handelsgymnasium: Aleksander Færgemann Sepp fra 3l sprang ud som første student

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge