Blåstemplet gymnasieuddannelse


HHX

Lørdag den 24. juni fejrede Køge Handelsgymnasium årets studenter ved den traditionsrige translokation i Ravnsborghallen. Festprogrammet bød på taler, musik, quiz samt overrækkelse af studenterbeviser og legater doneret af erhvervslivet.

 

HHX translokation 2017

Fra talerstolen bød Køge Handelsskoles bestyrelsesformand Søren Eltorp velkommen til alle dimittenderne, som var fremmødt i den store hal i Ravnsborghallen med deres familier for at lade sig fejre ved årets translokation. Efter de indledende bemærkninger overlod Søren Eltorp scenen til lektor Henrik Kureer, som i rollen som konferencier havde ansvar for at føre de nybagte studenter, familier og ledere og lærere på Køge Handelsgymnasium godt gennem dagens festprogram. Første opgave var at sætte fællessang – Den danske sang – i gang.

Blåstemplet kvalitet
Efterfølgende holdt skolens direktør Tim Christensen translokationstale for studenterne og deres familier: ”Velkommen til jer og jeres forældre og pårørende. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med jeres eksamen.  Det er dejligt at se jer – festklædte og glade – med et fælles varemærke for kvalitet på hovedet – en studenterhue med blåt bånd,” begyndte Tim Christensen.
”Det har været fantastisk at være vidne til jeres huepåsættelse de seneste par uger og opleve, hvordan jeres familier og venner har ventet på at fejre jer med flasker og hjemmebag, jordbær dyppet i chokolade. Skolen har emmet af god stemning og glade studenter. Jeg er overbevist om, at jeres forældre og familie er meget stolte af jer, nu hvor I kan kalde jer for student og står på dørtærsklen til nye og spændende udfordringer.”
”Nu står I for alvor over for den helt store beslutning om, hvor I vil hen i livet. Det er en svær beslutning at tage – særligt når der vægter høje forventninger fra samfundet, forældre og familie på jeres skuldre. I er vigtige brikker i fremtidens velfærdsamfund – det er derfor vigtigt, at I finder jeres plads i samfundet. I skal ud i en verden, hvor overskud og ressourcer er vendt til prioritering af ressourcer. Samtidig får I en kæmpe global udfordring. Vores virkelighed stiller nye krav til jeres evne til at navigere og tolke de voldsomt mange informationer, der er tilgængelige – samt de mange forskelligheder, I møder. Men det rummer også uanede muligheder for at være med til at præge den fremtid I er på vej ind i. Der findes mange muligheder og derfor er det godt at være rustet med et godt selvværd og gode beslutningsevner – når man i stigende grad selv skal skabe sine vilkår og muligheder,” sagde Tim Christensen.

”Husk at de kvalifikationer, som vi har bibragt jer de tre forløbne år, først udvikler sig til virkelige kompetencer og færdigheder, når I tager dem i brug og de bliver sat i spil med mellemmenneskelige relationer og de organisationer, kulturer og sammenhænge, I skal indgå i. Men drøm, ønsk – grib visionerne – hold fast og mest af alt vær dig selv. Lær at turde fortjene heldet og lykken – et godt liv. Jeg ønsker jer hjertelig tillykke med eksamen – og held og lykke med beslutningerne, identiteten og fremtiden!”, sagde Tim Christensen.

