Brug din stemme, når valget kommer


HHX

Klima, økonomi og uddannelse var på dagsordenen, da syv folketingskandidater besøgte Køge Handelsgymnasium, til en paneldebat op til det kommende folketingsvalg. Begivenheden blev dækket af den udsendte fra skolens eget skoleblad Merkurs

 

Alle tredjeårs klasser på Køge Handelsgymnasium var mandag den 1. april inviteret til en paneldebat med politikere, der stiller op til folketingsvalget 2019. Emnerne var i dagens anledning udvalgt af eleverne på Køge Handelsgymnasium, så debatten kredsede om emner, der alle berører og interesserer de studerende.

 

Panelet bestod af syv politikere på tværs af blokkene, fra Enhedslisten deltog Mathilde Vinther, fra SF var der besøg af Jacob Mark, der selv kommer fra Køge, og fra det Radikale Venstre var folketingsmedlem Zenia Stampe mødt op. På den anden side af midten stod Louise Schack Elholm fra Venstre, Brigitte K. Jerkel fra det konservative folkeparti, Emil Blücher fra Liberal Alliance og til sidst Jeppe Jakobsen fra Dansk Folkeparti. Debatten blev styret af tidligere elev på Køge Handelsgymnasium, Mathias Nygaard, der i sin tid på handelsskolen selv var medinitiativtager og et aktivt medlem af skolens debatklub. Mathias Nygaard styrede paneldebatten godt hjulpet af et elevpanel bestående af elever fra handelsgymnasiets retorikhold, som biddrog med små aktiviteter og dybdegående spørgsmål under debatten.

valg

Økonomien fylder debatten

Den første del af debatten handlede om økonomi, og emner som topskat, investeringer i sundhedsvæsnet og øget ulighed prægede denne del af debatten. Politikere fra alle partier biddrog med deres holdning, og elevpanelet fulgte op på debatten med en række spørgsmål. Herefter blev det tid til en lynrunde af ”Kend din politikker” – en runde elevpanelet havde fundet på, hvor politikerne blev spurgt ind til mere personlige ting. Her kom det blandt andet frem, at Emil Blüchers drømmebil er en Tesla, Jeppe Jakobsen ville vælge havregryn, hvis han kun måtte spise en ting resten af livet, og Jacob Mark altid har en flaske Heinz ketchup i sit køleskab.

 

Herefter gik debatten hastigt videre til næste emne - nemlig uddannelse. Her blev der stillet spørgsmålstegn ved besparelserne, der allerede er blevet gennemført på landets gymnasier, og som hver dag påvirker unge studerende. Derudover blev stress blandt unge i uddannelsessystemet, og det høje karakterpres på unge også rundet. På tværs af alle partierne var der bred enighed om, at der skal ske noget på uddannelsesområdet, på trods af stor debat om, hvor meget og hvad. Det sidste emne, der blev debatteret, var klima og miljøpolitik – et emne, der i dag fylder utallige spalter og avisoverskrifter og er umuligt at overse i den offentlige debat. Her blev både elbiler, vindmølleparker og den enkelte persons rolle rundet. Debatten blev afsluttet med en lynrunde, hvor politikerne hver fik et grønt og et rødt kort, som de skulle bruge til at svare enten ja eller nej på en række udsagn, der omhandlede de debatterede emner. Til sidst fik hver politikere 30 sekunder til at overbevise de studerende om at de skulle stemme på netop dem, og et budskab skar klart igennem fra alle politikkerne – Brug din stemme.

Artiklen er som nævnt i manchetten leveret af skolens eget bladredaktion Merkurs – pennefører er Iben Høgholm fra 3j på Køge Handelsgymnasium

 

 

En ekstra appelsin i studenterhuen

Student 2020: Sydbank Rejselegat på 10.000 kroner gives i år til Casper Tougaard Toft fra 3u på HHX

Årets første fejring på Køge Handelsgymnasium

Trods covid-19 går champagneproppen nu af for årets studenter på Køge Handelsgymnasium.

Dansk livsstil under varmere himmelstrøg

På IBS-dagen var Helga Andersen prisme for alt, der optager alle på International Business Studies

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge