Årets første student på Køge Handelsgymnasium


HHX

Josefine Naur Jensen fra 3k blev årets første student på Køge Handelsgymnasium, da hun onsdag den 14. juni var til sin sidste eksamen. Udover hun er den allerførste student – så er hun også den allerførste til at afslutte på studieretningen IBS English.

 

Første student på IBS English

Familie og venner var mødt op for at fejre den nybagte student, da hun i sit sidste fag kom op i afsætningsøkonomi, hvor hun fik 12. Nu venter fejring med familie og venner i de kommende dage.  Josefine Naur Jensen er 19 år og bor i Køge. De seneste tre år har hun gået på IBS English, som er den engelsksprogede udgave af studieretningen International Business Studies på Køge Handelsgymnasium. Josefine Naur Jensens klasse 3k og parallelklassen 3j er den første generation, der afslutter den gymnasiale uddannelse på engelsk i Køge. Udover studenterbevis modtager studenterne et særligt EBBD diplom, som dokumenterer, at de har opnået engelskfærdigheder skriftligt og mundtligt på højt niveau.

”Oprindeligt var det min drøm at læse videre i udlandet. Da jeg gik i 9. klasse på Ellemarksskolen, var jeg meget i tvivl, om jeg ville jagte drømmen via en studentereksamen fra STX eller fra HHX. Jeg var til åbent hus begge steder, men da jeg så, at jeg på Køge Handelsgymnasium kunne tage en studentereksamen på engelsk, forsvandt al min tvivl: Jeg ville kunne træne engelsk i tre år, som led i min uddannelse – det var en god måde at begynde på. De lærere, jeg mødte til åbent hus, var enormt søde og så kunne jeg godt lide stedets faciliteter – her er lyst, venligt og moderne,” fortæller Josefine Naur Jensen.

Huen på hovedet

Med i bagagen
”Jeg har været meget tilfreds med mit valg af ungdomsuddannelse – både socialt og fagligt. Jeg har mødt mange dejlige mennesker – både i min klasse og på handelsgymnasiet. Fagligt har jeg valgt rigtigt: Jeg kan rigtig godt lide humanistiske fag – og derfor var det almene gymnasium også en oplagt mulighed, men fagkombinationen på handelsgymnasiet med økonomifag på HHX fx afsætningsøkonomi og international økonomi synes jeg har været meget spændende. Og det bliver også de fag – enkeltvis eller i kombination – som jeg gerne vil beskæftige mig med på videregående studier og i fremtidigt job,” siger Josefine Naur Jensen.

”Jeg har gået efter at få udfordringer – og det har jeg også fået. Med valg af videregående studie kunne jeg godt tænke mig at dyrke det på et endnu højere niveau. Lige nu overvejer jeg om jeg skal tage et sabbatår, da jeg kom direkte fra 9. klasse eller om jeg vil fortsætte videre på en af de engelsksprogede uddannelser på CBS fx International Business eller Business Language and Culture. Jeg havde oprindeligt forestillet mig at jeg ville læse videre i England, men Brexit har vanskeliggjort det – også økonomisk. Min faglige værkstøjskasse herfra er under alle omstændigheder et godt fundament for videre studier og karriere. Engang ville jeg gerne være journalist, men nu vil jeg gerne være virksomhedskonsulent af en eller anden art – i udlandet,” siger Josefine Naur Jensen, som gennem sin IBS English har været en uge i Brighton og en måned i Seattle, for at få engelsk – såvel britisk som amerikansk – under huden. 

”Jeg holder meget af at rejse – at opleve verdenen på egen krop – og se den gennem de faglige optikker fra undervisningen – fx de globale betydninger, kulturforståelse og international økonomi. Man har det med som faglig bagage, når man rejser, så man kan ikke lade være med at reflektere over det. På både andet og tredje år har jeg været så privilegeret, at jeg har rejst en del i alle ferier og helligedage – jeg rejste fx til Bali, Santorini i Grækenland, Canada, Island, Dublin og Island, så jeg oplevede mange slags kulturer, økonomiske forskelle – og ligheder, som følger med globaliseringen,” fortæller Josefine Naur Jensen.

 

 

Gymnasieelever dyster i forretningsudvikling

Fire elever fra 3.d på HHX går efter at blive regionens dygtigste inden for faget erhvervscase

Translokation i en coronatid

Hele lørdag summede huset og omgivelserne af fejring af studenterne af 2020. Stort tillykke!

Elever får diplomer for deres produktudvikling

Nybagte studenter fra innovationsstudieretningen får overrakt et særligt diplom for KiMs-samarbejde

Nyhedskategorier

Køge Handelsskole

EUD Business

EUX Business

EUV Business

EUD Student

HHX

Kursuscenter

Adgangsgivende forløb

Campus Køge