Efter Tim Christensens translokationstale stod skolens band for underholdningen. Konferencier Henrik Kureer havde nu skiftet mikrofonen ud med altsax og spillede sammen med bandet, som primært består af tidligere elever: Maria Damsgaard (vokal), Jimmi Koldenborg (trommer), Nikolaj Skaaning (keyboards), Martin Møller (guitar) og Dan Rasmussen (bas).
Handelsgymnasiums uddannelsesrektor Henrik Flyge ønskede efterfølgende studenterne tillykke med at nå målet og have udviklet sig gennem deres tid på gymnasiet. Han sagde blandt andet: ”I skal jo jeres vej videre ved at vælge uddannelse. Og hvilken uddannelse vælger I så? I spørger måske jer selv, om I skal jeg vælge den samme uddannelse som jeres forældre? En ting er sikkert, at jeres forældre ved meget lidt om fremtiden og om de fremtidige jobmuligheder. For øjeblikket oplever vi, at brancher dør, og at brancher og fag forvandles.  Undersøgelser viser faktisk, at I kan forvente at skifte job adskillige gange og endda op til to-tre uddannelsesmæssige skift i jeres erhvervsmæssige karriere. Så måske handler det om en fleksibel indstilling til livslang læring og til karriereskift. I står med den udfordring, hvor I selv skal finde vejen og skabe jeres tilværelse og lykke. Jeg tror på, at I finder jeres vej i verden uanset, hvor uoverskuelig den er, og uanset hvor uforståelig, det er for tidligere generationer. Ansvarlighed er en del af voksenlivet. Husk dog, at ansvar er ikke noget, I får. Ansvar er noget, I tager! Og her med en studentereksamen i bagagen ligger der masser af muligheder foran jer. Muligheder er ej heller noget I bare får. Muligheder er noget, I søger!

Legatmodtagere 2017

Oceaner af kodak moments
Så blev det overrækkelsen af eksamensbeviser til årets 344 studenter. Undervejs blev der rig lejlighed for de fremmødte familier til at indfange adskillige fotominder fra den store dag.
Efter alle årets studenter havde været en tur på scenen nåede programmet frem til den traditionsrige Gallaquiz. 3d havde vundet den store Superquiz for 3. års-klasser i begyndelsen af maj måned, og nu skulle vinderklassen dyste mod holdet, som lærerne på Køge Handelsgymnasium havde sat. Frederik Bay-Jørgensen & Emilie Sørensen fra 3d dystede mod lærerkollegiet repræsenteret ved underviserne Linda Jeppesen og Simon Rasmussen. De dystede i spørgsmål om sport, film, underholdning og politik. Det var spænding til de sidste, men studenterne viste sig suveræne i slutspurten, og de vandt med 114 point over lærerholdets 100 point.

Inden opstilling til de sidste klassefotografier blev årets legater uddelt. Legaterne gik til studenter, som underviserne havde indstillet for deres engagement, faglighed, evne til at samle klassen eller gøre noget exceptionelt i forhold til Køge Handelsgymnasium og Køge Handelsskole. Spar Nords legat på 1.500 kr. gik til Astrid Borup Nielsen. Spar Nords legat på 1.500 kr. gik til Mathias Nygaard. Addere Revisions legat på 2.000 kr. gik til Sofie Guldahl Schmidt. Henning Jensen Køge A/S gav et legat på 1.500 kr. til Nikolaj Gjersmark. PwC gav legat på 2.500 kr. til Mikkel Benzon Harlev, mens Danbolig i Greve/Solrød gav legat på 3.000 kr. til Helene Drastrup Frennung. Skolens elevforening kaldet GEKH – repræsenteret ved to tidligere elever, Marcus Reetz (årgang 2016) og Amalie Kiefer (årgang 2015) – overrakte desuden deres eget legat til Camilla Sørensen og til slut gik Sparekassen Sjællands legat på 3.000 kr. til Kasper Søgaard Andersson, som fik årets højeste snit på 12,3 på Køge Handelsgymnasium.

 

 

Hjemsendelse af 1.årgang på HHX

Her er tale om en inddæmningsstrategi for at bremse smitte og beskytte øvrige elever og medarbejdere

Gymnasieelever dyster i forretningsudvikling

Fire elever fra 3.d på HHX går efter at blive regionens dygtigste inden for faget erhvervscase

Translokation i en coronatid

Hele lørdag summede huset og omgivelserne af fejring af studenterne af 2020. Stort tillykke!

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge