Christina Elm er første student


HHX

Propperne springer for studenterne de kommende dage

Når målet ikke skal holdes rent for København Håndbold og U20-landsholdet, har målvogteren Christina Elm passet sin uddannelse på Køge Handelsgymnasium.

Propperne springer for studenterne de kommende dage


Når målet ikke skal holdes rent for København Håndbold og U20-landsholdet, har målvogteren Christina Elm passet sin uddannelse på Køge Handelsgymnasium. Lige ind til onsdag formiddag, hvor hun sprang ud som årets første student på Køge Handelsgymnasium.

Christina Elm er 19 år og bor i Greve. De seneste år har hun gået på Køge Handelsgymnasium og samtidig passet sit fuldtidsarbejde som målvogter i København Håndbold og ungdomslandshold. Det har været tre gode år, men Christina Elm ser frem til, at hun kan smække bøgerne sammen for en stund og koncentrere sig fuldt ud om håndbold i et år. Et sabbatår, kalder hun det selv – men året skal bruges på at blive stærkere fysisk og mentalt, for Christina Elm har ambitioner om at drive det vidt med sporten. Allerede nu har hun høstet flere medaljer – fx sølv ved EM for U17-landshold, guld ved VM for U18-landshold og bronze ved EM for U19-landshold, men hun vil gerne meget mere – både på B-landsholdet – og den helt store drøm: A-landsholdet. At både skole og sport kræver træning og disciplin ved Christina Elm. I tre år har hun balanceret skolegangen på Køge Handelsgymnasium og arbejdet i eliteklubben – og derfor har hun hurtigt udviklet stor selvstændighed i sit arbejde. Der har været fraværsperioder fra uddannelsen, og det har betydet, at Christina Elm hele tiden har skullet være på forkant med undervisningen, lektierne og de skriftlige opgaver. Men ved at forholde sig proaktivt til skolen, har hun formået at holde balancen.

Tillid er alfa omega 
”Jeg har altid skulle planlægge min tid, så der både var tid til træning, lektier og turneringer. Jeg har løbende haft dialoger med mine lærere om pensum og afleveringer, og jeg har altid mødt fuld forståelse – og fået løbepas til at klare det hele,” siger Christina Elm. ”Men det har også været et spørgsmål om tillid. Mine lærere har vidst, at jeg holder vores aftaler – og netop derfor har vi fået tingene til at rulle på skinner. Naturligvis har jeg måtte give afkald på ture og sociale aktiviteter undervejs, men jeg har nydt at være en del af en klasse og have et socialt liv på linje med andre studerende. Jeg havde fx en forrygende gallafest med min klasse (3a) her tidligere i foråret,” siger Christina Elm.

Når sabbatåret er omme vil Christina Elm tage endnu en tørn med at balancere sport og videregående studier. På Køge Handelsgymnasium har Christina Elm været glad for analyse og skriftlighed i dansk – hun fik i øvrigt 12 i mundtlig eksamen i dansk 4. juni – og hun har holdt af sprogfagene med deres merkantile tilsnit.  Men topfavoritterne i tiden på Køge Handelsgymnasium har været afsætningsøkonomi og virksomhedsøkonomi – og det er også HA i Almen Erhvervsøkonomi, der vil trække Christina Elm ind på CBS, når sabbatåret er omme.  Ved sidste eksamen onsdag den 18. juni pegede det lidt i den retning. Her var Christina Elm oppe i International økonomi hos Lotte Quist – hvor hun høstede et solidt 7-tal for sin præsentation i dansk økonomi og valutakurspolitik. Ved eksamenslokalet ventede familien, venner, Køge Handelsskoles direktør Tim Christensen og Køge Handelsgymnasiums uddannelseschef Palle Birch for at fejre Christina Elm som handelsgymnasiets første student.

På besøg i fremtiden

Gymnasiematematik på Asgård Skole

Køge Handelsgymnasium og Asgård Skole har i september måned samarbejdet i faget matematik.

Årets første student på HHX

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge